Eu mi-am luat golanu in mai 2007. Mi-am permis, si mi-am luat full. Nu comentez de posibilitatile financiare ale fiecaruia. Bine, eu mi-am luat golanu in leasing. Privind in urma, pot sa zic ca la fel as fi putut sa iau altceva mai bun/mai scump, insa am plecat la cumparaturi cu ideea ca vreau o masina noua care sa ma tina o perioada oarecare de timp (cam 5 ani, aproximativ), timp in care sa nu bag in ea decat consumabilele obisnuite, pentru ca undeva in viitorul apropiat si eu vreau sa-mi iau casa.. Si avand in vedere ca masina o vei tine o perioada mai lunga sau mai scurta, fa-ti confortul care ti-l permiti. Intr-adevar, strangand bani nu-ti vei lua niciodata, ca mereu vei vrea ceva mai mult. Pune-ti in balanta confortul fizic cu cel financiar, si hotaraste-te. Eu chiar folosesc AC-ul. Daca poti sa faci inca un efort sa ti-l iei, ok, daca nu, nu o sa te certe decat poate ceilalti care urca in masina la tine, carora poti sa le zici ca faci cheta sa-ti pui mai tarziu aerul. Vad ca s-a plecat de la topicul servo da sau nu, si s-a ajuns la AC da sau nu. Toate tin de confort. Oricum vei zice apoi ca de ce nu ti-ai luat ceva mai bun. E in firea omului. Eu as putea sa traiesc fara toate optiunile pe masina, dar pentru ca mi-am permis, le-am pus. Si tu pune-ti cat iti permite punga. Si gandeste-te ca e mai usor sa le iei montate pe masina decat sa incerci apoi sa le pui cumva..
Logan Cu Sau Fara Servodirectie
Collapse
X
-
Nu imi iau in leasing (sau credit, ca tot datorie externa este) pentru ca vreaus a scap cat ami repede de datoria externa. Nu este vorba ca nu mi-as permite sa iau pe credit sau leasing, insa nu vreaus a ma intind cu ratele.
In principiu am tras urmatoarele concluzii si va multumesc:
-clar servo face diferenta
-daca totusi, efortul financiar este prea mare, mai bine raman pe cutie clasica
-caseta neasistata, a avut mici probleme, la unii utilizatori (sau mari)
-caseta asistata, este un pic mai delicata la viteza de peste 120 km (nu o sa merg eu atat de tare)
-masina fara cutie asistata este mai greu de condus decat dacia 1310 pe care o am "in dotare"
Da, momentan, am luat decizia de a pastra calculele fara servo. Vad clar avantajele si stiu ca toate sfaturile au fost bine-intentionate, insa, totusi este un an de criza, in care orice se poate intampla, si este foarte bine sa fim temperati (cel putin eu).
Comment
-
ca iei bani de la X ...sa zicem ca doamne fereste acel X pateste ceva intre timp si are nevoie de acei bani care i-ai imprumutat ( depinde de valoarea ramasa ) ... asa mai bine faci un credit pe 10 ani..in care rata lunara sa fie de 110 euro cu tot cu casco.. iar daca ai probleme o vinzi si acoperi restu' sumei .. intr-o luna poti daca vrei platesti rata 300 de euro..urmatoarea luna poate nu o mai platesti si tot asa..mai jonglezi cu bani
Comment
-
si totusi, cu banii aia eu zic ca poti lua un logan sh si chiar bine dotat.sa nu fie busit.acum daca as avea banii tai as cauta un logan la sh dar care sa nu fi fost accidentat.la banii aia pe care vrei sa-i bagi intr-un logan nou ,iese un loagan nou care e egal cu o tigaie goala .ai tabla scaunele si motorul.vezi ca pe la dealeri se vand la sh loganuri care merg si arata excelent.eu am vazut prestige la 5900 euro cu 48 mii km.la 48 de mii eu zic ca mai mere inca pe atat.la tine ca vrei nou te inteleg.si eu vroiam nou .am cumparat doua de la dacia si una de la peugeot.e o senzatie misto cand ridici masina noua de la dealer(e ca in reclama aia cu berea beck's .parerea mea ca trebe sa te gamdesti ac ,cu masina aia o sa faci si drumuri mai lungi sau in situaii mai dificile in cara trebuie sa fi dotat si cu una si cu alta.ac,abs servo etc.vezi si tu ca sunt acum la dealer masini aproape noi care nu au mai putut fi platite in leasing.Last edited by margelatu; 3 January 2010, 16:31.Welcome to the Club, We Have Jackets !
Comment
-
@ Loganu .Credit pe zece ani?Glumesti? albesti cu masina in parcare,se mai strica fierul si tot platesti rate!Ajungi sa platesti si rugina din parcare.Sincer nu este o solutie si asa eu am pe 4 ani (au mai ramas 2 ani)cu rata de 137euro si ma gandesc ca mai vin asigurarile (rca si casco)imi vine sa duc in Dunare.(plus ca joburile nu mai sant asa de sigure)AC/DC- RIDE ON
Comment
-
Originally posted by sebibv View Post-daca totusi, efortul financiar este prea mare, mai bine raman pe cutie clasica
-caseta neasistata, a avut mici probleme, la unii utilizatori (sau mari)
-caseta asistata, este un pic mai delicata la viteza de peste 120 km (nu o sa merg eu atat de tare)
-masina fara cutie asistata este mai greu de condus decat dacia 1310 pe care o am "in dotare"
Comment
-
daca nu aveti bani de un logan nou mai bun mai bine un sh de la dacia.faza cu mirosurile e valabila pentru sh nemtoaice care au 150-200 mii km si poate mai mult in care mirosi toate parturile alora.la 30 -40 mii km zic eu ca lumea are grija de masina.Welcome to the Club, We Have Jackets !
Comment
-
eu sunt satul pana la gat de faza cu garantie.eu am reparat masini in garantie pe banii mei .m-am saturat bde asa zisa garantie.o chestie de cacao. piesa o schimba daca e mai mica valoare .daca e mai de amploare lucrarea e greu sa faci lucrarea pe garantie.trebe munca de lamurire daca e ceva mai grav.Welcome to the Club, We Have Jackets !
Comment
Comment