Originally posted by Rocri
View Post
despre leasing
Collapse
X
-
Originally posted by Rocri View PostInseamna ca ti-au bagat vre-un comision in plus sau l-au marit pe unul deja existent (rahatul ala de comision administrare cont de ex.). Asta in cazul in care ai te-ai referit la rata ca suma platita nu rata ca procent.
Sper ca suntem de folos celor interesati de chestiile astea .B -X X - DDF x 2
:sofer1: :kissroadkill: :sofer5:
Comment
-
Iar eu i-ti spun ca daca rata dobanzii este fixa DAE nu poate sa creasca decat daca-ti mai baga un comision sau i-ti maresc un comision deja existenta. DAE este dobanda reala pe care o platesti si este formata din rata dobanzii la care se adauga toate comisioanele (posibile si imposibile) transformate tot in rate procentuale (ca sunt si comisioane in suma fixa).Cel mai lent 1,6 8v
Comment
-
Si eu am scris acelasi lucru dar mai complicat .Sau mai pe intelesul celor care nu stiu ce este dae . Multi oameni fac credit sau leasing si nu stiu ce vor plati, ce dobanda au , taxe , comisioane , etc . Daca au nevoie de credit majoritatea il fac si gata . Ascunzisurile ...................................B -X X - DDF x 2
Comment
-
salut!sunt nou pe acest forum dar urmaresc discutiile tuturor de mai mult timp...eu nu am carnet momentan(ma pregatesc sal iau) dar tatal meu are si vrea sa isi achizitioneze un logan mcv si asi vrea sa va intreb ce metoda este(dupa parerea voastra)mai buna sal cumpere cu credit sau in leasing?si as vrea sa mai adaug o intrebare dupa cat timp la rata fixa lunara pe care o plateste poate sa mai adauge bani?(adica sa plateasca mai mult pe luna).va multumesc si astept raspunsul vostru!!
Comment
-
pai, ca un rezumat la ce s-a discutat mai sus: cel mai bine e sa o iei cu credit in le(asta in cazul in care nu o iei pe firma astfel incat sa deduci tva-ul), chestie oarecum confirmata acum cand euro e 3,71 dupa ce acum cateva luni era 3,3.
la ultima intrebare ii las pe ceilalti sa raspunda, desi parerea mea e ca ar fi logic sa poti plati din prima luna mai mult....
Comment
-
Nu stiu exact dar se poate intreba la banca(mi se pare ca dupa 1 an dar nu sunt sigur). Ce stiu sigur este ca pentru a plati anticipat (ca asta inseamna sa platesti mai mult) trebuie sa anunti banca, la unele banci (ex BRD) poti plati anticipat cel putin 3 rate (adica nu poti plati 2 rate anticipat). Rezultatul este 2 posibilitati (dezacordul este intentionat): 1 ori ramane rata constanta dar platesti mai putine rate iar creditul se termina mai repede de rambursat sau 2 se diminueaza rata lunara de plata dar rambursezi tot in termenul initial (5, 7,etc ani).
Mult noroc.Cel mai lent 1,6 8v
Comment
-
Rocri , el nu s-a referit la achitarea mai multor rate o data sau nu a fost clar daca asta a vrut sa intrebe . Vrea sa stie daca in loc de 150 ron / rata poate achita 200 ron / rata si de cand . Candva , puteai alege ca rata la inceput sa fie mai mare si sa scada in timp . Acum nu stiu daca mai este posibil .
Daca poti achita mai multe rate o data este bine sa anunti la banca si sa ceri o recalculare poate ti se mai scade din dobanda . La RFB si Europe credit bank parca merge . Daca faci credit de nevoi personale merge sigur la astea doua .Oricum , cel mai bine este sa intrebe la banca cand face creditul .B -X X - DDF x 2
Comment
-
Plata anticipata se poate face oricand dar cu un comision de 3% , dupa 3ani comisionu nu mai exista... N-am citit tot ce s-a mai scris dar si la creditele cu dobanda fixa rata poate varia , sunt niste condtii contractuale care zice ceva de genu : daca rata la bnr se mareste cu minim 0.5% si sta marita timp de 3luni atunci mi-se va mari si mie rata...
nu stiu daca ati inteles ce am vrut sa zic
sigpic
Comment
-
Originally posted by Rocri View PostCeea ce ai spus tu nu cred ca e posibil (cu 200 in loc de 150 ca exemplu) dar cum ai zis mai bine intreaba la banca. Rata mai mare la inceput si sa scad in timp este posibila din cate stiu.
Sumele sunt exemple .La creditul de nevoi personale de ex ai rata de 337.00 iar tu achiti lunar 340.00 . Dif de 3 lei iti ramane in cont si la un numar mai mare de rate se aduna . Te trezesti atunci ca din ultima rata ai achitat deja o parte sau in cazurile fericite total . Eu unul am patit-o acum cativa ani la Brd si i s-a intamplat cuiva ieri la Rfb Pantelimon.B -X X - DDF x 2
Comment
Comment