Iti spun eu ca nu e nici un moft sa schimbi uleiul din cutie , eu in locul tau il schimbam muuuult mai devreme.
A schimbat careva uleiul la cutia de viteze??
Collapse
X
-
Ar fi ideal sa schimbi uleiul din cutie o data la 2 ani sau 20-30.000 de km.
P.S. Sa zic la 4-5 schimburi de ulei de motor sa facem si un schimb de ulei in cutie.
Cutiile astea de Logan au niste rulmenti atat de mici incat e suficient sa pierzi foarte putin ulei si sa te trezesti ca nu iti mai intra in viteza sau ca iti ramane cutia blocata in viteza , de aceea e bine sa schimbi uleiul , cu ocazia asta ii refaci nivelul si ai si un ulei complet proaspat.Asta nu inseamna ca toate cutiile pierd ulei dar e bine sa previi decat sa te trezesti in fata faptului implinit.sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?
Comment
-
Daca pierzi ulei din cutie se observa. Uleiul se poate schimba la cativa ani, pana si pastra in bidon pe raft are o perioada de garantie.
Cine nu doreste, nu-l schimba, cat masina are garantie cutia rezista cu uleiul din fabrica, iar pe aia de la Dacia ii doare in cot ce se intampla dupa garantie.
ATF (automatic transmission fluid) a folosit cineva ? In cutia manuala logicLast edited by mr.K; 10 June 2014, 22:04.
Comment
-
Vreu sa schimb uleiul la CV si am gasit Castrol 75w80 ( are aceleasi specificatii ca cel de uzina).
Am gasit si fisa tehnica
Last edited by danut1965; 20 June 2014, 21:49.
Comment
-
eu am schimbat la megane.. dar la logan e cam aceeasi marie cu alta palarie
daca vreti spatiu dati si scutul jos(eu nu l-am dat de lene)
dedesubt se afla un buson ca cel de la motor si se desface cu aceeasi cheie ca cel de la ulei si anume patrat de 8.
de umplut se umple pe la un surub de plastic fluture care se vede de sus cam pe la jumatatea inaltimii cutiei.
cantitate necesara 3.1 litri?! in functie de cat iese
se face ori o palnie cu furtun ori o seringa mare tot cu furtun... nivelul este scurgerea pe la busonul de umplere.
ca ulei am folosit elf 75w80... e undeva la 25 de lei litrulAttached Files
Comment
-
Nu se desface cu aceeasi cheie cu care desfaci surubul de golire ulei motor , poate la Megane e altceva dar la Logan nu poti folosii cheia de la motor si la cutie (in mod sigur trebuie o cheie cu diametrul mai mic) , mai mult ca sigur la Logan trebuie dat scutul jos altfel nu ai cum sa desurubezi surubul de golire pt ca nu ai decupaj ca la Megane.sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?
Comment
Comment