ok, am inteles.si am vazut ca sunt mai multe tipuri de elf. elf tranself NFJ 75w80 sa bag? ca e si NFP parca si TRX ...
A schimbat careva uleiul la cutia de viteze??
Collapse
X
-
TRX nu se mai face, iar NFP e un NFJ cu un aditiv pentru disepria apei (special pentru cutiile Rnault PK). NFJ e necesar si suficient pentru cutiile renault J, alt ulei nu face cutia sa schimbe singura sau sa tina mai mult. Uleiul proaspat e mereu mai bun ca cel uzat, indiferente de marca de obciei.Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.
Comment
-
Face la fel si dupa schimb, atunci cand cutia e rece si afara 0 grade sau chiar cu minus. Zilele astea am observat ca intra o idee mai usor cu dublu ambreiaj. Calc ambreiajul si scot dintr-a I-a, las la punctul mort si dau drumul la ambreiaj, il calc din nou si in acelasi timp bag intr-a II-a. Incearca poate da rezultate si la tine. Oricum, faci bine ca schimbi uleiul.
Comment
-
O clipa m-am speriat ca ai dublu ambreiaj la Logan.
Un ulei nou nu face rau, dar ca sa bunatateasca radical comportamentul cutiei de viteze ar trebui fie sa nu mai ai ulei destul in cutie, ori sa ai ulei cu alte specificatii decat cele recomandate.Last edited by mr.K; 24 November 2014, 12:01.
Comment
-
Salutare colegi, am o intrebare...
Ce ulei de cutie si cam ce cantitate e nevoie pt un 1,4 an 2010 195.000km ?
Comment
Comment