Ulei De Masina Ramas...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ulei De Masina Ramas...

Va salut. Nu am stiut cum sa pun titlul la topic,insa ideea este urmatoarea, de cand am facut reviziile la masina (de 2 ani), luand de fiecare data acelasi ulei la 4 kg (Elf 5W40), lar la logan intrand 3.3 l (sau ceva de genul), mi-au ramas in total cam 1 l si 500 grame. Ideea este daca acum (trb sa fac revizia de 3 ani), pot lua 2 kg de ulei (identic) si sa pot folosi si ce mi-a mai ramas de la reviziile anterioare. E in regula, sau uleiul acela nu prea mai poate fii folosit avand in vedere ca e cam de 2 ani acela? Sa nu fac vreo prostie....Decat sa stric ceva, mai bn iau 4 kile si gata....
    Logan Ambition 1.6 8V

parca s-a mai discutat pe forum.
    oricum, daca a fost depozitat corespunzator si inca nu a expirat, de ce sa nu il folosesti?
    sigpic

Comment

si eu sunt in aceeasi situatie si nici nu ma gandesc sa bag "ramasitele" alea in masina!acum faci cum crezi...

Comment

De regula, uleiul are 5 ani garantie. Nu e problema daca pui un ulei vechi de 2 ani (exemplu) peste unul ceva mai nou, atata timp cat e acelasi fel.

PS: Asta daca a fost pastrat in ambalajul original, cu dopul inchis bine. Nu mai cumparati bidoane de 4 l pentru motoarele de 1.4 si 1.6 8v. 3L de ulei sunt arhisuficienti. Unii vor sa faca economie si cumpara ulei mai prost, dar cate 4 l, in loc sa ia 3 l de ulei bun, la aceiasi bani.
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

da,ai dreptate,eu insa prefer sa cumpar la fiecare schimb 4 litrii de ulei pe care consider eu ca il merita masina(elf sau castrol)....darksid,te rog,vreau niste exemple de ulei bun pentru un "propulsor" 1.4 de logan!

Comment

Daca nu e expirat baga fara nici o problema.
            ECUFix
            Please don't visit my homepage!

Comment

2 conditii:
              - sa fie in termenul de valabilitate
              - sa fie absolut identice (marca, indice)

Comment

Eu anul trecut am luat 3 litri de ulei, Mobil 1 New Life, de obicei luam 4 litri. Ce am observat dupa schimb este ca uleiul era aproape de maxim, iar acuma dupa 1 an de forje a scazut aproape de jumatea distantei dintre minim si maxim, asa ca consider ca nu merita sa cumperi 4 litri decat daca este vreo oferta unde bidonul de 4L costa cat trei bidoane de 1L.
                Si ca sa fiu mai ON TOPIC sunt de acord cu pusul uleiului ramas de la ultima revizie, nu si de la penultima, asta pentru linistea ta, desi nu cred ca ar avea nimic atata timp cat e in garantie si mai are cel putin 2 ani pana la expirare.
                Last edited by florian; 23 April 2010, 11:13.

Comment

in benzinare nu intra peste 3l la schimb? 3,2l parca?

@florian, ai lasat tot uleiul vechi sa se scurga? stiu ca oricum nu se scurge chiar tot, dar cei 3,2l sunt capacitatea nominala a sistemului de ungere sau cat se pot baga la un schimb?

Comment

3.3 l intra cu motorul "uscat". Niciodata nu se scurge tot uleiul din motor, deci 3 l sunt suficienti. Daca era o problema in faptul ca nu e nivelul la Max ci cu 2 mm sub, atunci joja avea un singur semn, nu Max si Min. E logic ca, cat timp nivelul e intre Max si Min, nu e nici un fel de problema.

@PCH: Daca vrei ce e mai bun pentru "amg-ul V8" de 1.4 , baga Mobil 1 ESP Formula 5w30, Castrol Edge 5w40 sau 5w30 sau Motul, etc. Mai multe detalii pe thread-ul "Ce ulei folositi"

Comment

Ce noroc aveti voi ca va intra in masina numai 3L de ulei.
                      ON TOPIC
                      Nu are nimic daca completezi cu ulei de aceeasi marca si acelasi tip daca a fost pastrat in conditii optime si este in garantie.
                      fara linkuri externe

Comment

voi ce faceti cu uleiul uzat?

Comment

il dau pe gardn la tara sau am pus niste pietre in curte unde parchez masina si am dat cu ulei pe ele ca sa fuga apa de sub masina?

Comment

Nu e indicat sa faci asa ceva. Uleiul de motor contamineaza mediul inconjurator. Dupa schimb, se va preda centrelor de colectare sau service-urilor care se respecta.
                            Eu il strang intr-un bidon de 10 l...cand se va umple il voi duce la un centru de colectare

Comment

reciclat (pe garduri) !!!
                              sigpic http://www.loganclub.ro/forum/vand_d....html?p=782991

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google