Acte Necesare La V-C Masina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Acte Necesare La V-C Masina

am o dilema pe care nu stiu cum sa o rezolv.
    in general ma intereseaza:

1. cand vinzi o masina(functionala - nefunctionala) se face act de vanzare cumparare la notar?
    2. daca da cat e taxa?
    3. la radiere unde ma duc? ce acte trebuie?

speta in particular se prezinta asa: am avut accident cu masina. reparatiile costa de 2 ori cat masina. am vandut epava si am primit niste bani de la casco.
    cand am vandut epava m-am inteles cu omu verbal, dupa cateva zile i-am inmanat CIV, talon(cred ca ramas pe la service asta) cheile masinii iar eu am primit banii in mana.

as vrea sa radiez masina ca sa pot scoate banii de pe rca, deoarece am folosit rca doar 2 saptamani, si bineinteles sa scot masina de la impozit.

ma poate lamuri careva care sunt pasii? trebuie contract de vanzare cumparare la notar pentru epava? cine a cumparat-o o face la el in garaj si o va inscrie in circulatie....eu imi pastrez numerele pentru viitoarea masina.
    daca fac contract de VC, trebuie la notar? dupa notar ma duc cu VC la primarie si o radiez? apoi la inmatriculari auto sa le spun ca vreau sa-mi pastrez numerele acasa?

daca ar putea careva sa ma ajute raman recunoscator.

Fa contract de vanzare cumparare (daca cel care a cumparat masina e persoana fizica..daca e juritica trebuie sa iti intocmeasca factura)...apoi mergi la fisc si scoate-ti masina de la impozit...fisa de inmatriculare primita de la primarie cu stampila pe ea i-o dai cumparatorului.
    Nu ai treaba cu notarul
    Scoate masina(epava tot masina e cred) de la impozit...si nu vei avea probleme pe viitor.(fa-ti o copie dupa fisa de inmatriculare stampilata de primarie sa fii sigur.
    Daca nu te descurci cel mai bine apeleaza la o firma care intermediaza vanzarea-cumpararea de auto.
    sigpic

Comment

Valeriu se emite factura de catre vanzator, cumparatorul primeste factura, nu invers.

Comment

Da...corect....asa e.
        sigpic

Comment

In momentul cand se intocmeste actul de vanzare-cumparare trebuie sa ai asupra ta CIV si talonul masinii.

In cazul tau, problema o reprezinta recuperarea banilor de pe RCA. Pt. ca trebuie sa mergi la Politie cu o hartie prin care dovedesti ca masina a fost radiata din circulatie si reinmatriculata. Pana atunci se considera ca masina ta inca se afla in circulatie cu numerele si asigurarea valabile.

Cam asta am patit eu si nu am mai continuat demersurile pt. a recupera cateva zeci de lei, mai mult cheltuind pe drum.

In fine... nu stiu daca s'a inteles ceva din ce am vrut eu sa exprim p'acolo ))) [e dimineata, deh...] Daca vrei sa iti explic mai pe larg ce si cum, imi spui si iti las numarul de telefon pe PM.
          If it ain't broke, don't fix it!

Comment

Originally posted by Vip3R View Post
            1. cand vinzi o masina(functionala - nefunctionala) se face act de vanzare cumparare la notar?
            2. daca da cat e taxa?
            Taxa cred ca nu depaseste 100 de lei pt procura..acum in functie de notar...la sotie la notariat era vreo 80 de lei taxa asta pt procura speciala!

Originally posted by valeriuciprian View Post
            Nu ai treaba cu notarul
            .
            Daca tu vrei @vip3r,,sa scapi mai usor cu actele,,adica sa nu mai alergi tu cu ala peste tot la radiere,taxe,contractul de vanzare/cumparare etc...mergi la NOTAR.
            La notariat explici frumos ce vrei,,,iar aia de acolo iti fac o PROCURA,procura prin care tu il imputernicesti pe respectivul cumparator sa faca toate actele si demersurile necesare inmatricularii masinii pe numele lui.
            Tot odata in procura aia trebuie specificat ca tu ai primit niste bani pe logan ,bani care fac dovada viitorului act de vanzare /cumparare ((asta o va face ala singur cand vrea el,,fara tine)) si ca tu din acel moment numai ai nici o treaba cu masina ta.
            Adica mai pe scurt...cumparatorul isi face singur toate demersurile necesare pt a-si trece masina pe numele lui,,,,iar asta face treaba asta prin intermediul procurii notariale pe care o prezinta peste tot.

Sper ca ai inteles ce am vrut sa zic!
            Last edited by Ivan Marian; 16 May 2011, 10:04.

Comment

putin alambicate informatiile....pe mine nu ma intereseaza absolut deloc ce face respectivu cu masina, pe unde are de umblat sau ce are de plata, decat daca ma implica neaparat si pe mine.

pana acum am inteles ca ma duc la un xerox(birou de copiat acte) si cer un formular de vanzare cumparare, care nu trebuie neaparat autentificat la notar.
              cu acel contract cred ca ma duc la inregistrari auto si radiez masina din circulatie si imi pastrez numerele.
              apoi cu dovada de radiere ma duc la primarie si scot masina de la impozit.
              cu dovada de radiere ma duc si la asigurari...de unde recuperez vreo 2 mil, deci sunt motivat sa umblu vreo cateva ceasuri printre birouri ) si poate recuperez ceva si de la rovignieta da ma mai gandesc daca merita efortu pentru 50 lei.

pe mine pasii de sus ma interesau : contractu ...daca se plateste. apoi daca sigur ma duc la inregistrari auto la rutiera si ce acte imi mai trebuie. si am primit azi raspunsul de la primarie ca cica daca am vandut masina dupa 1. ianuarie 2010 trebuie doar sa ma duc sa fac o cerere de scoatere din evidenta fiscala. si bineinteles...eventualele sume de bani care imi vor fi cerute pe diferite acte si ce acte.

maine cred ca rezolv ceva, si revin cu amanunte picante.

ps: repet: nu ma intereseaza ce face cumparatorul mai departe, ca trebuie sa nu sa se duca la RAR, ca ii trebuie nush ce acte, ca trebuie ca trebuie...e problema lui. vreau doar sa scap de impozit si sa scot banii de pe asigurare

Comment

Working...
              X
              Anulare DPF
              Politica de Securitate Google