If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Am achizitionat o dacia logan mcv in anul 2007, luna decembrie.As vrea sa stiu daca se poate recupera taxa de poluare, mentionez ca am achitat suma de 150-200 euro.
Ce detalii putem sa aflam pt o masina logan 1,6 mcv pentru recuperarea taxei de poluare? Scuza-ti-ma pt dublu post, dar am nevoie urgent!
Last edited by maestrul; 13 January 2012, 21:06.
Reason: Automerged Doublepost
eu am platit taxa de prima inmatriculare, la loganul meu nou, 535 lei in februarie 2008. se poate recupera ceva , fara instanta, inapoi ? VAD CA SE DAU LEGI dar nu stiu unde sa ma informez.
Daca ai fi dat un search pe google......sau pur si simplu, ai fi cautat aici discutia existenta deja desprea taxa....ai afi aflat ca masinile inmatriculate de la 1 ianuarie 2007 pana la 1 iulie 2008 nu platesc taxa la revanzare....nici nu tii poti recupera.
Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.
Deci, masinile inmatriculate de la 1 ianuarie 2007 pana la 1 iulie 2008 nu platesc taxa la revanzare, cei care au inmatriculat masinile dupa iulie 2008 pot cere recuperarea in cota de 25 % din contravaloarea taxei. Ai nevoie de decizia de calacul a taxei , chitanta si mai faci o cerere (nu stiu daca exista ceva tipizat) la Administratia Financiara de unde ai primit decizia de calcul. Se face o verificare si apoi vei fi instiintat asupra sumei pe care o poti primi ca si restituire.
Daca visati sa recuperati integral taxa, va imbatati cu apa rece, se poate recupera doar pentru masinile care au mai fost inmatriculate o data (adica sh-uri aduse in Romania si inamatriculate) si li s-a mai perceput o data taxa (avocatii merg pe ideea ca suntem stat UE si pentru o masina inmatriculata o data in afara nu ar mai trebui platita inca o data taxa) . Pentru taxa aplicata pentru masini noi , se poate recupera doar cei 25% (repet, pentru masini noi inmatriculate dupa 2008).
Va spun din experienta, eu am luat masina in 2010, am ajuns pana in faza de a deschide proces, dar avocatul mi-a zis NU pentru masini noi. Am prieteni care au adus masini sh si au recuperat deja taxa integral (iar onorariul avocatului a fost inclus ca si dauna in despagubirea de la stat)..
Bafta!
am un logan 1.5 din 2007 luna 05, lam cumparat in 2011 nu am platit nici o taxa.....
acuma daca vreau sa il vand cumparatorul o sa trebuiasca sa plateasca ceva taxa de poluare sau ma incadrez la ce se zicea mai sus cu cei care au masini intre 2007,01--- 2008,12 nu platesc nici o taxa.......
Am un logan din iunie 2006 euro3 si nu pot sa il vand pentru ca e mare taxa de mediu. Daca l-as da fara sa-l trec pe cumparator ce as risca?
Daca vreau sa fac schimb, platesc taxa?
Ma ajuta cineva cu un sfat?
Last edited by eusebiu; 2 December 2014, 22:41.
Reason: Automerged Doublepost
Azi dimineata mi-am verificat homebankul de ing pt a vedea de ce resurse dispun pt weekend. Vad ca am ceva mai multi banuti. Am intrat pe rapoarte sa vad ce bani mi-au intrat.
Mi-a fost returnata taxa de poluare 1126 lei si dobanda aferenta 550 lei. Un inceput de zi minunat....
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment