If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Am fost oprit de nenumarate ori in afara Bucurestiului pentru folie. Am aratat autorizatia si nu au mai zis nimic . Am folie 5% geamuri spate si luneta
In viaţă risipim ani, iar la moarte cerşim clipe...
sigpic
eu am de 3 ani folie Llumar de 15% fata si 5% spate si inca nu s-a luat nimeni de mine! e drept ca nici nu am fost oprit decat o sg data de politie! cat despre amenzi am auzit ca sunt destul de mari, unde mai pui ca daca ia certificatul mai ai de umblat si pe la RAR! dar din punctul meu de vedere, si aici ma refer la confortul oferit de folie, se merita! am copil mic si de aceea am optat ptr folie asa inchisa si pe fata! nu am facut-o din mofturi! succes sa ai si asa cum am vorbit cu tine... daca vrei sa te risti risca-te pana la capat!
Folie Llumar montata in 2005 omologata. Transparenta 73% fata si 5% spate+luneta. Nicio problema cu politia, nici macar nu m-au intrebat vreodata de folie sau sa-mi ceara hartia. La ITP mi s-a cerut Autorizatia, s-a scanat si la revedere. Oricum, deobicei politistii se uita la geamurile din fata, acolo se vede cel mai usor cu ochiul liber daca esti legal sau nu. Daca sunt negre e clar. Deci ca un sfat pentru cei care-si pun folie neomologata, macar respectati transparenta legala, poate mai aveti o sansa sa scapati neobservati si neamendati. Amenda se apropie de 600 ron + ridicarea certificatului de inmatriculare, asa ca aveti grija .
problema e ca geamurile de fabrica au si ele 85% transparenta din cate tin minte si daca pui si acea folie cu 73% se inchide mia mult decat legat(73%) si daca te opreste rar-ul si pune acel aparat de masurat iese 100% mai putin de 73% transparenta si vine si amenda.
Stilul tipic romanesc. Din "fabrica" au 81%. Pai ar trebui sa aiba un efect si fara folie, dar ma cam indoiesc. Am mai auzit ca nu mai ai voie sa pui pe fata nimic. Suntem de rasul lumii. In alte tari se poate mai inchis si pe fata, doar la noi iti "ofera" din fabrica un k... Pai si cei care au deja montat ce fac cu ea? O dau jos? Eu am fost la ITP in noiembrie anul trecut si nu mi-au zis nimic. Am 73% pe fata si 5% pe spate.
PS: Bine ca au la masinile cu radar (modelul mai vechi) 5% fata-spate. Ei poate ca scrie la almanahe ca are voie.....
Recent am fost cu un prieten sa-si puna folie fata-spate + luneta la un service autorizat Llumar. Acolo baietii i-au zis ca pe fata ii pun dar nu acorda autorizatie decat spate si pe luneta deoarece geamurile fata au deja o tenta de culoare din fabrica iar cu folia aplicata nu mai iese transparenta. I-am zis ca eu am folie autorizata pe toate geamurile si prima intrebare a fost in ce an am pus-o? Cand i-am zis ca in 2005, mi-a raspuns ca atunci se acorda autorizatie pt. ca nu se tinea cont de tenta geamurilor de fabrica, trebuia doar folia sa aiba 73% dar acum nu mai accepta RAR-ul.
Deci cei care au folia de mai mult timp, si aveti autorizatia si pe fata stati linistiti ca nu va pot face nimic, din moment ce scrie acolo Certificat RAR esti perfect legal n-au ce sa comenteze.
Asa arata masina cu 73% fata si 5% transparenta spate+luneta. Daca nu te uiti atent la geamurile fata zici ca nu e nimic pus, dar cand esti in interior si afara e soare puternic imediat simti cum te arde pielea cand dai jos geamul, deci e foarte buna chiar daca la prima vedere ai zice "pai ce protejeaza asta ma?"
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment