Aripa Fata Lovita Usor ...........cer Sfaturi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Aripa Fata Lovita Usor ...........cer Sfaturi

Va salut pe toti ,astazi am avut un incident mai putin placut ,mai precis am lovit aripa fata dreapta intr-un stalp de parcare nenorocit .Intrebarea mea este daca a mai patit cineva asa ceva si ce ma sfatuiti sa fac am casco dar trebuie sa platesc franciza de 150e si dupa voi cat ar putea sa ma coste reparatia la un servis autorizat.Se merita sa o fac pe casco sau sa o fac din banii mei ?

Acum mai este o problema cat pot sa merg cu masina avariata,si ce ar trebui sa zic la politie eu m-am gandit sa zic ca am gasit-o in parcare acum spuneti si voi daca o sa tina treaba asta.

Astept orce fel de parere din parte voastra ,si ce sfaturi imi dati ?

Am atasat si cateva poze.
    Imi cer scuze de calitatea pozelor sunt facute cu telefonul .
    Attached Files
    sigpic

Nu se merita s-o faci pe casco. Ai de platit si fransiza si vei avea si polita mai mare la anul (daca n-ai contract pe mai multi ani). Iti trebuie un tinichigiu bun si vre-o 200 ml de vopsea si lac intaritor sa vopsesti aripa. Mai mult de 400-500 ron nu ar trebui sa coste.

La Politie nu e musai sa te duci. Teoretic poti merge cu ea asa pana la ITP.

LE: La un service autorizat, un reper de vopsit pleaca cam de la 300 de lei. (include vopseaua si lacul) Manopera pentru indreptat nu stiu cat costa.
    Last edited by darksid3; 16 July 2010, 22:12.
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Aha mersi pentru raspunsul promt si accept orce fel de parere de la orcine.
      sigpic

Comment

Daca ai dat in stalp, zici ca ai lovit un stalp in parcare, ca oricum zgarieturile alea nu prea arata a lovitura data de alta masina. Si ca stalpul nu are nimic - ca teoretic daca l-ai bulit, iti baga stalpul pe RCA ;) Reparatia la asa ceva (adica schimbat si vopsit aripa cel putin, nu imi dau seama daca si bara) intr-un service autorizat costa muuult mai mult de 150Eur... chiar sunt curios sa ne arati si noua devizul.

LE: darksid3: Ma mira raspunsul tau. Crezi ca se poate indrepta? la mine un accident subtire de genul asta (nu aripa, dar nu conteaza) a costat vreo 4000 RON....
        Last edited by ParuLuScorilo; 16 July 2010, 22:16.

Comment

Revin cu o remarca: Daca vrei s-o faci pe CASCO, te duci direct la ei. Nu mai treci pe la Politie. Costul devizului pe CASCO, la Service, va fi cam dublu fata de cat ai plati la un service "normal" , iar rezultatul final nu este musai mai bun. (din poze estimez cel putin 15 mil cu totul)
          La ce firma ai CASCO?

@ParuLuScorilo: Am vazut lovituri mai nasoale indreptate ok. Depinde de tinichigiu. El are noroc ca nu e o zona delicata a caroseriei.
          Mai exista varianta "ungerii" constatatorului de la Casco ca sa-i schimbe aripa cu alta noua.
          Last edited by darksid3; 16 July 2010, 22:21.
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Ca sa fiu cat mai scurt, te duci frumos la dezmembrari, cauti o aripa fata, eventual culoare ca a ta, si termini balciu.
            sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Si asta cu dezmembrarile ar fi idee buna dar trebuie sa gasesc aripa in culoare mea mai este si vopseaua sa nu fie decolorata ca pe la dezmembrari nu ajunge orce masina .

ParuLuScorilo:bara nu a patit nimic e foarte putin zgariata in rest e ok dublura nu are nimic.
              Iar in legatura cu stalpul nu are nimic nemernicul nici nu sa indoit,nimic.

Problema care ma framanta pe mine este sa nu ma opreasca politia sa zica unde ai lovit-o sa nu zica ca am sters vreo masina in parcare ,mai sti ce in duce capu pe militian.
              sigpic

Comment

Eu zic ca ar fi bine sa mergi la politie si sa anunti "lovirea unui stalp(bara) in parcarea blocului" ca nu o sa aiba sa i-ti bage de vina si esti linistit ca o sa-ti dea o dovada de reparatii care oricum o sa ai nevoie de ea cand mergi la service, daca nu ai o sa-ti comenteze si aia de la service; autorizatia respectiva e valabila 30 zile si nu o sa ai treaba cu politaii

Comment

Trebuie sa ma duc neaparat la politie sa imi dea dovada pentru a o putea repara ?
                  sigpic

Comment

Asta cu autorizatia de reparatie, era valabil cand la orice tip de accident, totul era rezolvat de politie.....acum dupa legea noua, orice tip de accident, care nu implica persoane ca victime, se rezolva amiabil cu cel pagubit, sau in cazul tau, direct cu societatea de asigurari (sau pe cont propriu).

Daca te hotarasti sa o faci pe casco, nu-ti trebuie autorizatie de reparatie, pt ca ai deja dosarul de daune, care sa ateste acest lucru. Daca o faci pe bani tai, intr-un service - ei ar putea sa-ti ceara acea autorizatie-. Daca o faci tot pe banii tai, dar cu un tinichigiu, nu-ti trebuie decat bani.

Cat despre reparatie, nush in ce masura se mai poate indrepta "coltul" ala,....asta depinde in totalite de un tinichigiu bun. Sfatul meu ar fi sa gasesti un om care face asa ceva in particular acasa.......daca raportezi la cei 150e.....si cat ai da intr-un service....iesi mai ieftin asa (Chiar daca cumperi o aripa).
                    Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

Si daca as cumpara o aripa noua ar fi problema unde o vopsesc,ca nu vreau sa se vada diferente de nuanta.Stiti vrun servis unde sa pot vopsi o aripa si cat mar costa?
                      Eu ma gandisem sa o vopsesc la Sebastian este un service din sectorul 4 vis avis de oraselul copiilor si am auzit lucruri bune despre el.
                      sigpic

Comment

am avut ceva asemanator numai ca in afara de aripa a fost si bara, far stanga si proiector, iar devizul pentru CASCO a fost 1700 lei.
                        Fiind numai aripa pe care fie o indrepti fie iei una de la dezmembrari nu cred ca depaseste suma de la postul 2.
                        Un service cu meseriasi buni la tinichigerie si vopsitorie gasesti la SAAF (din sos Giurgiului faci stanga pe strada pe care merg tramvaiele spre depou si pe stanga cam la 40 m de intersectie este service-ul). Eu am fost foarte multumit, cu decontare CASCO cu tot am dus masina vineri dupamiaza si am luat-o marti.
                        PS. manopera de tinichigerie s-ar putea sa depaseasca cu mult cei 150 lei cat e o aripa la dezmembrari.
                        Last edited by dani030669; 17 July 2010, 11:56.
                        sigpic
                        Ambition 1.5 dc

Comment

La chestia cu dezmembrarile tot m-am gandit dar nu se vede diferente de culoare poate o gasesc la vreo masina care a stat numai in soare si o fi vopseaua coapta pe cand a mea are 2 ani si nu o bate soarele ziua.

Va multumesc pentru sfaturile pe care m-i le dati.
                          sigpic

Comment

Salut.In ordinea importantei in acceptia mea:
                            1.aripa de la dezmembrari (gasesti si culoarea ta sigur si iesi cel mai ieftin) max. 120.
                            2.aripa noua+vopsea+lac+intaritor+cuptor+vopsitor cam 300.
                            3.casco (te costa bine de tot dar in 95%din cazuri nu mai stie nimeni ca a fost lovita).
                            4.varianta reparatiei aripii tale este cea mai proasta si ca bani si ca durabilitate,la care se adauga ca tot are sa se vada ca a fost tencuita.

Cu masina avariata se poate merge maxim 30 de zile de la declararea la politie(iti elibereaza ei dovada).Declararea la politie in maxim 24 de ore,am mai auzit la cineva ca i-a cerut dovada ca stalpul nu necesita reparatii,dar nu sunt sigur.

Comment

Si daca merg asa de ex 1 luna pana am bani sa o fac si nu iau dovada ce imi face politia ,ca am vazut o multime de masini cu bara sparta, usa lovita si nu cred ca toti au dovada.
                              A mai avut cineva masina lovita si a mers fara dovada o perioada mai lunga??
                              sigpic

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google