If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Eu as prefera 1.2 Tce care nu este in faza de cercetare ca cel de 0.9, dar nu o sa il bage din motive comerciale desi ar face mai atractiv gama de motorizari de la Dacia.
PS : am vazut ca e diferenta de pret de 900 euro fata de 1.2 16v normal.
Last edited by Deliric88; 11 December 2011, 01:52.
"Ion R5----Nu am vrut sa bag 10 - 11 mii euro intr-un fier - asa imi luam Skoda Octavia 2, motor 1.2 tsi."
Ati terminat de configurat masina!
Automobilul dumneavoastra Pret
Octavia Active TSI - OFERTA
Benzina / 1.2l / 77 kW/105 CP / Manuala - 6 viteze / 4-usi
EUR 13.432,92
Culoare exterior-Alb Candy EUR 0,-
Tapiterie Cf. standard / optiu
Culoarea tapiteriei: Onyx / Gri
Mocheta: Negru
Plansa de bord: Negru - Negru
Optiuni:
-Jante aliaj usor 6,5J x 16" "Proxima" - Detalii EUR 508,40
-Roata de rezerva - aliaj usor EUR 127,72
Total: EUR 14.069,04
Deci nu mai trebuie sa pui mult de la 10-11.000euro --- la .........EUR 14.069,04
Numai bine.
Si asta fara prea multe optiuni.
Pai 11000 euro + alea 3 vouchere Rabla (cam 2700 euro la cursul de anul trecut) ajungea pe la 13700 euro. Si la Octavia nu plateam taxa de prima inmatriculare, fiindca era euro5, fata de logan unde a costat 770 euro
Eu am avut 2 vouchere ale mele, iar pe al 3-lea am dat 1300 RON
Nu dadeam 500 euro pe jante de aluminiu. Nu am luat nici la Logan, unde erau optionale pe la 300 sau 350 euro. Pe Skoda din optionale as fi luat numai geamuri electrice fata si proiectoare de ceata. Iesea pe la 13800 cu totul si mai lasau si ei vreo 400 euro la negociere.
Last edited by ion_R5; 11 December 2011, 02:13.
Reason: Automerged Doublepost
Deci la cei 8000 euro pe care i-ai dat, mai punem 1000 euro voucherele, caci vb de valoarea reala a masinii.
Altfel, vin si eu si spun ca am dedus TVA-ul, si am bagat la cheltuieli jumatate de masina, deci mi-a iesit o masina noua la 3000 euro, insa asta-i cazul meu, nu a majoritatii.
Tinere, m-ai ametit complet... nu mai inteleg nimic din socotelile tale.
Loganul meu costa atunci la pret de lista 9500 euro, la care s-a mai aplicat un discount de 100 euro si s-a mai acordat 1 an in plus la garantie (3 ani in loc de 2)
9595 - 2670 - 100 = 6825 euro Atat am platit pe factura
1 voucher l-am cumparat cu 1300 ron adica 304 euro la cursul de atunci
6825 + 304 = 7129 euro masina (toate valorile RON de pe facturi scrise aici, contin si TVA, ca sa nu fie neclaritati)
Taxa de prima inmatriculare 770 euro
Total bani cheltuiti pentru masina inmatriculata 7899.
Ce anume nu este clar? Daca imi luam Skoda Octavia 1.2 tsi la dotarile mentionate mai sus, scoteam din buzunar 11000 euro + cele 3 vouchere rabla, dintre care pe unul am dat bani (304 euro)
Eu nu vorbeam de situatia ta, care nu ai vouchere. Vorbeam de situatia mea, care am avut 2 rable pe care le-am valorificat cu ocazia asta.
Daca nu stii despre ce este vorba, nu mai fi asa de vehement. Eu nu discutam teoretic. Am fost si un dealer Skoda atunci, am facut test drive, negociasem si pretul si mai lasau 400 euro din pret (200 lasasera ei deja din prima si de inca 200 euro, sau fara cei 200 suplimentari si imi mai dadeau ceva dotari ceva in plus peste valoarea de 200 euro)
Pana la urma n-am vrut sa scot atatia bani din buzunar. Au mai comentat altii "daca ai fi avut bani, ai fi luat" etc.
Asta e mentalitatea in Romania... sunt multi care stau in garsoniera sau apartament cu 2 camere si isi iau masini de 40 - 60 mii euro. Si dupa aia ii strange buzunarul cand la o revizie trebuie sa plateasca 1500 - 1800 RON.
Eu prefer sa merg cu o masina pe care mi-o pot permite si sa imi ramana si o rezerva de bani, pentru alte situatii sau cheltuieli neprevazute. La banca nu mi-as face imprumut niciodata. Sper sa nu fie cazul.
Eu nu duc grija nimanui... fiecare face ce doreste cu banul propriu (sau chiar cu cel luat imprumut de la banca
Am vazut multi pe forum care si-au luat Loganuri 1.4 fara AC - fiindca nu au avut bani --- dupa care au bagat 1000 - 2000 - 3000 euro in diverse modificari... Tuning vizual, tuning motor...
Foarte bine, treaba lor. Eu nu as fi facut asta. Mai degraba iei o masina dotata decent... si cand tragi linie iesi la aceeasi bani pe care altii ii dau pe modificari in 1-2-3 ani.
Salut.
Cezar,ca o completare.
*******."Singura remarca este ca oamenii au pe moment masina pe care si-o doresc/ permit."******
Sincer si eu as conduce un bmw ultimul racnet........dar nu mi-o pot permite..........,nici daca as primi-o cadou........[aici ma gandesc la intretinerea ei]
Numai bine.
ps:am masina pe care mi-o permit[si asta cu destule sacrificii] atat ca intretinere cat si ca pret de achizitie.
Mda....aici e o intreaga discutie.
Si eu mi-as dori un Aston V12 sau macar un Jaguar XK, dar mai mult ca sigur ca nu mi le voi permite in viata asta, decat daca castig la loto
Din punctul meu de vedere este mult mai important sa fii multumit/impacat cu masina pe care ti-o poti permite si care iti satisface nevoile de baza, lasand fitele la o parte.
La o adica, sunt lucruri mult mai importante in viata(spre care iti poti directiona banii) decat un morman de fiare.......eu unul nu as concepe sa fac o rata pentru masina sau sa dau ultimul ban din buzunar pentru o masina nu stiu de care si apoi sa nu-mi pot permite sa merg intr-un concediu.
Dar, asta e parerea mea, altii poate gandesc altfel.
As vrea sa cred ca 1.2 va fi cea mai vanduta, dar nu putem prezice cum vor evolua vanzarile. Eu pana sa ma hotarasc la 1.2 Preferance, m-am razgandit de o gramada de ori, uneori din cauza bugetului, alteori crezand ca un diesel ma va scoate mai ieftin la carburant. Important este sa te informezi bine inainte sa o cumperi, si mai conteaza sa o ingrijesti. Despre care va fi modelul cel mai vandut...ramane de vazut.
1.2 16V - 75 de armasari la vale sau 75 de gloabe la deal
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment