If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Salutare ma numesc Duca Marius si vreau sa-mi pun in praguri pentru protectie
ulei amestecat cu vaselina. A mai facut cineva aceasta operatie si daca da cum?
Mentionez ca uleiu nu este ars si as mai putea adauga in el niste parafina pentru rezistenta mai mare
Si eu am facut aceasta operatiune, chiar daca am fost si la dacia pentru ceara. Anul trecut in vara am pus intr-o cutie de metal mai maricica vaselina rosie cu ulei (nu foarte mult). Am incalzit cutia si am amestecat pana sa facut mai lichida sa o pot baga in praguri... cand se raceste se intareste iar, se face precum ceara. Iti recomand sa bagi in praguri pe la cele 2 dopuri de plastic dreptunghiulare ( scoti dopul,bagi apoi il pui la loc) dupa care iei masina la o tura. Multa bafta!
Si eu am facut aceasta operatiune, chiar daca am fost si la dacia pentru ceara. Anul trecut in vara am pus intr-o cutie de metal mai maricica vaselina rosie cu ulei (nu foarte mult). Am incalzit cutia si am amestecat pana sa facut mai lichida sa o pot baga in praguri... cand se raceste se intareste iar, se face precum ceara. Iti recomand sa bagi in praguri pe la cele 2 dopuri de plastic dreptunghiulare ( scoti dopul,bagi apoi il pui la loc) dupa care iei masina la o tura. Multa bafta!
spunemi te rog cam cata vaselina ai folosit si cu ce ai introduso.Mai am o intrebare in afara de dopurile dreptungiulare mai sunt si altele pentru scurgere.
Last edited by duca marius; 30 January 2011, 13:01.
Aveti o idee buna la care nu ma gindisem.La 1300 vara cind era foarte cald dupa ce lasam masina in soare amestecam ulei scos din motor cu multa vaselina o puneam prin toate locurile posibile si o luam la ture pe drum de tara in mult praf,cind se usca chestia aia se facea ca o smoala si nu mai erau probleme.In praguri turman efectiv cite o sticla.Totusi e recomandat sa se dea cu ceara deaia la interior si cu teroson pe la exterior.Eu o trec si pe asta pe lista si la vara o fac.Bafta si voua.
Cine a facut "operatiunea" il rog sa puna o poza cu dopurile pe unde se pune si sa specifice cantitatea de ulei+vaselina necesara, si cat mai multe detalii, ca o sa ma apuc si eu cand da caldura
spunemi te rog cam cata vaselina ai folosit si cu ce ai introduso.Mai am o intrebare in afara de dopurile dreptungiulare mai sunt si altele pentru scurgere.
Nu mai stiu cantitatea exacta , aproxiamtiv 1,5 Kg vaselina si vreo 300 ml ulei(cantitate pentru ambele praguri). Am introdus-o cu o seringa de 60 ML.
In afara de dopurile dreptunghiulare mai sunt, cred 3 gaurele mici de scurgere (cate una in fiecare capat si una la mijloc).
nicu_rcn
Cine a facut "operatiunea" il rog sa puna o poza cu dopurile pe unde se pune si sa specifice cantitatea de ulei+vaselina necesara, si cat mai multe detalii, ca o sa ma apuc si eu cand da caldura
Poze cu dopurile putin mai incolo o sa ies afara la masina sa fac.
Deocamdata poze cu obiectele muncii :
uleiul ars e periculos . Mai bine ceara speciala , se gaseste la magazine la tuburi de 1 l asemanatoare celor de teroson . Solutia de ceara e lichida dar in contact cu aerul se incalzeste. Recomand totusi ceruirea la reprezentanta , e vreo 100 de lei , se face pe la burdufurile cablajelor de pe stalpi cu un "sarpe" atasat la tubul de ceara si actionat de aer comprimat . Mult mai eficient decat poti face in parcare , plus ca daca te bangheste vre-unul de la mediu ....
Pain brings out the truth in us all...
...how much truth can you stand?
Nu sa folosit ulei ars... nu stiu de unde ai scos-o.
Apropo de afirmatia asta ca uleiu ars este periculos, este falsa. Am avut o dacie 1310 din 90' bagat ulei ars in praguri si nu a vazut rugina niciodata, se afla intr-o stare ireprosabila, fara rugina si la noul proprietar, o sa ajunga la remat fara rugina.
Eu am scoso cu ulei ars deoarece asa faceam la aia veche.Si acum cind am facut schimbul un prieten mi la cerut pe ala vechi tocmai pentru acest lucru.Eu am scapat ca ma gindeam unde il arunc.
Am inteles ca uleiul ars dezvolta niste acizi care ataca tabla in timp. Ieri am vazut la un alt loganist vaselina introdusa in toata masina pe unde sunt gauri (porbagaj habitat dedesuptu masini )a bagat aproximativ 15 kg vaselina (dupa spusele lui lucreaza intrun service pompieri)
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment