mi-am cumparat de la dezmembrari 4 jante, in 4 prezoane care au fost pe un logan dar nu sunt originale sunt mai late cu un centimetru in loc de 6.5 is de 7.5 tot de 15 si va rog sa imi raspundeti daca e vreo problema, daca se pot pune cauciucurile de vara pe ele.creste consumul sau ceva?va rog mult sa ma ajutati! adevarul e ca la vulcanizare nu a reusit domnul de acolo sa mie le puna pe alea de vara pe acele jenti, de fapt era cam incepator si a incercat doar pe una.in fine, am pus cauciucurile de vara tot pe jentile originale si i-am zis sa incerce sa le puna pe cele de iarna pe acele jenti.a reusit sa le puna, s-au latit pe toata dimensiunea jentii dar mi se par unpic cam grele, nu stiu ce sa zic...pana ce vine iarasi iarna poate reusesc sa iau altele insa vreau sa cred ca nu mi-am luat teapa cu ele, adevarul e ca sunt frumoase, arata bine, apai nu stiu ce sa zic astept in continuare pareri de la cei cu experienta mersi mult
Jante Cauciucuri
Collapse
X
-
Vezi ca undeva in interior ar trebuii sa aiba dimensiunile jantelor. Daca ne spui acele dimensiuni o sa putem sa iti dam sfaturi. Cand ai zis ca in loc de 6,5 e 7,5 dupa ce te-ai luat? Daca e dupa dimensiunea inscriptionata pe ele, aia e in inch si diferenta e mult mai mare decat 1 cm. Daca pui cauciucurile standard ale masinii adica 186/65/15 pe jantele alea o sa fie cam riscant, ai toate sansele la o curba mai in forta sa sara cauciucul de pe janta.
Vezi ca erau pe aici pe undeva postate dimensiunile optime janta vs cauciuc. Spor la cautat.sigpic
-
Vezi aici ce cauciucuri la ce jante se potrivesc. Vei vedea că 185/65/R15 se pune pe jante 6.0 - 6.5. Pentru jante de 15 x 7.5 ți-ar trebui 215/55/R15 sau 205/60/R15 (deși astea au eroare 2,5% la viteză, e în parametri normali).
Evident că jante mai mari + cauciucuri mai mari = greutate crescută, dar nu cred că ai de ce să îți faci probleme.
Comment
-
7.5
am zis 7.5 pt ca nenea la vulcanizare le-a masurat cu o chestie, un fel de compas.insa nu stiu exact cat scrie in interiorul jantei o sa ma uit si o sa va anunt.dar cele de iarna au mers aproape perfect pe ele.revin dupa ce ma uit in interiorul lor multumesc multcea mai buna masina e cea pe care o ai
Comment
-
m-am uitat pe ele
si scrie 7J r15 si ceva de genu 7215....nu stiu ce inseamna asta dar le-am incaltat cu cauciucurile standard 185/65/r15 dar de iarna si sincer nu mi se pare in regula cel putin cum arata...parca sunt mai mari nu stiu ce sa zic astept pareri!va multumesccea mai buna masina e cea pe care o ai
Comment
-
@Maryuz_fzr = poate te ajuta mai mult sa intelegi treaba cu jantele , link-ul asta ., sunt cu ochii pe voi !
:thumbsup:
Comment
Comment