dilema sirena piezo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• dilema sirena piezo

Am tot cauta info pe net, am intrebat in dreapta si in stanga, nu m-a lamurit nimeni, asa ca intreb si aici, poate poate.
    Stiu ca nu e marca potrivita dar ....
    As vrea sa leg, la un Fiat Ducato 1.9 diesel, o sirena piezo, ceva gen asta https://sigmanortec.ro/Sirena-alarma...IaAje6EALw_wcB , deci care consuma putin de tot, la semnalizare (din anumite motive nu imi mai canta sirena de la alarma dar ea merge, becurile semnalizarilor clipesc). Intrebarea mea este daca este ok, daca nu cumva sirena se va bate cumva cap in cap cu releul de semnalizare sau cu alte componente, sau va merge bine si asa, fara sa fac alte modificari. Normal, daca merge bine fara alte modificari , o sa puun un intrerupator pe distanta bec semnalizare-sirena, ca sa nu imi piuie si in mers cand semnalizez si alarma este off.
    Mersi fain

Nu mai bine o legi în locul sirenei existente ce e defectă ?! (De ce vrei să te scarpini la urechea stângă cu piciorul drept ?)

Alimentează, pe bornele bateriei, sirena nouă de probă, în ritmul semnalizărilor și vezi dacă obții ceva - o să fie un miorlăit în cel mai bun caz
    Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

Comment

chiar blond/a nu sunt...am incercat initial metoda ta cu alta sirena DAR nu se auzea nimic.....posibil ca alarma, atunci cand am taiat sirena initiala, sa fi intrat in silent mode automat (am citit ca sunt alarme care au obiceiul asta cand se intampla una alta), deci e posibil dinspre unitatea centrala a alarmei sa nu mai plece curent/semnal spre partea cu sirena. Si ca sa scot alarma de pe silent mode (daca a intrat in el) nu am gasit nimic, sistemul avand ceva ani vechime si brand mai putin cunoscut. Acum singura solutie care mi-a venit ca sa faca zgomot este sa leg sirena de semnalizari

Comment

Salut,
        Referitor la “…un Fiat Ducato 1.9 diesel …” NU ai precizat anul de fabricatie al masinii, din cate stiu motorul 1.9 diesel s-a pus pe Fiat Ducato 230 10 DHX de 66 kW si DJY de 50 kW fabricat intre 1998-2002 dar si pe Ducato 290 10 fabricat intre 1989-1994 restul modelelor avand motoare de la 2.0 in sus, iar asta poate sa conteze pentru “… Si ca sa scot alarma de pe silent mode (daca a intrat in el) nu am gasit nimic, sistemul avand ceva ani vechime si brand mai putin cunoscut. …”

Originally posted by zodrac2003 View Post
        ... Normal, daca merge bine fara alte modificari , o sa puun un intrerupator pe distanta bec semnalizare-sirena, ca sa nu imi piuie si in mers cand semnalizez si alarma este off.
        Despre acest “montaj” chiar nu stiu asa ca intreb doar din curiozitate si putin retoric ce \cum “activeaza” sirena asta pusa prin buton la semnalizare “… deci e posibil dinspre unitatea centrala a alarmei sa nu mai plece curent/semnal spre partea cu sirena. Acum singura solutie care mi-a venit ca sa faca zgomot este sa leg sirena de semnalizari”
        Attached Files

Comment

Salut , nu cred ca are mare importanta anul, dar din talon , al meu melc (autorulota ) fiat ducato zice ca e din 2003, si 1.9 diesel (ca o fi mai vechi de 2003 dar prima inmatriculare e in 2003, e alta discutie, se poarta si asta).....cum spus mai sus (cred), sistemul de alarma nu e din fabrica, e montat dupa......el, sistemul de alarma (senzoriii interni din spatiu locuit si cabina sofer functioneaza pt ca daca armez alarma si apoi deschid usa, semnalizarile clipesc, doar ca sirena pusa dupa ce am scos-o si apoi pusa la loc nu mai piuie) functioneaza, trebuie doar sa ii adaug si ceva sa faca zgomot..si daca pun alta sirena tot nu face zgomot am tras concluzia ca pe traseul unitate alarma centrala-sirena , din diferite motive, nu vine ceva ce ar trebui sa vina (curent/impuls/etc)....asa ca m-am gandit sa alimentez o alta sirena din semnalizarile care clipesc daca e deschisa vreo usa dupa ce se armeaza alarma, doar ca nu stiu daca sirena (consumul ei poate, etc) va interfera cu alte chestii ale semnalizarii (releu, siguranta, etc)
          Last edited by 77sky; 4 days ago.

Comment

Anul de fabricatie implicit modelul are mare importanta pentru ca functie de asta si instalatia electrica, cablajul, schemele electrice, etc. pot sa fie diferite. Daca masina este fabricata in 2003 mai sus ai o schema electrica, poti verifica daca asa este si pe masina ta si poti vedea cum \unde sunt legate semnalizarile, butonul de lumini avarii, etc. iar acestea (pe langa altele) sunt deservite de sigurantele F1 si F17 ambele de 10 A referitor la “… nu stiu daca sirena (consumul ei poate, etc) va interfera cu alte chestii ale semnalizarii (releu, siguranta, etc)”, iar restul desigur ca tu cunosti mai bine ce si cum…
            Attached Files

Comment

Repet, nu ma intereseaza sa gasesc unde anume sunt circuitele semnalizarilor, sigurantele lor, nu asta e problema (deja la cutia de zigurante scrie clar pt ce este fiecare siguranta)...problema ar fi daca punerea unei sirene pe circuitul de la semnalizare/avarii are sau nu efecte asupra altor chestii (cum ar fi releul de semnalizare)......daca nu are efect si merge atunci nu e problema sa gasesc (eu sau alltcineva mai priceput poate) care este traseul instalatiei de semnalizare sii unde anume sa leg exact firele pt sirena. Iarasi repet, nu e vorba de sirena cu consum mare si una mica, presupun ca nu ar avea consum mai mare decat un bec de semnalizare normal (nu led)
              Last edited by 77sky; 4 days ago.

Comment

. Bafta si spor!

Comment

Mersi....doar ca nu prea as pune sirena pe semnalizatoare fara un sfat de la un electrician auto....daca el imi spune puna ca e ok atunci pun...nu de alta dar nu vreau sa pun si apoi sa trebuiasca, zic si eu din avion, sa schimb releul de semnalizare. As putea face proba pe un logan inainte, care mai mult sta decat merge . Sau pur si simplu as putea lua o sirena WIFI la care leg (tot prin wifi, deci fara fir) vreo 3 senzori de shock (cate unul pus in fiecare usa) si gata dilema. Dar na, as vrea , daca tot e alarma montata pe masina, sa o folosesc pe ea, sa nu o car degeaba .
                  Last edited by 77sky; 4 days ago. Reason: Te rog, NU mai cita postul anterior! E logic faptul ca lui i te adresezi! Merci!

Comment

si clar ca esti un "cunoscator" care a deschis un topic aiurea si inutil, totusi mai fac o ultima incercare sa te ajut: tinand cont de tot ceea ce ai scris pana acum, sau ma rog ai tot "repetat", egal ce si cum doresti sa faci, doar iti sugerez sa ai grija si sa NU iti dai singurel foc la masina

Comment

Nu ma cunoasteti, nu va cunosc, dar cu toate astea va hazardati sa caracterizati (chiar si doar cu un cuvant doar) un necunsocut. Ce faceti dvs este similar cu o batranica care sta langa trecerea de pietoni si intreaba lumea ce zi este astazi, iar dvs in loc sa ii spuneti ca e joi vreti sa ii aratati un calendar, sa ii explicati ca anul are 12 luni, ca lunile pot avea nr diferite de zile etc.. Eu am intrebat ceva simplu si la obiect, si anume daca se poate sau nu pune o sirena pe circuitul de semnalizare...raspunsul putea sa fie "da", "nu", "da dar mai trebuie pus pe fir un coclender/etc". Am si pus modelul de sirena astfel incat se vedea ca nu consuma prea mult, ori daca siguranta/cablajul aferent semnalizarii este de 10A, ma indoiesc ca o sirena piezo consuma atat de mult astfel incat sa imi faca masina hot. Nicicum nu cred ca e vorba de ars masina ci posibil de deranjat cumva releul de semnalizare. In sfarsit, asta e, multumesc pt ajutor.
                      Acum mi-am dat seama ca la un moment dat m-ati intrebat ce/cum activeaza sirena pusa prin buton la semnalizare...probabil din neatentie am omis sa explic pt ca mi se parea prea logic...deci cand alarma e armata si se deschide o usa atunci clipesc semnalizarile, ori daca clipesc semnalizarile inseamna ca si sirena legata la semnalizari ar trebui sa faca bip bip bip...posibil sa ma insel ca doar nimic nu e sigur pe lumea asta in afara de moarte.
                      Last edited by 77sky; 1 day ago.

Comment

In primul rand in toate posturile tale din acest topic NU ai respectat Regulamentul forumului, inclusiv in ultimul post, asta si dupa ce ai fost avertizat asupra acestui fapt:

Last edited by 77sky; 17 hours ago. Reason: Te rog, NU mai cita postul anterior! E logic faptul ca lui i te adresezi! Merci!
                        ​Apoi degeaba iti explica cineva ca azi este joi daca tu NU intelegi si esti convins ca este vineri, iar cand iti lipsesc cunostinte de fizica elementara (plus electricitate) detaliile cred ca nu mai au vreo importanta, ai totusi grija ...

Comment

Working...
                        X
                        Anulare DPF
                        Politica de Securitate Google