Ce Mi S-a Intamplat !!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ce Mi S-a Intamplat !!!

Am masina cumparata de 1 an si 4 luni. Dupa o inspectia mai meticuloasa a masinii (asa e firea mea mai curioasa) , spre stupoarea mea am gasit puncte de rugina la amandoua aripile - acolo unde ar venii baghetele acelea de plastic. Ca totul sa fie complet am mai gasit la usile din spate , jos de tot unde se lipeste usa de cheder la inchiderea ei - vopseaua diluata - adica a inceput sa se ia si se vede negru. La inceput am crezut ca este mizerie, am frecat, dar nimic. La usa din dreapta spate deasupra acelui dreptungi de unde iasa bratul de inchidere al usii a aparut rugina - vopsea umflata. In spate la portbagaj , imediat sub luneta, pe santul acela de scurgere al apei tot asa, vopsea diluat. Am sunat la cei de la SERVICE REDAC Craiova si mi-au spus sa vin cu masina. Zis si facut. Am fost - mi-au fotografiat acele locuri si mi-au dat verdictul - retus peste tot. Am facut galagie cum este posibil sa imi deea retus. Nu am ajuns la un consens. A doua zi am venit cu masina - le-am explicat celor de la caroserii ce prbl are si mi-au zis sa vin a 2-ua zi sa o iau pe la terminarea programului adica 3-4. Am venit mai devreme in jur de 12 sa vad in ce stadiu este masina. Mi s-a raspuns ca mai are putin - un inginer de calitate de acolo - un "mucios"care se credea director mi-a spus sa nu mai vin pe acolo ca ma suna el cand o sa fie gata masina. I-am raspuns ca vin de cate ori este nevoie si vreau. Dupa 5 ore de asteptare si facut galagie ca nu plec fara masina - mi-au scos-o. A venit tot micul "muc" si mi-a spus sa ma uit sa vad "calitatea" vopsirii. M-am uitata mai intai la aripi - vopsita cred in 5 minute vai de mama lor, nici nu se uscase vopseaua si cred ca au umblat la ea ca se cunoaste dare pe acolo. Am trecut la usi - usa spate stanga nevopsita si i-am spus iar el mi-a spus ca nu vad bine- ca s-a dat un start decat si sa revin si alta data. Usa din dreapta vopsita ca la carute. Vai de vopsitul lor. L-am intrebat ca de ce este vopsea peste si se cunoaste asa de umflata. Raspuns tot de la micul "muc"asa se face un retus. Rugina de la tiranti asa cred ca se numeste, nu mi=au rezolvat-o au dat peste cu vopsea, spunandu-mi ca nu este rugina ci doar electro nus cum care a iesit prin vopsea. Nici cu polish nu mi-au da-to dupa vopsire. In fine, m-am dus la dorectorul al mare, mi-a oprit masina si mi-a spus ca se asigura ca totul o sa fie bine. Nu eram din Craiova, si mi-au dat o masina de acolo. Acum ce credeti ca as fi trebuit sa fac ??? Credeti ca am facut rau ca am lasat masina acolo ??? Trebuia sa apelex la VC si la PC ???
    House is in the house

Ai facut bine ca ai vorbit cu cel mare parerea mea ... Daca apelai la VC probabil ai mai fi avut ceva de asteptat asa ca ai facut o alegere buna.

Probabil ca dupa ce vei lua masina te va suna cineva de la calitate si te va intreba daca esti multumit de prestatie. Atunci poti face o reclamatie, iar lui muc cel mic oferai un manual al calitatii si roaga-l sa-l mai studieze ...

Succes!
    9! 9! 9!
    sigpic

Comment

Daca ai vorbit cu licuriciul cel mare, s-ar putea sa rezolvi ceva.
      Eu zic sa nu te opresti ci sa apelezi cu incredere Vocea Clientului. De regula sunt sensibili la reclamatii si se si asigura de remedierea lor.
      In ce-l priveste pe muc cel mic, ignora-l; nu de alta, dar oricum nu va intelege mare lucru.
      The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

Rau ca ai lasat-o acolo nu ai facut? doar nu venea nimeni sa o vopseasca acasa! Cu VC si PC ce sa rezolvi ? timp pierdut , mai multe drumuri pana la service etc . Trebuie sa intelegi diferenta intre retus si vopsire integrala , un retus cu vopsea si lac peste alt strat de vopsea si lac o sa fie vizibil intotdeauna. Pentru aripi iti recomand baghete de protectie altfel problema cu vopseaua sarita risca sa apara iar , la interiorul usilor si sub luneta exagerezi putin , la hyundai accent si citroen c3 (probabil si alte modele) am vazut personal ca usile si capotele sunt la culoarea grundului pe interior asa ca e lucru mare ca Dacia inca le vopseste chiar si asa mai neingrijit . Deci fi un pic mai relaxat , du-te si discuta frumos cu ei si cred ca se va rezolva de la sine , de multe ori faci treaba mai usor cu frumosul decat cu amenintari cu PC si VC , chiar crezi ca astia din urma iti vor face masina "impecabila" ?
        Pain brings out the truth in us all...
        ...how much truth can you stand?

Comment

punctele de rugina unde ai tu sunt comune la alb..si eu le am si le tin asa pentru ca stiam ce inseamna retus...de aceasi scarbe de ingineri am dat si eu, n au nici o treaba...daca erai de prin zona iti recomandam un service bun, da asa spor la reparatie si sa ne tii la curent...
          sigpic

Comment

Au fost cazuri (unele postate chiar pe forum) cand pentru anumite probleme, chiar au venit de la Pitesti sa vada o masina. Si chiar poate ajunge la revopsit complet, pe spezele service-ului, daca problema e serioasa.
            Sunt de acord cu relaxarea, dar totusi omul a dat niste bani pe masina si cred ca trebuie sa incepem sa nu mai gandim romaneste de genul "las' c-o dam la pace". Nu, nu o dam la pace, pentru ca nu am negociat pretul masinii, ci am platit cat au cerut pe masina, fie cash, fie credit. Sa isi respecte conditiile contractuale si de garantie, ca pentru asta exista si ei sunt remunerati.
            The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

Originally posted by EUGEN2008 View Post
              Rau ca ai lasat-o acolo nu ai facut? doar nu venea nimeni sa o vopseasca acasa! Cu VC si PC ce sa rezolvi ? timp pierdut , mai multe drumuri pana la service etc . Trebuie sa intelegi diferenta intre retus si vopsire integrala , un retus cu vopsea si lac peste alt strat de vopsea si lac o sa fie vizibil intotdeauna. Pentru aripi iti recomand baghete de protectie altfel problema cu vopseaua sarita risca sa apara iar , la interiorul usilor si sub luneta exagerezi putin , la hyundai accent si citroen c3 (probabil si alte modele) am vazut personal ca usile si capotele sunt la culoarea grundului pe interior asa ca e lucru mare ca Dacia inca le vopseste chiar si asa mai neingrijit . Deci fi un pic mai relaxat , du-te si discuta frumos cu ei si cred ca se va rezolva de la sine , de multe ori faci treaba mai usor cu frumosul decat cu amenintari cu PC si VC , chiar crezi ca astia din urma iti vor face masina "impecabila" ?
              Pai si ce doreai sa fac??? Sa la multumesc ,sa le intind mana ca si cum nu s=ar fi intamplat nimic ??? Am ajuns la concluzia ca in Romania fara a tipa, urla esti luat de prost. Si in legatura cu lasatul acolo , ce sa fac, sa o iau acasa si sa ma uit la ea cum arata ??? App, vopseaua pe care au dat-o nu a fost cu lac, mi-au spus sa vin alta data sa imi dea un polish acolo. Am masina de 1 an si 4 luni cum am mai spus, as avea pretentia ca macar dupa 3-4 ani sa vad asemenea "orori".
              House is in the house

Comment

banuiesc ca timp , bani si chef de umblat prin tribunale nu ai , asa ca deocamdata e bine sa astepti sa vezi cum decurge lucrarea mai ales ca a fost si directorul pus la curent. Ar trebui sa se acorde "atentie" sporita lucrarii. Daca nici dupa asta nu esti multumit atunci poti actiona mai departe.
                Pain brings out the truth in us all...
                ...how much truth can you stand?

Comment

Dupa cum mi s-a vorbit , mai ca ma scoteau pe mine prost si raspunzator pentru ce au facut ei, am timp acum , chef si bani sa ma duc si pana in panzele albe cu ei. Daca nici acum nu o sa fiu multumit de calitatea lucrarii - rezolvam si altfel.
                  House is in the house

Comment

Daca la orice Logan, raspunsul la oricare problema e "Asa face toate!", la majoritatea service'urilor autorizate toti inginerii lu' peste "face la fel"... Zici ca's alesi special, 'ai mai nesimtiti, aroganti si prosti.

PS: in curand tre' sa le fac o vizita, ghiciti de ce
                    If it ain't broke, don't fix it!

Comment

Era bine daca puneai niste poze cu "defectele" reclamate de tine...
                      Caroseriile sunt vopsite de roboti in fabrica, stratul de vopsea si de lac e uniform...greu de inteles povestea ta.

Comment

Si daca sunt vopsite de roboti inseamna ca totul este frumos si bun sau ce ??? Eu mi-am expus defectele mai sus - vopseaua la usi este diluata - adica nu mai este acel strat uniform de vopsea si lac asa cum spui tu - ci s-a luat un strat, inca un strat pana a inceput sa se vada ce este pe sub vopsea - ceva de culoare neagra. Sper sa fi inteles acum
                        Poze cu defectele nu am cum sa fac , cel din service a obs si el defectele dar era ingrijorat ca nu o sa iasa la poza.
                        Last edited by dominum; 29 July 2010, 12:15.
                        House is in the house

Comment

Asa sunt meseriasii de la redac, eu am schimbat la ei, pe casco un geam din dreapta fata, spart de hoti,si cand au adus masina , zornaiau in usa resturile de cioburi, fata de usa nu era prinsa bine si stupoare...usa nu se mai inchidea, desteptii stricasera broasca (pe care au reparat-o pe garantie)
                          Concluzia:
                          - o zi pierduta la service pentru un defect cu care masina nu venise
                          - nervi pe masura
                          - explicatii la VC de ce am reparat pe garantie broasca

Cam asta patesti cand te duci cu sacul ca la pomul laudat, nu? Concluziile le trageti voi

@dominum iti recomand sa faci scandal nu numai la redac dar si la VoceaClientului dar cu baza, adica mailui, faxuri.....si de ce nu la Protectia Consumatorului. Bafta

Toate Bune

Comment

Originally posted by dominum View Post
                            Si daca sunt vopsite de roboti inseamna ca totul este frumos si bun sau ce ??? Eu mi-am expus defectele mai sus - vopseaua la usi este diluata - adica nu mai este acel strat uniform de vopsea si lac asa cum spui tu - ci s-a luat un strat, inca un strat pana a inceput sa se vada ce este pe sub vopsea - ceva de culoare neagra. Sper sa fi inteles acum
                            Poze cu defectele nu am cum sa fac , cel din service a obs si el defectele dar era ingrijorat ca nu o sa iasa la poza.
                            Pe masina ta nu exista vopsea neagra.

Primul strat este cataforeza, unul gri (ceva gen gri 83).
                            Apoi se aplica un strat de apret, deschis la culoare pentru baza deschisa.
                            Apoi vine stratul de baza (culoarea propriu-zisa) si apoi lacul.
                            Deci negru nu are de unde.

Iti inteleg supararea insa vezi sa nu fi fost altceva.

Comment

Originally posted by Ionut View Post
                              Pe masina ta nu exista vopsea neagra.

Primul strat este cataforeza, unul gri (ceva gen gri 83).
                              Apoi se aplica un strat de apret, deschis la culoare pentru baza deschisa.
                              Apoi vine stratul de baza (culoarea propriu-zisa) si apoi lacul.
                              Deci negru nu are de unde.

Iti inteleg supararea insa vezi sa nu fi fost altceva.
                              Nu negru - are o culoare exact cum ai spus tu - cataforeza sau ceva de genul asta - culoare gri. Oricum nu trebuia sa se intample asta . Am incheiat
                              House is in the house

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google