If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Distributie 1.6 16V K4M Logan Vs Duster (inlocuire La 80.000 Respectiv 120.000km)
Distributie 1.6 16V K4M Logan Vs Duster (inlocuire La 80.000 Respectiv 120.000km)
Care este cauza pentru care cureaua de distributie la Logan trebuie inlocuita 80.000 iar la Duster abia la 120.000 km, fiind vorba despre acelasi motor 1.6 16V K4M.
Sau difera unele componente la motoarele respective, in functie de masina pe care se monteaza Logan/Duster?
Daca stau sa ma gandesc, parca la motoarele diesel (in general) cureaua de distributie se schimba pe la 60.000 km, iar la benzinare pe la 120.000 km. In cazul asta, putem spune ca e "marketing pur". Ma gandesc cum au majorat intervalul la care se schimba uleiul de la 15000 la 20000... dar majorarea e de 25%, nu de 50%
Eu v-am mai spus pe thread-ul de "distributii" ca, o curea, nu trebuie sa se rupa mai devreme de 90.000 km sau 5-6 ani vechime, oricat ai da in motorul ala (benzinar). La diesel e un efort ceva mai mare.
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
ion_r5, la loganul tau ph2, euro4 parca era, ai trecut ca termen al distributiei 80,000km? Cati ani? Tot 4 sau 6? La duster cum este, 120,000 6 ani sau 4 ani?
Da, in carte este trecut 80.000 km si 4 ani la Logan
si 120.000 km (si parca tot 4 ani) la Duster
Al meu e euro4 motorul - dar nu am vazut sa scrie ceva legat de motorizare - daca e euro4 sau euro5 (la cele euro 5 am vazut ceva referiri "alimentate cu benzina/bioetanol" - dar nu legat de distributie)
eu am schimbat cureaua la supernova dupa 8 ani si 55 mii km ... nu va mai faceti griji de timpul trecut peste ea, conteaza, dar nu atat de mult cat conteaza uzura
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment