despre leasing

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• despre leasing

In primul rand bine v-am gasit.

As vrea sa imi iau un logan laureate GPL+ABS. Pretul afisat atunci cand aleg optiunea leasing este 7773 euro. eu platesc avans 3109 (40%) si ajung la o rata de 76 euro/luna timp de 72 luni parca.

Intrebarea mea: cand platesc rata bancii, trebuie sa platesc si TVA? cat de real e calculatorul ala? care e procentul maxim din salariu pe care-l pot da la rata? ce banca ofera leasing-ul?

multumiri anticipate

da tva-ul se adauga la rata , si de obicei procentul e cam de 30% din salariu....
    eu unul iti recomand sa mergi pe credit , daca tu vrei leasing tu stii ce e mai bine ptr tine.calculatoru ala e destul de precis la mine cand am fost cu creditul dieferenta a fost doar de vreo 20ron la rata

sigpic

Comment

Nu mai stiu cat este procentul pentru ca s-au schimbat normele de creditare si acum se scade cosul zilnic(200 RON/persoana) si apoi se aplica procentul la venitul familiei (daca esti insurat si ai si Kinderi se duce destul de jos). Asta pentru credit. Pentru leasing nu prea stiu. Ratele de leasing si de credit sunt sensibil egale cu conditia sa nu creasca euro. Daca sare euro ai fript-o cu leasingul. In schimb e bun leasing-ul pentru firme ca deduci TVA-ul.
      Si calculatorul este destul de bun dar e numai pentru BRD. La alte banci difera. Mult noroc
      Cel mai lent 1,6 8v

Comment

76x1.19=90.44x3.5=316.54 rata leasing
        rata la credit ar fi 352 pt credit in lei si 368 (105euro) la credit in euro.

diferenta intre leasing si credit in euro ar fi aproximativ valoarea reziduala. deci cum nu am firma si tva-ul oricum il platesc, voi alege credit. dar aici apare urmatoarea problema: cum sa-l iau, in euro sau lei?

si pt persoane fizice, cam care ar fi diferenta intre leasing si credit? avantaje si dezavantaje?

Comment

Parerea mea este sa faci credit in moneda in care iei salariul.La leasing masina este a societatii de leasing pana la momentul platii integrale si nu ai cum sa o vinzi decat dupa ce o achiti in totalitate.Sper ca nu gresesc.
          sigpic

Comment

pai foarte bune calculele tale.... deci pana la urma e credit...
            e greseala cea mai mare pe care o fac toti care vor sa ia creditare toti leasing , si eu cand mi-am luat masina tot la leasing m-am infipt... eu as zice credit in lei... dece zic credit in lei? cand mi-am facut creditul am avut niste ``prieteni`` la banca mi-sa recomandat in lei de catre ``prieteni``
            avantajele si dezavantajele la leasing si credit

pai eu le vad asa: incep cu dezavantajele la leasing avantaje din cate stiu au doar persoanele juridice...
            deci dezavantaje leasing:
            masina nu e a ta , deci cand vrei sa parasesti tara iti trebuie voie de la leasing...
            platesti rcaul la tarif de persoana juridica aproape dublu...

cam astea-s dezvantajele pe care le vad eu...
            avantaje credit?
            e masina ta , iti faci rca unde trebuie , e mai ieftin...

deci asteas avantajele si dezavantajele care le consider eu...

sigpic

Comment

Repet rata la leasing e in euro. Creste euro(si va creste la un moment dat) creste rata are cumnatu leasing si la un moment dat a platit cu 50 de lei mai mult decat cand a facut leasing-ul. La credit rata dobanzii creste mai greu(eu cred ca o sa scada dar nu te lua dupa previziunile mele ca nu sunt doctor in economie). Creditul in euro nu-l recomand tot pentru motivul de la leasing, nu te incanta ca e rata dobanzii mai mica. Creditul AUTO in lei de la orice banca (daca nu ai bani de avans numai de la BRD) cred ca este optiunea cea mai buna. Ca sa te ametesc si mai tare i-ti spun sigur ca exista firme de leasing pe care nu prea ii intereseza venitul tau oficial. Si valoarea reziduala de la leasing se poate baga in rata de leasing (adica creste rata dar la final valoarea reziduala este 0). Dezavantajele enumerate de Sonykel sunt foarte bune la care mai adug niste dezavantaje logistice(nu de bani). Daca firma de leasing nu are sediul in orasul tau trebuie sa le dai prin fax luna de luna copii de pe plata ratei de CASCO sau alte frecusuri de genul asta. Pentru final: creditul poate fi cu dobanda variabila(pentru cei care le place sa riste) si cu dobanda fixa. Nu-ti dau nici o recomandare aici faci dupa cum crezi(intrebi la banca care-i diferenta si te hotarasti singur) asa cum nici nu-ti recomand o banca anume (cu exceptia de mai sus cand nu ai bani de avans).
              Mult noroc.
              Cel mai lent 1,6 8v

Comment

mai ai mei au avut leasing prin 99 daca nu ma insel... la o dacie papuc si cand am inceput era dolaru(dolaru nu euro) vreo 12500 si am terminat la 30000dolaru facuse maicamea calculu platisem masina de 4ori mai mult in doar 2-3 ani...

nu ma urecheati datele nu sunt exacte dar oricum stiu ca cursu dolar se dublase

sigpic

Comment

Originally posted by JoeFish View Post
                  In primul rand bine v-am gasit.

As vrea sa imi iau un logan laureate GPL+ABS. Pretul afisat atunci cand aleg optiunea leasing este 7773 euro. eu platesc avans 3109 (40%) si ajung la o rata de 76 euro/luna timp de 72 luni parca.

Intrebarea mea: cand platesc rata bancii, trebuie sa platesc si TVA? cat de real e calculatorul ala? care e procentul maxim din salariu pe care-l pot da la rata? ce banca ofera leasing-ul?

multumiri anticipate
                  Salut , eu zic sa faci credit in Ron nu leasing . De ce ? Pt ca euro sigur va creste si atunci vei plati mai mult decat stiai la inceput sau pt ca tu faci creditul la cursul BNR ( sau uneori putin peste ) iar cand vei cumpara euro pt a achita rata , il vei cumpara la cursul bancii din ziua respectiva ( de obicei in jur se 1000 lei vechi in plus ) . Azi un pic , maine un pic pana aduni ceva mai mult .
                  In ron , stii de la inceput cat vei plati . Pt ce ai semnat , aia vei plati .
                  Cum a scris cineva mai sus , in leasing nu vei avea rca - ul mai scump pt ca ti se va factura ca unei pers juridice ci pt ca firma de leasing intocmeste rca - ul sau casco printr-un broker care nu are interesul sa platesti tu mai putin pt el . Prin contract esti obligat sa nu inchei casco sau rca decat prin ei .Apoi , nu este masina ta ( si pe credit , chiar daca apari tu proprietar in talon nu poti vinde masina pt ca girezi cu ea catre banca ) iar la expirarea perioadei de leasing incepe alergatura de inmatriculare . In cazul leasingului , banca iti factureaza tot ( cheltuieli legate de inmatriculare , cheltuieli legate de intocmire contract ) . S-au cheltuit pt inmatriculare 100 lei tu vei plati mai mult . Daca te mai pot lamuri cu ceva ............
                  B -X X - DDF x 2

:sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

Comment

Sonykel Are Dreptate , Asta Se Intampla Intotdeauna La Creditele In Valuta . In Perioadele In Care Scade Este Bine Dar Nu Prea Scade .
                    B -X X - DDF x 2

Comment

A-ti vazut cursul euro si previziunile? Asa ca adio leasing si mai ales adio credite in euro. Prost e ca si ratele dobanzilor vor creste (multumim Dl Isarescu cu politica matale).
                      Cel mai lent 1,6 8v

Comment

de ce zici adio leasing si credit in euro ? se va scumpi dobanda sau de ce ?

poti sa detaliezi nu de alta dar eu maine imi ridic loganu si e luat pe leasing am dat 20 % avand si vreau sa stiu cam ce ma asteapta .
                        ''M-am certat si cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat''. (Gigi Becali)

Comment

La leasing ratele sunt in euro platite in lei la cursul zilei. Creste euro creste suma pe care o achiti. Si cum previziunile pentru euro sunt de undeva intre 3.7 - 3.8 lei platesti mai mult decat te astepti. Daca scade euro (o sa scada la vara pun pariu) mai scade si rata. Nu e vorba de rata dobanzii e vorba de suma ce o achiti efectiv. Pentru tine nu e foarte rau pentru ca cursul euro e destul de ridicat (eu spun ca euro real ar fi cam la 3.8 lei) si nu o sa -ti creasca rata foarte mult plus ca or sa fie perioade cand o sa si scada (fata de calculele initiale). Cei ce au luat leasingul cand era euro 3.3 in schimb au cam festelito.
                          Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Originally posted by Rocri View Post
                            La leasing ratele sunt in euro platite in lei la cursul zilei. Creste euro creste suma pe care o achiti. Si cum previziunile pentru euro sunt de undeva intre 3.7 - 3.8 lei platesti mai mult decat te astepti. Daca scade euro (o sa scada la vara pun pariu) mai scade si rata. Nu e vorba de rata dobanzii e vorba de suma ce o achiti efectiv. Pentru tine nu e foarte rau pentru ca cursul euro e destul de ridicat (eu spun ca euro real ar fi cam la 3.8 lei) si nu o sa -ti creasca rata foarte mult plus ca or sa fie perioade cand o sa si scada (fata de calculele initiale). Cei ce au luat leasingul cand era euro 3.3 in schimb au cam festelito.

Mai este o chestie la leasing : in timp , datorita cresterii dobanziilor e piata internationala vei primi din partea bancii o hartie cum ca ti s-a marit dobanda . Ai semnat pt 8 % de exemplu si vei ajunge la 9- 10 --.............Si de aici vei plati in plus . Eu unul nu am auzit sa se intample asta la creditele in lei . Unele banci , iti cer sa achiti factura la cursul lor , nu al Bnr . Asta inseamna iarasi bani aiurea . Daca voi aveti un venit oficial mic , banca nu va accepta cu acest venit si gasiti pe cineva pt a face leasingul pe firma lui , Ok , nu ai avut alta solutie . Dar daca ai un venit pe care banca il accepta nu faceti credite in valuta , faceti in ron .Este mai bine pt voi . Oricine are o cunostinta la o banca va poate confirma . Pt persoane fizice , cel mai bun credit este in Ron . Eu de ex , am leasing pt ca nu am avut alta posibilitate . In vara plateam aprox 800- 850 ron iar acum sar de 1000 . Deci ?
                            B -X X - DDF x 2

Comment

Daca rata dobanzii este variabila(conform optiunii tale NU a bancii) si la creditele in lei se poate modifica rata dobanzii.
                              Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google