If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
pe ce lume traiesti ? e asa de mai putin de o luna. intotdeauna motorina a fost mai scumpa. cred ca te refereai la tarile civilizate. uita-te in urema la preturi.
In Moldova, zona de munte si in Ardeal, vara trecuta era mai ieftina motorina decat benzina. Numaibin sud era mai scumpa, fiind zona agricola. Practic la campie, intotdeauna a fost mai scumpq motorina decat ar fi trebuit. Oricum si acum sunt mari preturile, comparativ cu cotatiile internationale ale barilului. Facusem un calcul estimativ raportat la valoarea dolarului de 3,22 ron si barilul 106 dolari si un pret maxim de 6,55 benzina maxim,.aplicand regula de 3 simple am ajuns la 4,65 ron/l (in conditiile actuale). Am mai inclus o marja de taxe si valoare reala ar fi de maxim 5 ron/l la carburanti.
vara trecuta am fost, ca in fiecare an, la ai mei, in Hunedoara, motorina era clar mai scumpa decat benzina. era mai scumpa si fata de bucuresti. ce inseamna zone agricole ? se face grau si porumb in ardeal de nici nu visezi.
Omv Eroii revolutie, benzina 95: 5,87 ron/l. De când au concurenta directa cu Rompetrol de pe Viilor, au mai scazut preturile. Barilul scade cu 5$ intr-o zi si la noi se ieftinesc carburantii cu 5 bani pe l. Halal ieftinire. Daca in iarna, barilul era la 48 $ si dolarul la 3,8 ron/$ benzina era undeva la 4,8-4,9 ron/l. Acu la 56 $ barilul si 4,08 ron/$, benzina este in general 5,7-5,9 ron/l. Niste hoti benzinarii astia. Ar merita sa nu mai alimenteze nimeni de la ei.
Omv eroii revolutiei: Benzina 95: 5,92 ron/l, motorina Max diesel: 5,91 ron/l. A scazut dolarul si a crescu barilul hopa au scumpit cu 5 bani, dupa ce acu cateva zile au ieftinit-o cu trei bani, desi barilul scazuse cu 5$ intr-o zi.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment