e a fost acum 2veri cu vechia 1310 am baga aproape 1000de euro ca prostu in ea pana am reparato ca nam gasit mecanic bun si nici nu vroiam sa ma despart de masina...
A schimbat careva uleiul la cutia de viteze??
Collapse
X
-
Originally posted by SoNyKeL View Poste a fost acum 2veri cu vechia 1310 am baga aproape 1000de euro ca prostu in ea pana am reparato ca nam gasit mecanic bun si nici nu vroiam sa ma despart de masina...
Comment
-
La vechea Dacie schimbam uleiul in cutie in fiecare an, c-am la 12.000 km si a mers foarte bine. Nici la Logan nu-i face rau un schimb de ulei in cutie. Uleiul se degradeaza in timp si isi pierde proprietatile de ungere. Cutia e solicitata la drum intins (400-600km fara oprire), se incalzeste iar uleiul isi pierde din calitatile de ungere, in plus mai apare si o spumare a uleiului ce inrautateste si mai mult calitatile de ungere (la ulei mai vechi). Asa ca o shimbare de ulei (de calitate superioara decat cel folosit de Dacia) la 10.000 km nu are decat sa-i faca bine masinii. Depinde si de bugetul fiecaruia. La scoala ne invata ca dupa orice rodaj si inlocuire de piese importante se schimba uleiul, iar uleiul de rodaj e recomandat sa contina si praf de grafit care asigura un rodaj uniform a pieselor aflate in contact prin frecare. Ce vremuri .......
La Multi Ani !!!!
Comment
-
Poate numai in unele versiuni de carnete scrie asta, nu in toate.
Comment
-
-
Carnetele de intretinere/garantie nu se dau dupa motorizare, ci dupa tipul motorizarii, adica benzina sau motorina.
Comment
Comment