Salutare.Cine ma poate ajuta si pe mine intr-o problema.Am de vopsit o masina a unui prieten.Vreau sa stiu si eu care sunt pasii care trebuie poarcursi pentru vopsirea acesteia.I-am recomandat sa mearag ala un service dar a spus ca mai bine o lasa asa decat sa mearga la service si sa il rupa la bani.
operatiuni vopsire
Collapse
X
-
-
Originally posted by Peter Pan View PostChiar nu stie nimeni care sunt operatiunile?
Comment
-
1. Se dezechipeaza masina de toate echipamentele si adaugirile la caroserie;
2. Se repara/curatza/chituieste si se grunduieste tabla;
3. Se matuieste vopseaua existenta cu smirghel de apa. Matuirea se executa prin metoda umeda (adica se freaca tabla cu smirghel ud, eventual e bine sa ai un burete imbibat cu apa la indemana si uzi periodic zona pe care o matuiesti);
4. Se degreseaza caroseria cu benzina sau un alt degresant. NU SE FOLOSESTE DILUANT DE VOPSEA PENTRU DEGRESAT!
5. Se acopera zonele care nu trebuiesc vopsite cu hartie si banda adeziva.
Vopsire cu vopsea nemetalizata:
-Se amesteca lacul cu vopseaua apoi se dilueaza vopseaua cu diluant sau benzina pana la consistenta iaurtului de baut.
-Vopsirea propriu-zisa se executa prin miscari lente si orizontale ale mainii;
-Stratul de vopsea trebuie sa fie cat mai subtire, dar sa fie uniform aplicat (ca si grosime)
-Al doilea strat de vopsea se aplica dupa 30-45min
-Daca este necesar si al treilea strat de vopsea, acesta se poate aplica dupa 2-4ore.
Camera in care se executa vopsirea, trebuie sa fie foarte curata, fara praf si permanent aerisita pe durata vopsirii.
Temperatura aerului in camera de vopsire trebuie sa fie de 20-25grC
E necesar sa ai ochii si nasul protejat impotriva gazelor emanate pe parcursul vopsirii.
Diferenta intre vopsitul cu vopsea metalizata si cea nemetalizata este ca la metalizata, lacul se aplica in doua straturi la finalul aplicarii vopselei.
Comment
-
Sistemul Ixell e sistemul folosit in serviceurile Dacia/Renault si contine foarte multe operatiuni pe langa cele normale.
Comment
-
Am avut masina zgariata de berbeci(oameni) si am duso la vopsit in service dacia au facut treaba buna da mi-au gazat plafonu are picatele gri foarte fine masina are culoarea rosu de foc si este stropita cu gri cred ca este sprit kit oare mai iesa cu ceva acele picaturi fine se observa daca te uiti atent la masina altfel nu?
Comment
-
Mergi inapoi la ei si cere-le sa polisheze plafonul, o sa iasa urmele.
Comment
-
Cu polish nu au ce sa strice, in cel mai rau caz va ramane la fel.
Comment
Comment