Iti recomand sa scoti jumatate de borcan (vreo 200 ml) cu o seringa si sa completezi cu apa distilata. Testerul e doar 8 lei de cumparat.
Antigelul din bol ??
Collapse
X
-
Cu tot respectul, dar hai să nu facem o dramă din adăugarea în vasul de expansiune a 100ml de antigel. Şi asta în condiţiile în care capacitatea circuitului de răcire la Dacia Logan este undeva în jurul valorii de 5,45 litri, adică colegul @andreyi a completat procentual cu aproximativ 2%...
Comment
-
Originally posted by Ampt View PostCu tot respectul, dar hai să nu facem o dramă din adăugarea în vasul de expansiune a 100ml de antigel. Şi asta în condiţiile în care capacitatea circuitului de răcire la Dacia Logan este undeva în jurul valorii de 5,45 litri, adică colegul @andreyi a completat procentual cu aproximativ 2%...
De la o anumita concentratie a antigelului, nu e bine nici sa fie mai mare nici mai mica. Iar parerea mea este ca din solutie se evapora apa nu antigelul, cand nivelul din borcan scade usor.
Comment
-
Originally posted by Ampt View PostŞi asta în condiţiile în care capacitatea circuitului de răcire la Dacia Logan este undeva în jurul valorii de 5,45 litri, adică colegul @andreyi a completat procentual cu aproximativ 2%...Originally posted by amigos View PostTot cu respect iti spun din propria experienta, antigelul aproape de minim imi arata -10 grC, scos cat am mai putut din bidonas (120ml) si apoi inlocuit cu apa pana la maxim, dupa care tras o tura cu masina iar la revenire masurat solutia si arata -30grC. Concluzia mea: face mai bine 200 ml de apa decat 200 ml antigel la o anumita proportie.
Comment
-
Originally posted by Costi-bc View PostCircuitul e inchis si sub presiune , deci nu se evapora nici apa nici antigelul.
Cel mai indicat e sa schimbi antigelul la 3-4 ani , odata cu distributia.
Originally posted by t0rquemada View PostBușonul vasului de expansiune are supapă de siguranță(1,5bari ?), deci teoretic poți "evapora" niște apă problema e în ce condiții.
Originally posted by Ampt View PostEu tot nu pot înţelege cum completarea cu 200ml de apă, adică 4% din capacitatea circuitului de răcire de la Logan, poate să influenţeze atât de mult punctul de îngheţ al întregului lichid de răcire (de la -10 grade Celsius înainte de completarea cu apă, la -30 grade Celsius după aceea).
Comment
-
Salutare ,
Am cumparat , din greseala,pentru logan 1.6mpi antigel rosu :
Protecţie anti-coroziune: 3 ani
Tip: Potrivit şi pentru utilizare în aplicaţii din aliaje de aluminiu
Volum: 1Kg
Culoare: roz
Standarde: ANFOR NFR 15-601, a BS 6580-BS 5117, ASTM D 3306, D4656, D85, G 12, SAE J 1034, MSZ 924-82-88
E bun sau trebuie sa il returnez si sa cumpar antigel type D ?
Comment
-
Fa o proba cu el, juma de pahar baga-l in congelator la temp -25°C cu un termometru, dupa 24h apar apar ace, dupa 48h se face gel, asa am patit eu cu antigel rosu, l-am dat jos repede de pe masina, forteaza pompa.
Trimis de pe al meu K013 folosind Tapatalk„Decât să înjuri întunericul, mai bine aprinde o lumânare.”
Comment
-
Bre, n-o dati de gard cu informatiile astea din desene animate. Culoarea antigelului este IRELEVANTA, important e sa stii daca antigelul este organic sau anorganic. 90% din tot ce exista pe piata si ce folosesc constructorii de masini, e antigel ORGANIC. Nu se amesteca aceste doua tipuri de antigel (organic cu anorganic), culoarea nu conteaza.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Originally posted by blkegl View PostSalutare ,
Am cumparat , din greseala,pentru logan 1.6mpi antigel rosu :
Protecţie anti-coroziune: 3 ani
Tip: Potrivit şi pentru utilizare în aplicaţii din aliaje de aluminiu
Volum: 1Kg
Culoare: roz
Standarde: ANFOR NFR 15-601, a BS 6580-BS 5117, ASTM D 3306, D4656, D85, G 12, SAE J 1034, MSZ 924-82-88
E bun sau trebuie sa il returnez si sa cumpar antigel type D ?
Asta nu inseamna automat ca nu e compatibil, foarte bine poate merge perfect.
Dar daca totusi ai nimerit un antigel care contine ceva ce il face nepotrivit pentru motorul tau? Merita sa experimentezi.
Type D este si verde, si galben, si roz...nu culoarea conteaza.
Comment
-
Originally posted by Oti View PostEu m-am referit la antigelul "rosu", origine necunoscuta sau contrafacut, dupa verificare practica, am constientizat riscurile.
Trimis de pe al meu K013 folosind Tapatalk
Norma Tip D este perfect compatibila cu norma G12, ca sa stie lumea pe viitor la ce sa se uite pe ambalaj.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
Comment