Montaj Kit Pornire Motor

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Montaj Kit Pornire Motor

    Am cautat pe mai multe forumuri dar nu am gasit nici un raspuns care sa ma ajute sa montez acest kit de pornire motor pe logan.(sau pe alta masina) .

    Conexiunile de "siguranta " adica semnal ulei si semnal frana de mana le-am luat din spatele ceasurilor de bord(fir rozaliu 14- ulei si fir gri 16-frana de mana).
    Acum urmeaza partea cea mai grea : trebuie sa conectez cele 5 fire ale modulului de pornire pe firele de la contactul cheie.
    Am 5 fire :
    1.rosu la 12V,
    2.albastru la ACC ???;
    3.maro 1 la IGN#1 ???;
    4.maro 2 la IGN#2 ??? ;
    5.galben la START ???
    pe care sa le leg la 4 fire din contact:
    1.rosu = +12V ;
    2.galben/verde - cand e pe pozitia 1 de accesorii apare +12V;
    3.galben - cand e pe pozitia 2 de accesorii apare +12V;
    4.roz = -12V).
    Am demontat modulul si are 3 relee: 2 cu 4 pini si unul cu 5 pini( un maro este pe contact inchis, iar celelalt maro este pe deschis)
    Cum fac combinatiile pentru conectarea lor ? Astept recomandari.

    PS Poza din atasament este imprumutata de la userul David Paul.
    Attached Files

  • #2
    Salut.Ai descoperit cum se monteaza?Chiar azi ma uitam pe forum si erau citiva useri de doreau sa construiasca eie asa ceva. Daca nu te-ai dat batut astept si eu impresii.

    Bafta in tot cea ce faci
    sigpicPasionat de MCV si natura

    Comment


    • #3
      Originally posted by padurarud View Post
      Salut.Ai descoperit cum se monteaza?Chiar azi ma uitam pe forum si erau citiva useri de doreau sa construiasca eie asa ceva. Daca nu te-ai dat batut astept si eu impresii.

      Bafta in tot cea ce faci
      Stau cu bordul deschis si sper sa nu treaca iarna. Nu prea am mai avut timp. Daca doreste cineva pot face niste poze cu detaliile modulului. In afara de releee mai are niste diode si parca niste rezistoare.
      Salutari !

      Comment


      • #4
        In primul rind cred ca ar trebui sa masori ordinea de pe contact(eu cind am montat cruise control am constatat ca nu seamana cu nimic din ce am citit cu privire la culori si din cauza asta nu reuseam sa programez cum trebuie).Trebuie sa stii care sunt firele pentru poz1(ign1),poz2(ign2)si start care ar trebui sa fie contact pe pornire.Mai ai un fir pe -12 volti care nu e necesar sa il iei neaparat din contact(ai in spate la bord masa pe un surub)

        Spune si mie de unde ai luat modulul si cit a costat ca poate ma bag si eu.Mi-a placut ideea dar.....Mie imi place mult sa experimentez si cind imi fac timp nu ma dau batut.
        sigpicPasionat de MCV si natura

        Comment


        • #5
          ai montat cruise control pe MCV? cat te-a costat si cu ti se pare. scuze de offtopic.
          Ce noroc nemaipomenit ca roata a fost inventata inaintea automobilului ; in caz contrar , iti dai seama ce scartaituri am fi avut de suportat.

          Comment


          • #6
            Salut.Cruise control a fost luat de la confortauto(sunt si aici pe site).Merge bine dar parca nu se compara cu ala de fabrica de la megane.Oricum am de gind sa il reprogramez o data ca sigur am mai facut si greseli pe acolo ca eram nervos .Am in cap sa modific putin volanul si sa pun comenzile pe volan nu pe maneta sub volan.Eu acum am pus maneta sub cea de lumini si nu o vad si din aceasta cauza trebuie sa ma aplec putin sa vad ce fac.

            Ca o concluzie merita dar pe primul loc e tot incalzirea in scaune.
            sigpicPasionat de MCV si natura

            Comment

            Working...
            X
            Anulare DPF
            Politica de Securitate Google