Pompa Servodirectie El. Pe Mot. Benzina!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pompa Servodirectie El. Pe Mot. Benzina!

Va salut. Am un logan 1.6 fab. dec. 2007 si mi se pare ca servodirectia merge cam greu adica intru in dificultate cand manevrez volanul cu o singura mana si nu pot spune ca nu am eu forta (la 110 kg) ci merge greu de cand am luat masina de noua! Am mers cu un logan 1.4 al unui prieten si directia e un vis..... M-am gandit la 2 posibilitati .... exclud ca' caseta de directie sau pompa servo sunt defecte ca am mai mers cu log 1.6 si mi se par la fel. :
    -Schimbat fulie pompa servo cu una mai mica
    -Pus pompa servo de pe diesel cea electrica
    Ce ma sfatuiti si care din cele 2 solutii ar merge?
    Multumesc anticipat!

L.E. Sau coloana de directie electrica de megane!
    Last edited by macho9000; 11 May 2011, 15:13. Reason: Automerged Doublepost

hmmm interesant am un prieten cu logan 1.6 care se plange de aceasi chestie adica se plangea o sa iau legatura cu el si o sa iti zic ce a facut sa ii mearga mai bine
    http://www.loganclub.ro/forum/my_rid...ay-t36356.html

Comment

sincer, nici una, deoarece o pompa de servo mecanica e undeva la 350 ron iar una electrica este undeva la la 1800 ron si nu stiu sigur daca trebuie sa inlocuiesti si caseta, eu zic vezi unde este defectul si sa pui ce e al masinii, stima...

Comment

pneurile le ai umflate corespunzator ? si asta e un factor al deficientei la virare

Comment

@ costylogan - merci astept

@evali_daniel - am mai mers cu alte log 1.6 si merg la fel nu cred ca am un defect doar ca asa "o face" toate. Pompa electrica am gasit la 1000 lei noua si m-as incumeta dar nu stiu unde se duc firele alea 3 mai subtiri, daca s-ar duce la vreun senzor de presiune al uleiului ma bag la bricolat daca duc la calculator ma las pagubas. imi surade coloana de megane dar are o mufa si nu prea stiu cei cu ea, in afara de alimentare...

@mircip - in 4 ani directia merge la fel si presiunea o fac cel putin odata la o luna si nu imbunatateste nici un aspect al directiei ori insesizabil, doar daca ai 1 bar pot zice ca-s probleme.

Comment

Eu zic ca ai tu o problema la masina. Am mers cu cateva 1.6 si am si unul in familie din 2008 si nu pot spune ca am sesizat diferente fata de 1.4-le meu la capitolul servodirectie atat pe loc cat si in mers. Volanul se poate roti usor pana la capat de cursa stanga-dreapta cu masina pe loc doar folosind podul palmei.
            Ai incercat sa duci masina la service si sa le expui problema ta?
            Ai incercat un schimb de ulei la servodirectie?
            Cureaua de accesorii iti scartaie cumva... posibil sa patineze? Ia pune un prieten sa se uite la fulie si tu bracheaza stanga dreapta.

Comment

eu am un prieten cu un diesel (cel cu i rosu) si se plange de cea electrica ca ar fi o "panarama" de servo, acum nu stiu de ce, eu am mers cu ea si nu mi se pare asa "panarama" cum ii spune el, din contra merge chiar usor, deci fiecare cu nemultumirile lui
              sigpic

Comment

@nepotu123 - nu patineaza cureaua, merge la fel la viraj maxim S - D, DAR nu am schimbat uleiul si nu cred ca am o problema la masina. am mers si cu alte 1.6, 2 dintre ele fiind noi ph2 si mergeau la fel ca la mine! nu zic ca merge extraordinar de greu dar la un moment dat fuge palma de pe volan daca ma-ntelegi...... nu are nici o usurinta-n coteală......

@nicu_rcn - am mers si eu cu 2 diesel-uri care aveau servo electric si chiar am fost placut surprins, aceasta fiind si cauza pt care intreb de d.a. electric de diesel ORI.... de coloana directie de megane care e puf.... are vecinul de vis a vis si zici ca nu-i atasata coloana de caseta de directie....... super! mai astept si altii care-s in domeniu sa ma lamureasca! Multam fain de raspunsuri!
                Last edited by macho9000; 11 May 2011, 23:30.

Comment

nu merge pompa electrica diesel pe mpi sunt modificari de facut si care doreste sa faca improvizatii spor la treaba

Comment

@aurelian68 - teoretic ar merge..... are o mufa cu 2 fire mai groase rosu si negru deci alimentarea si mai e o mufa care are 3 fire mai subtirele care astea nu stiu unde duc, daca ma poate lamuri cineva...... dupa care mai raman conductele care-s cea ma usoara parte a modificari si gata
                    Last edited by macho9000; 12 May 2011, 08:41.

Comment

Cele 3 fire subtiri de la pompa merg asa:
                      Pin 3 pompa- pin 7 mufa diagnostic (linia K)
                      Pin 5 pompa- + dupa contact
                      Pin 9 pompa- pin 1 mufa alternator.
                      Attached Files
                      INTALNIRE LOGAN CLUB CALARASI DUMINICA ORA 15

Comment

@ fane - danke, merci de schema. deci e realizabila treaba acum imi caut pompa electrica.

Cum as putea anula pompa existenta daca as pune o curea de accesorii mai scurta sau pur si simplu o las acolo dar ma gandesc ca fara ulei va incepe sa faca zgomot sau chiar sa se blocheze! Lamuriti-ma si cu asta si ma duc sa cumpar pompa el.

Comment

Poti sa pui in locul pompei piesa care se gaseste pe dci ambiance, are aceeasi prindere si fulie ca si pompa servo mecanica.
                          Daca gasesti pompa electrica noua o sa fie nevoie s-o configureze cineva pe CLIP, altfel nu functioneaza.
                          INTALNIRE LOGAN CLUB CALARASI DUMINICA ORA 15

Comment

asta e senzorul servo,si eu am schimbat-o luna trecuta,masina fiind de 6 ani A mancat-o soarele.....

Comment

hmmmm...ambitios proiect . Oare asigura alternatorul curentul necesar? Nu uita de conducte , caseta e aceeasi ptr toate loganurile cu servo . Spor la treaba...daca chiar nu reusesti te intorci la vechiul sistem si cauti client la electropompa.
                              Pain brings out the truth in us all...
                              ...how much truth can you stand?

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google