Cum Sterg Geamurile Ionizate

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Cum Sterg Geamurile Ionizate

salut
    am si eu o intrebare,cum se pot sterge geamurile ionizate
    mai bine zis,eu am geamurile ionizate si as vrea le curat de ionizarea respectiva
    stiu ca se pot curata unde le-am facut dar din pacate masina nu se afla in tara,am vorbit cu cineva de la firma respectiva si nu a vrut sa imi spuna cu ce se pot sterge
    stiu doar ca se foloseste Soda Caustica dizolvata intr-un acid
    deci despre ce acid este vorba?
    sigpic
    Stiu ca sunt prost,dar cand ma uit in jur prind curaj

acid de baterie ... si dai blana
    sigpicMy ride

Comment

acid de baterie + soda caustica
      decat cu acid de baterie nu merge, am incercat
      sigpic

Comment

ATENTIE!
        Soda caustica = baza.
        Acidul din baterie = acid

acid + baza => sare + apa, adica caca maca (chimie de clasa a 7-a).

Du-te la un atelier care se ocupa cu geamuri de masini (montare / demontare). Ei au relatii cu cei care ionizeaza si te pot ajuta.
        The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

Aia ma minunam si eu. Pe langa ca ai sanse sa iti sara in toate directiile, cele doua substante nu fac decat sa se neutralizeze una pe cealalta H2SO4+2NaOH->Na2SO4 + 2H2O adica apa+sare de sodiu (Na) sau sulfat de sodiu.
          on - daca tot ai de cand sa incerci solutii deastea atomice, baga niste acid fluorhidric. Garantat curata tot (e singurul care ataca sticla)
          sigpic

Comment

Si o opacizeaza... Si e foarte toxic... Si nu se gaseste de cumparat.
            The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

Originally posted by JREwing View Post
              acid + baza => sare + apa
              Mi-ai luat postarea din tastatură.

Măcar folosiţi acid clorhidric, să iasă de-o saramură!

Comment

ma-ti lamurit,adica nimic
                daca eram in tara ma duceam sigur la cineva specializat
                deci daca stiti cu ce se stege ionizarea postati,daca nu,multumesc
                sigpic

Comment

nu stiu cu ce se sterge da' eu zic mai bine vinde-le cuiva care vrea ionizate si tu i-ati altele noi sau fa schimb cu altu' , nu e o idee optima ?
                  Celor care nu stiu sa mearga cu diesel cautati pe google: "Exploatare diesel ! MAK"

Comment

Originally posted by me_catalin View Post
                    nu stiu cu ce se sterge da' eu zic mai bine vinde-le cuiva care vrea ionizate si tu i-ati altele noi sau fa schimb cu altu' , nu e o idee optima ?
                    ba da,e o idee buna dar eu si masina suntem in Italia,iar aici nu am cu cine sa fac schimb fiindca nu stiu pe nimeni cu logan,iar in tara vin cu masina in 2012
                    ma gandeam ca poate gasesc o solutie sa le curat eu
                    multumesc
                    sigpic

Comment

un prieten a sters geamurile cu spirt medicinal si acolo unde a dat cu spirt sa decolorat acum nu stiu daca se ia in totalitate este doar o idee

Comment

mai de mult un prieten a sters 2 geamuri iar eu am fost cu el si am vazut cum se sterg,dar nu stiu ce a folosit angajatul ala
                        sigur a folosit soda caustica fiindca am vazut punga,dar a mai folosit si un lichid incolor care in contact cu soda caustica fierbea(facea bolborosi)
                        asta e misterul,ce lichid era ala?
                        sigpic

Comment

un prieten de al meu le-a sters cu apa oxigenata si mult detergent, incearca sigur o sa mearga numai ca o sa freci de o sa mori.
                          sigpic

Comment

Geamurile ionizate pot reveni la starea initiala doar printr-o baie de acid clorhidic!!!

Comment

Originally posted by sollo1 View Post
                              Geamurile ionizate pot reveni la starea initiala doar printr-o baie de acid clorhidic!!!
                              multumesc,sa vad de unde fac rost de acid clorhidric si o sa incerc
                              sigpic

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google