Schimbare becuri

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Ok imi pare rau ca trebuie sa "reinvii" topicul acesta ,dar am si eu o rugaminte de curand mi sa spart un bec de ceata,adica proiectorul cu totul,si as dori sa stiu cum se schimba tot proiectorul,daca e ceva complicat sau e altcumva...nu de alta dar cand am fost la service sa-mi schimbe numai becul in proiector sa miscat foarte repede tipul de acolo,si mam uitat si eu ca e o aparatoare de plastic sub spoiler, e complicat rau sa-l schimb?mersi
    sigpic

Comment

Ma ajuta careva sa-mi spuna cum schimb becurile W5W de la pozitii?....nu am gasit pe forum decat cum se schimba becurile de la far si proiectoare...ms

Si inca ceva...m-ar interesa si cum schimb becul de stop spate..ms
      Last edited by Raoulz; 27 January 2009, 18:38. Reason: Automerged Doublepost

Comment

@wizard24: nu e greu de schimbat proiectorul. Ester prins de suportul lui cu 2 (sau 3) sigurante de metal. Da jos aparatoarea de plastic de sub bara (pe colt) si uita-te cu o lanterna. Scoti clamele de metal (vezi sa nu le pierzi), scoti proiectorul, il pui pe cel nou si pui clemele la loc. Mie cand mi-a intrat proiectorul inauntru (dupa o lovitura usoara) am crezut ca s-a rupt suportul. Si cum am schimbat si farul ca era spart, am dat bara jos si am lucrat mult mai usor asa.

@Raoulz: desfaci tripla (are 2 piulite accesibile usor din portbagaj) scoti mufa si apoi scoti placuta de plastic (prinsa in 2 cleme de plastic) care are becurile si cablajul prins de ea. Vezi ca becul de pozitie/frana intra intr-o singura pozitie, nu merge pus invers. Uita-te atent la el si iti vei da seama cum este

Referitor la becurile W5W: cele de la pozitie sunt puse intr-un suport de plastic si suportul este prins in far, iar pentru demontare suportul se roteste o jumatate de tura si se trage. Dupa de ai scos suportul de plastic din far, becul se scoate prin tragere, NU prin rotire. Practic este "infipt".
        Din pacate nu am si poze sa exemplific...
        GL-22-TOF

Comment

@Raoulz: E vorba cumva de stopul central spate?
          Cel mai nou proiect auto din România!
          Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Originally posted by andrei View Post
            @Raoulz: E vorba cumva de stopul central spate?
            Cel lateral stanga mi s-a ars,ms de sfaturi danielliviu.;),dar totusi n-ar strica un sfat vizavi de cel central spate ca nu am vazut deloc pe forum vreun post cum se schimba,sa stiu pe viitor daca cumva se arde.

Comment

raoulz si eu le-am inlocuit cu leduri albe si m-am chinuit pe dedesupt la coltul baarei are un capac prins in trei surubele eu le-am desfacut si am scos mai usor becurile pe deasupra nu am avut sanse ce sa zic bafta
              Powered by LSS
              http://img444.imageshack.us/img444/7...c127494gif.jpg

Comment

Becul de la stopul spate central se schimba tot prin portbagaj din cate stiu. O sa ma uit maine sa vad, ca in manualul de service nu am gasit.
                GL-22-TOF

Comment

Originally posted by danielliviu View Post
                  @wizard24: nu e greu de schimbat proiectorul. Ester prins de suportul lui cu 2 (sau 3) sigurante de metal. Da jos aparatoarea de plastic de sub bara (pe colt) si uita-te cu o lanterna. Scoti clamele de metal (vezi sa nu le pierzi), scoti proiectorul, il pui pe cel nou si pui clemele la loc. Mie cand mi-a intrat proiectorul inauntru (dupa o lovitura usoara) am crezut ca s-a rupt suportul. Si cum am schimbat si farul ca era spart, am dat bara jos si am lucrat mult mai usor asa.
                  Mersi de Info-uri daniel,chiar sunt de ajutor raspunsurile, raman dator

Cand primesc proiectorul nou o sa ma apuc de treaba,ridic masina pe cric si o sa vad ce este pe acolo si sa-l schimb !
                  ms incaodata
                  sigpic

Comment

Originally posted by danielliviu View Post

@Raoulz: desfaci tripla (are 2 piulite accesibile usor din portbagaj) scoti mufa si apoi scoti placuta de plastic (prinsa in 2 cleme de plastic) care are becurile si cablajul prins de ea. Vezi ca becul de pozitie/frana intra intr-o singura pozitie, nu merge pus invers. Uita-te atent la el si iti vei da seama cum este

Referitor la becurile W5W: cele de la pozitie sunt puse intr-un suport de plastic si suportul este prins in far, iar pentru demontare suportul se roteste o jumatate de tura si se trage. Dupa de ai scos suportul de plastic din far, becul se scoate prin tragere, NU prin rotire. Practic este "infipt".
                    Din pacate nu am si poze sa exemplific...

Am urmat sfaturile tale vis-a-vis de schimbarea becului din spate,n-am reusit nici cum ,am urmat toti pasii care i-ai precizat dar nu pot sa scot becul nici cum din lampa....e intepenit al dreq nici prin tragere nici prin rotire nu iasa am renuntat deocamdata,nu mai puteam de nervi,ciudat f ciudat.

Comment

Incearca ca sa'l apesi in jos si dupa aia il rotesti .
                      , sunt cu ochii pe voi !
                      :thumbsup:

Comment

Originally posted by FLORYN View Post
                        Incearca ca sa'l apesi in jos si dupa aia il rotesti .

Am incercat ,nu merge nici asa....e incredibil.

Comment

Salutaree! Are cineva 1-2 poze cu beacele Blue Vision? Ms

Comment

dute la service sa ti le schimbe daca nu reusesti.

apropo Danielliviu vreau si eu sa-mi schimb bara fata de pe logan cu una phase 2 si vreau sa stiu daca se mai potrivesc farurile sau trebuie sa le schimb si pe ele. Si altceva panourile interioare se potrivesc? Multumesc anticipat
                            Last edited by Alin0007; 12 February 2009, 00:05. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Originally posted by zevzec View Post
                              Salutaree! Are cineva 1-2 poze cu beacele Blue Vision? Ms
                              Stiu ca lenea e mare.. dar nu cred ca n`are nimeni de pe forumu asta becuri Blue Vision. Faceti si voi o poza si postati`o aici va rog..

Comment

bec blue vision

astea sunt becurile...dar de fapt se vede in far un pic de albastru
                                Attached Files

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google