Boxe Logan 13 Cm Diametru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Boxe Logan 13 Cm Diametru

Salutare primul meu post si/sau Thread, nu ma pricep cu forumul. Daca aveti putin timp liber sa ma ajutati si pe mine cu niste boxe pe 13? nu vreau mai mare ca sa nu decupez... si nici sisteme pentru ca nu ma chinui sa tai din fetele de usi... Vreau doar putin mai multa calitate in sunetul produs. HU-ul este http://www.pioneer.eu/eur/products/2...0UB/index.html.

Boxele sunt cele de fabrica, vreau sa le schimb pe ceva de 13 cm pana in 2 milioane perechea(adica vreo 400 ron toate 4). Nu voi pune amplificator sau subwoofer prea curand si sincer nici nu cred ca se merita fara antifonare, pentru ca o sa-mi scoata suruburile din ea pentru nimic. Nu pot alege singur pentru ca nu inteleg unele calitati ale lor. Daca iau boxe cu 50 W reali au vreo 280 virtuali(sau cum se numesc) si daca iau boxe cu 70 reali, am doar 200 max. Mai e si sensibilitatea la mijloc, chiar si frecventa si acest domeniu ma depaseste. Am mai citit si am inteles ca cele adanci au mai mult bass si celelalte scot mai multe inalte. Pe spate vreau pentru bass si pe fata pentru inalte, repet coaxiale.

Daca ma puteti ajuta, cu cateva pareri si sugestii ar fi perfect. Si daca aveti si putin timp in plus sa imi explicati si mie aceste proprietati/calitati ale boxelor ar fi genial. Va salut. Stima si respect.

Nici nu te gandi sa pui de 13 cm pe spate...si nici pe fata.
    Si pe fata si pe spate se pot pune de 16,5-17 cm fara sa faci vreo decupare, iti trebuie doar inele adaptoare.
    Daca vrei sa ai o auditie placuta, renunta cu totul la ideea de 13 cm, e aproape incomparabil sunetul.
    Iti spun asta dupa ce am schimbat vreo doua randuri de difuri de 13 cm pe fata si in cele din urma am pus de 16 (sau 17 cat or avea).

La un buget de 400 lei iti pui difuri de 16-17 cm pe fata si spate fara probleme.

Gandeste ca nu toata ziua schimbi pe difuri, nu fa ca mine sa schimbi trei randuri de difuri ca sa a o auditie decenta )
    Fa un lucru ca lumea si nu mai ai treaba.

Comment

Si eu tot de 17 zic sa pui.Au la altex pioneer si sunt 129 perechea(am eu pe masina si sunt chiar bune,am avut si sony si blaupunkt dar tot astea sunt mai ok).Mai iei niste inele de mdf 70 toate 4 si cu montatul e foarte usor.Nu tai nimic,doar dai 4 gauri la fiecare difozor in tabla.Daca vrei te ajut eu.
      sigpicPasionat de MCV si natura

Comment

daca m-ai putea ajuta ar fi perfect.. dar mai e o mica problema... si intrebare in acelasi timp... carcasele alea stock de la boxe, intra pe alea de 16-17?

chiar si asa ceva nu merita banii? http://www.car-sound.ro/difuzoare-au...-zxi-52cx.html sau asa http://www.car-sound.ro/difuzoare-au...xt52-mkii.html.. sincer iti zic nu vreau sa par un "retardat" dar problema e ca nu e masina mea, e a parintilor si nu vreau sa stie ca le schimb vreau sa fie totul stock pe afara.. si gaurile din portbagaj se vor vedea usor...
        Last edited by al3x_m3; 28 February 2011, 22:13.

Comment

carcasele alea negre trebuie scoase,alfel nu intra.
          Attached Files

Comment

Ca sa nu se vada ca au fost schimbate si totusi sa fie un difuzor mai calumea ar trebui facut in felul urmator.

Scos tot sistemul si montat difuzoarele pe un inel mai mic(cu 0,5cm mai mic).Fata de plastic aia originala trebuie modificata astfel incit sa i se taie clemele actuale de fixare si lipita de fata de usa pe spate astfel incit sa fie un corp comun.Asa am facut unui prieten ce statea intr-o zona nu tocmai cuminte.

Cam atit poti face ca sa nu se vada si sa ai o auditie cit de cit buna.Alta modificare pe audio ce nu se vede ar fi http://darcheraudio.com.au/store/ind...0b69c214dbcd34 dar nu stiu de unde sa iei mai ieftin.Acest shaker se monteaza de obicei ascuns(eu am montat la o solenta sub bancheta)si da un bas de da flit la muuuuuulte subwfere.Ideea e ca ii trebuie si un amplificator si aici trebuie vazut un loc bine pitit.

Uite ca am gasit si aici http://www.pieseauto.ro/subwoofer-au...528912516.html Daca ii iei pioneerul ala care l-ai pus la inceput folosesti iesirile spate prin direct sub drive pentru acest bas si scapi de amplificator,

Apropo.Boxele pe care le-ai vazut tu nu sunt cine stie ce.Fiind mici au cistig in decibeli mai mic.Frecventa lor de raspuns cica ar fi undeva la 35----25khz.Daca vrei si inalte mai bune o sa fii nevoit sa pui si tweeter.Pioneerul are pina la 30khz asa ca eu zic ca e mai bine.Nu te uita la putere ca le fac varza cu un cas mai rasarit.

Cd-ul ala are 4x50w mosfet asa ca real are undeva la 4x22w.Sunt suficienti pentru o auditie normala fara valente de spactacol.Daca vrei iti arat eu cum se aude cu un cas aproape similar ca putere si difuzoare pioneer de 170w(real sunt 35w)
            Last edited by padurarud; 28 February 2011, 23:15. Reason: Automerged Doublepost

Comment

off.. am postat, dar nu mi-a luat post-ul , ma rog ziceam ca mie imi vine masina pe 2-3, e plecata pana atunci. Si voi ramane la 13 cm pentru ca nu vreau sa am iar discuti cu astia, ca m-am saturat de atat urlat in casa. Si mai ziceam, ca nu cred ca ma vor dezamagi difuzoare ca in-phase, mac audio sau hifonix, mai ales pentru ce vreau eu, mai multa claritate.

Da, padurarule, dar ti-am zis nu le pot schimba pe altceva decat 13. Si sincer boxele astea nu mi se par rele deloc, ce am gasit. Daca imi gasesti tu ceva mai bun, pe spate sa scoata mai mult joase si cu o cursa mai lunga a difuzorului, si pe fata mid, poate chiar inalte, ar fi perfect. Multumesc anticipat.

Stima.

Acum am vazut shakerul, o sa ma uit atent la el. Nu am mai vazut asa ceva, dar o sa intreb sunt chiar foarte curios.
              Last edited by al3x_m3; 28 February 2011, 23:25. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Recomandarea ar fi sa faci linie completa cd si boxe.In nici un caz boxe diferite cu raspunsuri diferite in frecventa deoarece aceste cd-uri inpart sunetul in asa fel incit sa fie o auditie completa si buna in toata masina.Au un suround special si o sa te trezesti cu inadvertente in muzica deoarece spatierea nu e corecta.

Daca vrei caca ce pare mai bun http://www.sono.ro/boxe-auto-142/box...neer-3933.html

Nu am cautat la mai multi producatori deoarece sunt un mic fan.Am montat multe tipuri si am ajuns la concluzia ca sunt peste majoritatea de acelasi pret.

Scuzele de rigoare pentru ,,,,caca,,,, dar nu asta am vrut sa scriu.CEVA.
                Last edited by padurarud; 28 February 2011, 23:49. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Vad ca ai initiativa buna, pacat ca este pe jumatate, daca vrei claritate nu o sa obtii prea mult daca schimbi doar difuzoarele fara sa insonorizezi usile si/sau polita spate. Componentele sunt Ok ce ai ales pe acolo, poti sa arunci un ochi si pe la mtx daca vrei, succes dar sa nu fii dezamagit dupa

Comment

Mai sunt unele cu raspuns mai bun in frecventa dar deja mi se par scumpe pentru niste dif-uri de 13cm

Comment

Mersi neajiji, trebuie doar sa imi cumpar masina, prin iulie se va intampla si imi voi rezolva problemele. Pana atunci rabd si tac pe banii mei, cam nasol dar asta e.

@ paduraru: da, nu vreau sa treaca de 2 milioane, cu cat mai ieftine cu atat mai bine... dar mai bun altceva decat ce am vazut ca calitate pret nu stiu ce sa zic... si nu sunt de acord cu tine cu pioneerurile, in materie de boxe, sunt degeaba si nici in legatura cu hu-ul pioneer si boxele sa nu difere de pioneer. Dar iti multumesc mult pentru ajutor.

Stima.

@ later addon.

am gasit niste magnat-uri pentru fatza http://www.car-sound.ro/difuzoare-au...t/xts-132.html ce ziceti?

sau asa http://www.car-sound.ro/difuzoare-au.../pro-1320.html
                      Last edited by al3x_m3; 1 March 2011, 00:25. Reason: Automerged Doublepost

Comment

La ce spun aia acolo par bune.Multi colegi au de la aceasta firma si cica sunt multumiti.

Trebuie sa vad un sistem din bucati bun rau si eu sa nu il pot face doar de la un singur producator ales de mine si deabea atunci nu o sa mai fiu adeptul liniei complete de aceeasi firma.Fiecare producator isi pune cel mai bine in valoare produsele sale deoarece pe ele face cele mai multe teste.Pina si sony care nu sunt stralucite cind le-am pus linie au inceput sa se auda si mai bine decit atunci cind erau desperecheate.Fiecare cu ideile lui asa ca orice ai pune tie sa iti placa cum se aude.

Iti recomand sa vezi pe alte masini cum se aud mai multe tipuri de sisteme si apoi sa cumperi deoarece multi din cei care au cumparat pe 13 la scurt timp au modificat.

Comment

Working...
                        X
                        Anulare DPF
                        Politica de Securitate Google