Este Ars Becul Sau Alta Problema?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Este Ars Becul Sau Alta Problema?

Salutare.
    Astazi am constatat ca becul stg fata pentru lumina de intalnire nu mai functioneaza (in partea dreapta totul este ok - semnalizare, faza scurta, lunga, pozitii)
    Pozitiile merg, semnalizarea si faza lunga, dar cand dau faza scurta imi apare semnalul in bord dar nu mai functioneaza (ma refer la farul stg).
    Este ars becul sau poate fi alta problema (nu stiu siguranta sau altceva ca nu am cunostinte multe in domeniu).

Multumesc anticipat.
    Last edited by vdingo11; 6 August 2011, 13:48.

Nu este nici o problema grava , s-a ars becul si trebuie schimbat . Este un lucru normal .
    sigpic

Comment

ca recomandare, cumpara o pereche de becuri H4 si schimba-le pe amandoua, ca nu se stie niciodata...
      sigpic
      Ambition 1.5 dc

Comment

becul ars sau siguranta, nu e nimic grav, si da, ia doua becuri h4 ca la scurt timp dupa ce pica unu, pica si celalalt
        vezi aici cum schimbi becul
        Last edited by nicu_rcn; 6 August 2011, 14:30.
        sigpic

Comment

Multumesc frumos pentru raspunsuri si link. Totusi mai am cateva intrebari:
          - aceste becuri H4 sunt universale la toate masinile sau trebuie sa caut becuri H4 pentru logan (ca sa stiu ce sa cer la magazin ca nu cred ca ajung curand pe la reprezentanta dacia)
          - in cartea tehnica spune sa nu ating sticla becului. In filmulet nu a aratat cum a inlocuit efectiv becul. Se poate schimba fara sa il prind de sticla.
          - dupa schimbare trebuie facut reglaj specializat sau pur si simplu le reglez cu butonul de sub bord?

Va multumesc din nou pentru ajutor.

Comment

daca ceri h4 or sa stie ce sa.ti dea, ti.am atasat o poza pentru a.ti face o idee (neaaparat sa aiba cele trei "urechi")
            nu e bine sa atingi sticla becului, tine de soclu, am schimbat si eu cateva becuri si nu am atins sticla
            teoretic becul se schimba in service dupa care se verifica/regleaza, dar schimba.l si tu si vezi cum "bate", daca "bate" aiurea du.te la un reglaj
            sper ca am fost de ajutor...
            Attached Files
            sigpic

Comment

Logan-ul are becuri H4, alte masini altfel de H...H1, H7 ...etc. Orice fel de H4 merge acolo. Ca si sfat cumpara ceva "de firma", ca alea la 10 lei nu te tin mai mult de 1-2 saptamani.
              sigpic

Comment

Ok, acum m-am lamurit dar apelez totusi la experienta voastra pentru a intelege urmatorul aspect: reglarea in service se face prin interventia manuala asupra becului - adica fac aceleasi operatii pe care le fac si eu pentru a ajunge la bec si sa-l regleze corespunzator?
                Inca ceva: se poate becul din stanga fara demontarea bateriei - cum se sugera in tutorial - sau tine totul de indemanare?

Merci din nou.

Comment

becul, in service se regleaza din burduful ala in care intra cablul, (daca te uiti in tabla ai o gaura, pe unde intra un imbus, daca nu ma insel, pe acolo se regleaza, insa, in fata unui aparat special conceput pentru reglaj)
                  eu am mana mai mica si am reusit sa schimb becul ala fara sa dau bateria jos, daca nu reusesti, iti trebuie o tubulara de 13 pentru a desface surubul de jos care tine bateria
                  ti.am atasat si o poza cu aparatul de reglat faruri
                  Attached Files
                  sigpic

Comment

Acum m-am lamurit si sper sa reusesc singur si fara a da jos bateria.
                    Toate cele bune.

Comment

Ai reusit? cate zgarieturi ai pe maini? :P
                      sigpic

Comment

Salutare.
                        Da am reusit singurel si fara sa dau jos bateroa. Este destul de mare spatiul si nu am nici o mana prea mare.
                        Zgarieturi sa stii ca nu am facut doar ca am avut intepenit un pic degetul de la clema (eu incercam sa apas si sa o misc spre exterior pentru deschidere dar de fapt era apasare+miscare spre interior).
                        Si de reglat cred ca este ok - nu ma pricep eu dar proiectate pe un perete bat aproximativ la fel stg si dr.

Multumesc din nou pentru ajutorul acordat.

Comment

Originally posted by vdingo11 View Post
                          - in cartea tehnica spune sa nu ating sticla becului. In filmulet nu a aratat cum a inlocuit efectiv becul. Se poate schimba fara sa il prind de sticla.
                          Originally posted by nicu_rcn View Post
                          nu e bine sa atingi sticla becului, tine de soclu, am schimbat si eu cateva becuri si nu am atins sticla

Da de ce nu se tine becul de sticla?...ca ce ...se arde? Abureli...am tinut becul de sticla in mana ...strans....2 degete....remontat ...functioneaza si acuma. De unde scoate-ti "sfaturile" astea??
                          Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

Tu crezi ca aia recomanda prinderea de soclu si nu de bec degeaba?
                            Poate ai mana transpirata sau prafuita din inghesuiala care este in partea cu bateria, si se pune pe sticla, deci bine ar fi sa nu o atingi!
                            Cristi nu am zis ca daca o atingi neeaparat se intampla ceva, doar am dat sfaturi unui incepator, tu il poti baga si in apa inainte de al pune pe masina (joke)
                            sigpic

Comment

Becul auto....e la fel ca si cel de casa...pe care il pui la lustra, lampa....NU crapa daca doamne fereste il atiingi cu pielea, sau il tii in mana . Si DA poti sa il bagi si in apa, si apoi sa il racordezi la sursa...acu depinde cum il pui in apa..
                              Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google