Sfat achizitionare Logan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

daca treaba cu "fondurile europene" sta bine. voi veni la sibiu (like this city). daca nu , ma ie timp, la urmatoarea

Comment

umbrela e neagra si scrie renault cu gri

Comment

de platit am platit 155 ron, e prin credit luata, am inteles ca la leasing e altfel adica nu platesti nimic pe loc, ci astepti acasa factura iar rca e gratis din partea firmei cica asa era promotia cand am comandato
        Last edited by bogdan074; 11 February 2008, 00:55. Reason: adaugat

Comment

ms bogdan, si eu tot leasing pe 3 ani...

Comment

Mai intai vroiam sa cer un sfat de genul credit vs. leasing (ca tot sunt "la moda" postarile VS.). Masina (probabil un Logan KissFM 1,4) va fi luata pentru o persoana juridica (asociatie) neplatitoare de TVA si de aceea probabil ca multe din avantajele leasingului nu se vor putea vedea in acest caz. Daca este cineva care a cumparat prin credit ori leasing o masina pentru o persoana juridica neplatitoare de TVA (de ex. un SRL nu foarte mare, dar nu numai) sfatul lui este binevenit si ii multumesc cu anticipatie.

Ca sa pot merge la o banca sa-mi calculeze un scadentar cat de cat precis pentru un credit trebuie sa astept sa termin actele contabile sa vad cum stam cu bilantul pe anul trecut. (Probabil ca va fi totul OK.)

Firmele de leasing, in schimb, nu s-au sfiit sa-mi faca calcule, caci pentru o firma de leasing riscurile sunt mai mici decat la credite (ele ramanand proprietarele bunului pana la finalul contractului). Am gasit conditii de creditare relativ OK, cel putin la prima vedere. In faza a doua am cerut si un contract de leasing. Ei, aici e aici... Caci iata peste ce clauze am dat:

1. UTILIZATORUL va achita ratele de leasing si valoarea reziduala conform graficului de rambursare prevazut in Anexa 1, parte integranta din prezentul contract, in echivalent LEI, la cursul BANCII NATIONALE A ROMANIEI din ziua facturarii, la care se adauga un procent de 1%, in contul LOCATORULUI mentionat in notificare sau factura. In situatia in care LOCATORUL inregistreaza diferente nefavorabile de curs valutar in relatia cu FURNIZORUL ales de UTILIZATOR, aceste diferente vor fi facturate UTILIZATORULUI odata cu prima rata de leasing. UTILIZATORUL se obliga sa achite diferentele de curs in termenul inscris pe factura corespunzatoare.

2. Nivelul ratei de dobanda prevazut la rubrica xxxx reprezinta nivelul minim al ratei de dobanda pe intreaga perioada de derulare a prezentului contract, indiferent de evolutia EURIBOR 3 (trei) luni. Valorile ratelor de leasing din graficul de rambursare din Anexa 1 sunt valori minime pe intreaga perioada de derulare a prezentului contract, indiferent de evolutia EURIBOR 3 (trei) luni.

Iar ca masura de "precautie", iata ce se prevede:

3. Avand in vedere prevederile Legii nr. 193/2000, republicata, privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti, partile declara ca toate clauzele prezentului contract au facut obiectul negocierii directe, fiind intelese ca atare si acceptate de parti, semnarea prezentului contract fiind rezultatul vointei partilor si a acestei negocieri.

Nu vi se par abuzive toate acestea ?!... Ori asa sunt contractele de la toate firmele de leasing ?!... Sau poate chiar si bancile cand acorda credite procedeaza astfel ?!... Cei care va pricepeti, fiind de meserie ori, dimpotriva, "patiti" sunteti rugati sa dati sfaturi. Multumesc

Comment

Nici un raspuns?...

Comment

nu strica mai intai sa treci pe la protectia consumatorului cu contractu , asa ca o informatie

Comment

sal'tare!

Salut, Robert sunt, din Galati, si inainte sa sar cu intrebari as vrea sa ii felicit pe toti cei care se ocupa si care posteaza pe forum. Am achizitionat un Logan Ambition 1.6Mpi , (trebuie sa vina in vreo 2 zile) dar am niste intrebari
                  si anume, cam cat costa reviziile, la cati Km se fac si as vrea sa stiu daca poate sa imi spuna cineva, cu mai multa experienta referitor la Logan 1.6 Mpi, cam la ce turatie ar trebui sa schimb pt a scoate un consum optim de benzina fara sa afectez motorul, si, deasemeanea, daca (tinerel fiind si mai grabit de felul meu) ar fi sa merg "putin" mai sportiv, cam la consum ar trebui sa ma astept ? Multi spun ca sare cu mult de 10% ceea ce ma cam sperie tinand cont de faptul ca sunt bugetar (didactic auxiliar). See ya'
                  Last edited by Seba; 2 March 2008, 05:17.

Comment

robert, in primul rand, bine-ai venit; in al doilea rand, nu mai posta in limbaj mirc; 3: ...citeste regulamentul forumului
                    acu sa mai si raspnd, nu? deci, reviziile la benzinar erau la 15000km sau un an (care conditie se indeplineste prima), dar dacia a marit acum nr de km, nu mai stiu exact la cat, dar parca la 20000km in schimb s-a pastrat intervalul de un an. planul reviziilor, manualul de utilizare al masinii si instructiunile de rodaj, carte de service, carte de garantie, ve primi la ridicarea autoturismului. acolo scrie cam tot ce te intereseaza la masina ca simplu utilizator.
                    am uitat sa zic la inceput...4: foloseste "search", vei gasesti lucruri utile
                    ca sa nu mai alergi prin forum, uite niste link-uri acre sper ca te vor ajuta. nu vreau sa te dezamagesc, dar loganul la mers sportiv consuma bine. bine peste 10%...
                    http://www.loganclub.ro/forum/revizi...hlight=revizii
                    http://www.loganclub.ro/forum/turati...ghlight=consum
                    http://www.loganclub.ro/forum/consum...ghlight=consum
                    spor la lecturat !
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Scuze pentru limbaj mirc, nu am stiut, merci mult pentru sfaturi si pentru link-uri.

Comment

Salut.
                        Am comandat si eu un kiss de 1,4 mpi de la Darex Suceava. Saptamana care vine il astept, plata am facut-o pe data de 3 martie. Este adevarat ca masinile bune merg la export si acestea care mai au cate ceva "dubii" raman aici in tara?Din moment ce mi s-a spus ca logan kiss se vinde cel mai bine nu ar fi trebuit sa aiba pe stoc mai multe?

Comment

Pai gandeste-te ca se vinde bine si stocul se termina. daca nu se vindea bine atunci erau mai multe pe stoc. asa se vand repede si nu ai timp sa alimenteze stocul. plus de alta ca sunt 4 motorizari pe acest kiss fm, care unele poate au si jenti! Nu toate sunt aceeasi culoare. deci sunt destule modele de kiss fm si poate tu nu ai cazut pe unul care sa fie pe stoc. parca 8 culori sunt. ar veni 64 variante de kiss fm!
                          Citroen C4 Coupe 1.6 hdi 110 cp 2006 rouge lucifer

Comment

Originally posted by criistinik View Post
                            Este adevarat ca masinile bune merg la export si acestea care mai au cate ceva "dubii" raman aici in tara?Din moment ce mi s-a spus ca logan kiss se vinde cel mai bine nu ar fi trebuit sa aiba pe stoc mai multe?
                            Nu e adevarat asa ceva. E totusi un sambure de adevar, ca unele masini sunt refuzate de la export si ajung la dealeri pe stoc. Dar sunt foarte putine.
                            Dealerul nu tine multe pe stoc, mai ales daca ai pus si ceva optionale pe ea, nu o gaseai sigur. Cele de la dealer sunt in general fara optionale pe ele.
                            Cel mai nou proiect auto din România!
                            Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Fusesem in februarie la darex sa vad masini. era un kiss ce vroiam eu, cursul era bun(3.625), dar ceva m-a facut sa mai astept. pe ala puteam sa il iau atunci. m-a suparat ceva: nu ma asteptam sa vad masini noi acoperite, ca doar traim in romania, nici pavaj pe jos, dar macar ceva pietris pe acolo, era un glod ca iti trebuiau cizme!!!Si m-am urcat asa cu glod in logan, imi era si mila, masina noua, etc. alte masini erau stropite cu glod (probabil din incercarea de a scoate altele de acolo). Si asa am hotarat sa mai astept, imi era frica si sa nu iau un logan care sa stea acolo de ceva saptamani. Poate exagerez, dar vreau macar o luna sa am grija de masina, sa simt ca e noua, apoi sa fiu mai indiferent cu ea.

Comment

E o prostie sa fie tinute masinile in noroi. Mai bine ca ai comandat una.
                                Ai pus ceva optionale pe ea?
                                Cel mai nou proiect auto din România!
                                Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google