Daca Nu Platesc Amenzile...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Originally posted by sebi4fc View Post
    Daca iei amenda in Judetul.Orasul in care ai domiciliu atunci e posibil sa iti bage amenzile la impozit dar daca iei amenzi in alte Orase( tu din Cluj si iei amenda in Brasov) iti vine cam dupa 2-3 ani instintare de plata cu termen de N zile si daca nu platesti in intervalul scris pe notificare atunci iti baga penalitati de + 0.01 pe zi .
    nu are nici o legatura amenda cu impozitul.
    se poate plati impozitul fara plata amenzii.
    Ceea ce fac ei se numeste constrangere si intra sub incidenta legii.
    Daca vre-un functionar public va cere sa platiti amenda ca altfel nu va da vre-un act sau nu va lasa sa platiti impozitul, puneti-l sa semneze ca a luat la cunostinta de ceea ce v-a zis : si anume , "ca in cazul neplatei amenzii nu aveti dreptul sa platiti impozitul sau nu beneficiati de un act de la ei."
    O sa fiti surprinsi de reactia lor. Si vor fi ca niste mielusei.

    In alta ordine de idei, se pare ca in viitor fiscul va prelua aceste datorii, iar atunci (cu legea in mana) vor putea sa ne execute fara drept de apel.

    Comment


    • #32
      Da exact asa e faza cu chitantele( o mare prostie eu din Cluj sa trimit prin Bucuresti scrisorici de dragoste), si de aceea cand iti trimit instintarea aia dupa 2,3 ani nu o sa ai penalitati fiindaca ei iti cer sa faci dovada cum ca tu ai platit ca la ei nu a ajuns chitanta, faza e ca dupa 2 ani o sa platesti amenda intreaga daca ai avut 200 platesti 200 nu 100 cat plateai in 48h de la data costatari.
      O sa primesti insintarea pe semnatura ca ei sa fie siguri ca scrisoare a ajuns la tine si apoi dupa toate astea daca nu platesti se sapa groapa mai adanca.

      mike26ro - nu te obliga sa o platesti doar te instinteaza cand mergi sa platesti impozitu ca mai ai de platit suma N.
      Last edited by sebi4fc; 6 March 2010, 01:45.

      Comment


      • #33
        aveti grije cu amenzile astea, am inteles ca nici nu se mai prescriu dupa 5 sau 10 ani cum era inainte
        fara linkuri externe in semnatura

        Comment


        • #34
          Amenzile ce trebuie platite in contul bugetului de stat (adica si cele primite de la Politia Rutiera) se prescriu in termen de 5 ani (cel putin asa era pana in Decembrie 2009 cand m-am interesat pe acest subiect).

          Daca sunt cumulate sume mari de obicei FISCul nu asteapta termenul si va cere executarea silita. Cel mai corect este sa mergeti la administratia fiscala de care apartineti si sa va faceti un calendar de plata (se accepta si plata in "rate" sau in termen fiscali, esalonata).

          S.
          I have no special talent. I am only passionately curious.

          Comment


          • #35
            Corect pentru cine??? pentru STAT probabil. Ca pentru mine sigur nu e.
            Sa scoata imputita de Rovigneta sa repare drumurile sa ne ofere locuri de parcare sa nu mai stea pe la colturi cu RADARU sa dea amenzi pentru 62-64 km/h...... si multe altele.Si apoi poate o sa luam in calcul cuvantu CORECT.
            Last edited by sebi4fc; 6 March 2010, 04:58.

            Comment


            • #36
              Daca nu ai masina pe numele tau,sa vina acasa impozitul pe masina e bine.Toate amenzile vin pe impozit daca nu sunt platite...Eu am o amenda neplatita de 2 ani .110 ron mai exact,pentru parcare.O sa o platesc cand vad ca au facut locuri de parcare.Pana atunci le dau banii de pomana,ca locuri oricum nu fac.Bani luati cu japca.
              Eu ma gandeam mai degraba:cum ar fi daca toti soferii(sau majoritatea) ar porni o "revolta,greva" circuland foarte foarte foarte corect,sa nu mai luam amenzi,sa nu le mai dam niciun ban,nimic...ca bani oricum le dam mereu,pe impozit,rovigneta,amenzi etc si noi cu ce ne-am ales?Drumuri canci,parcari canci,gropi da,aglomeratie da.
              sigpic

              Comment


              • #37
                sebi4fc, ar fi corect in primul rand sa respecti legea (62KM/h inseamna ca ai depasit cu ... 12KM/h limita legala) si apoi sa-ti platesti amenzile pe care le iei incalcand legea asumandu-ti astfel greseala (nu sunt puse chiar aiurea limitarile de viteza). Politistii pot sta unde vor; daca tu mergi regulamentar chiar nu au ce sa-ti faca.

                Pana una alta traim intr-o societate SI trebuie sa ne supunem unor reguli, fie ca ne convin sau nu. Avem o putere oferita de democratie numita vot doar ca noi nu prea stim sa facem uz de ea.


                S.

                P.S.: as vrea sa revenim la subiect, sa nu deviem cu discutii inutile ce nu au legatura cu subiectul.
                I have no special talent. I am only passionately curious.

                Comment


                • #38
                  Nu vreau sa va sfatuiesc sa platiti sau nu dar eu am primit o amenda pt vb la tel si am achitato. Urmatorul an cand sa platesc impozitul ea aparea acolo ca neachitata. A trebuit ca caut chitanta si sa merg pe la nu stiu cate oficiuri sa vada ca e achitata. Pe banii mei si nervii mei. Ce concluzii am tras eu: mai devreme sau mai tarziu tot vine undeva(amenda) si nu o sa ti convina deloc , si o sa mai ai si alte drumuri de facut ca sa o achiti.
                  Ps zicea cineva mai sus sa mergem regulamentar! Oare mai poti sa mergi regulamentar in orasul asta??????

                  Comment


                  • #39
                    ....eu nu am nici o masina pe numele meu....doar biletun am...in rest nimik..porcaria aia cu chitanta...e o aberatie....cum sa trimiti chitanta ca ai platit ....amenda) de asta trebuie sa se ocupe ei nu ...cel care o plateste....

                    Comment


                    • #40
                      la mine finantele au emis ordin de plata firmei la care lucram si eram inregistrat cu cartea de munca,norokul meu ca am plecat de la firma exact inainte sa trimeata ei.....stati linistiti ca tot va gasesc si va ia baniii.....

                      Comment


                      • #41
                        Cind o sa vina baetii de la primarie sa ma ea la facut curatenie pe trotuar atunci o sa platesc amenzile 17 mil sau tot adunat din anul1999.

                        Comment


                        • #42
                          Amenzile de circulaţie nu suportă penalităţi.

                          Ce îţi poate face?
                          Următoarele:
                          1. poprire pe conturi şi îţi blochează conturile până la concurenţa sumei restante, pe care o solicită ei, nu contează dacă e corectă sau nu. După te cerţi \ judeci cu ei dacă ai reclamaţii;
                          2. poprire pe salariu (maxim 30% pentru o sursă de reţinere sau maxim 50% pentru mai multe surse de reţineri până la concurenţa creanţei). Poprirea pe salariu se înregistrează la Inspectoratul de Muncă, iar angajatorul va fi obligat să facă reţinerea şi să o vireze către bugetul statului;
                          3. refuzul de a elibera certificate de radiere, înmatriculare, înscriere sau radiere de locuinţe (ideea cu declaraţia nu ştiu dacă merge la nesimţirea lor, dacă aşa au ordin de la şeful, cheamă gardianul şi te dă afară, dacă nu ieşi de bună voie te mai arde cu un premiu pentru deranjarea ordinii publice, dacă nu mai rău)
                          4. prescrierea se face doar de către Tribunal, dacă nu ceri asta la Judecătorie... o să figurezi cu datorie şi după moarte.
                          5. amenda ţi se dublează după 48 de ore, începând cu ora 00:00 a zilei următoare întocmirii procesului verbal, asta dacă a fost "bun" şi ţi-a dat posibilitatea achitării a 50% în primele 48 de ore.
                          6. nu eşti obligat să o plăteşti o dată cu impozitul, o poţi tărăgăna, dar e mai bine să plăteşti una câte una, măcar una pe lună, mai ales că vrei să îţi cumperi maşină şi s-ar putea să nu te lase să o înmatriculezi până nu plăteşti.
                          7. oriunde ai lua amenda, ea o să figureze restantă la Organul FIscal de care aparţii, aşa că nu scapi de ea decât prin unele erori ale celor de la Administarţia Financiară.

                          P.S. din câte ştiu, Administraţia Financiară nu are nevoie de Hotărâre Judecătorească pentru înfiinţarea popririlor.

                          Comment


                          • #43
                            aleex_costy: eu nu cred....ca poate sa te execute silit pentru amenzi contraventionale....doar pentru cele penale.......

                            Comment


                            • #44
                              Ca le-o fi rusinica ca sa nu te execute.
                              Eu cu toate ca am platit o amenda radar acum 3 ani si cu toate ca am fost si la Udriste sau Candiano ca sa confirm plata amenzii tot mi-a venit anu trecut prin noiembrie acasa instintare de plata de la fisc cu amenintare de executare silita sa platesc amenda si ca urma sa ma dea si in judecata.
                              Amenda era de 160 de lei iar eu platisem 80 de lei in 48 de ore si bineinteles ca acasa mi-a venit pe toata suma.
                              Dute apoi la CEC-ul mare dupa Victoriei ,fa cerere de cautare a amenzii de acu 3 ani cu foaia de la fisc,apoi dute iar dupa 10 zile sa ridici copia dupa chitanta precum ca ai platit amenda si asta in prealabil dupa ce ai platit la CEC taxa de 12 lei ce reprezinta eliberarea chitantei.
                              Asa ca te poate executa fara drept de apel si nu ai ce mai face in acest caz.

                              PS...Sa fi vazut o femeie in varsta la coada la fisc cum incasase aia vreo 30 de amenzi dupa urma lui fisu .Era aia udata cu apa de ce draci si "bucurii" ii facuse al ei baiat.

                              Comment


                              • #45
                                Ivan Marian: ce sa execute silit la mine...ca nu am nimik pe numele meu..doar buletinu in rest nu am nici un bun nimik..o sa pletesc dar daca se poate cate putin asa....daca nu da-le draq....

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google