Martor Combustibil

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Martor Combustibil

Ieri am bagat 8l de combustibil (benzina) peste cei 4 deja existenti (dupa meniul de diagnoza). Becul de la benzina era aprins (firesc), dar a ramas aprins si dupa alimentare si nu indica nicio liniuta la benzina ( ca si cum nu as fi alimentat deloc). M-am uitat pe meniul de diagnoza si acolo imi apareau 2 liniute si 12 l ( ca altfel ii lua mama naibii pe aia de la benzinarie) - in meniul de diagnoza martorul de la combustibil se stinge. Care poate fi cauza/remedierea?
    Multumesc anticipat, si imi cer scuze daca s-a mai discutat!
    Adi

Obisnuiesti sa circuli des cu putina benzina in rezervor... cu rezerva aprinsa? Din cauza asta se intampla cel mai des anomaliile de afisaj ale nivelului combustibilului. Deconecteaza bateria 5-10 minute si vezi daca isi revine.

Comment

In general merg pana se aprinde becul apoi mai merg pe rezerva pana la prima benzinarie (nu mai mult de 10-20 km) si alimentez cu 5-10 l (asta pentru mers in oras) - la drum intins fac plinul, dar aplic cam aceeasi "strategie".
      Last edited by andy79; 5 May 2011, 11:40.

Comment

Incearca ce ti-am zis eu si vezi daca se rezolva problema.

Comment

e ok daca mergi relativ mult pe rosu de iti mai raman in rezervor 3-4 litri si alimentezi 8 tot aprins o sa ramana,numa dac alimentezi mai mult un pic sa zicem 10 atunci dispare si iti apar 2 liniute la benzina ,e o chestie generala nu e in particular pt masina ta
          ala cu ned 4 sped ... sigpic

Comment

Mersi nepotu123, incercat si s-a rezolvat, acum becul s-a stins si arata o liniuta (meniul de diagnoza indica 7l) - ceea ce e corect.

Comment

Daca nu ar mai fii pe aici 7000 de threduri cu problema asta as mai fi zis,,dar la o simpla cautare cred ca or sa apara vreo 3 threduri....

Una peste alta @andy 79...daca tot stii sa intri in meniul de diagnoza,,,atunci resetezi bordul tinand apasat butonul din bord ((fiind aflat in meniu )) pana ce inceteaza acele ( Vitezometru & Kilometraj ) sa mai baleieze si o sa vezi ca apoi apar si liniutele lipsa la carburant.

La sfatul unora ar trebui ca de fiecare data sa stai prin benzinarii cu chei de 13 si capota ridicata 15 minute ca sa resetezi bordul si apoi inca vreo 3 minute sa reglezi ceasul/ora .
              Last edited by Ivan Marian; 5 May 2011, 20:53.

Comment

am descoperit cum sa arate exact fara a deconecta bateria:
                se intra in diagnoza, se deruleaza comenzile pana la ultima, apoi se tine apasat butonul din bord, din nou, fara a lua contactul, o sa apara kilometrajul si carburantul
                sigpic

Comment

@ivan: nu stiam si de acest mod de resetare, mersi pentru informatii, in rest cam ai dreptate cu bateria (btw - am dat search si nu am gasit nimic concludent)
                  @nicu: cred ca ai spus cam acelasi lucru cu ivan, ceea ce inseamna ca se confirma .

Comment

Cred ca Nicu nu a mai citit si postul meu,,,sa grabit,,,Ps..nu trebuie sa dai pana la sfarsitul meniului,,,tii apasat butonul cand vrei oriunde in acel meniu.

Comment

Anomalia principala consta in litrajul de benzina din rezervor. Atat timp cat se va rula cu acel volum de benzina, minim, vor aparea acele "anomalii"

Pune-i mai multa benzina (gen 15-20L in rezervor sa fie) sa circuli pana cand se aprinde becul avertizor si atunci sa alimentezi nu doar cu 2-4 L.

Remediile gen demontare baterie, intrare in meniul "intim" sunt paliative

Despre partea cu meniul secret iti spun ca am constatat ca imi reseteaza consumul in L consumati (deci nu e solutie)
                      Despre partea cu demontarea bornelor--pierdere de timp.

Volum mic de benzina in rezervor--se poate "arde" pompa de bezina.

In alta ordine de idei, continuam la Indicator combustibil
                      Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

Working...
                      X
                      Anulare DPF
                      Politica de Securitate Google