Cum Verific Concetratia/temperatura De Inghet La Lichidul De Racire? - Ajutor!
Collapse
X
-
Pai ce reclamatii sa fie? Daca masuratoarea ta indica -28 iar real este -20, oricum nu va ingheta nici la -28grade sa zicem. Se poate sa fi nimerit tu o "gioarsa" buna.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Gata, am rezolvat problema astazi.
Dimineata m-am uitat si era o pojghita de gheata in vasul de expansiune, insa furtunele erau moi si nu se simtea gheata pe ele.
Asa ca m-am apucat de treaba:
1.- Am incalzit motorul pana a deschis termostatul. L-am lasa dupa aia cam 30 de minute sa se mai raceasca un pic motorul, si am lasat totul sa curga pe la busonul de golire al radiatorului
2.- Am umplut 2 bidoane de 5 l cu apa: unul cu calduta (cam 30 grade) si unul cu fierbinte (cam 80 grade)
3.- Am pus prima data bidonul cu apa la 30 grade, fiindca intre timp se mai racise motorul - si am facut o clatire cu apa din primul bidon --- am lasat motorul sa mearga vreo 15 minute, sa se deschida iar termostatul si sa se miste apa prin instalatie - am aersit instalatia, dupa care am golit totul pe la radiator
4.- Am repetat operatia de la punctul 3 --- de data asta cu apa fierbinte, fiindca deja motorul era incalzit.
5. Am facut 4 l (2 antigel - 2 apa distilata - pe care i-am pus intr-un bidon si l-am lasat pe calorifer in casa sa se mai incalzeasca) Dupa ce s-a mai racit ceva motorul am turnat amestecul in instalatie si am lasat-o sa se aeriseasca bine, dupa care am mai completat cu inca 1 l antigel (adica 3 antigel + 2 apa + ce o mai fi ramas captiv prin motor de la cele 2 clatiri)
Ar trebui sa fie OK acum.
Densimetrul este "ALCA ... made in Germany"
Cine stie ce porcarie chinezeasca.... Bani aruncati...
Comment
-
In Bucuresti daca veniti la Daciashop la birou va masor gratuit pragul de inghet pentru antigel si calitatea lichidului de frana. PM pentru programare.Piese premium Dacia Logan, Sandero, Duster
Consumabile tinichigerie/vopsitorie IXELL,piese schimb
Comment
-
Originally posted by IancuMIC View PostAm vazut ca un instrument asemanator are indicatii eronate la masurarea antigelului pe baza de monoetilenglicol; chiar si in acest caz gradatia aceea poate sa fie interpretata cu oarecare abatere, necesitand o anume pozitie din care se face citirea.
ce am eu, e romanesc. cauta prin magazinele de profil ca nu-s asa scumpe. de preferat vezi ceva tot facut la noi, ca nu se fac chiar dupa ureche.internal combustionizer
Comment
-
@cosmindan - antigelul are si alte roluri inafara de a nu ingheta fluidul. Cu cat il tii mai mult, cu atat se contamineaza mai tare si apar alte mici probleme.Piese premium Dacia Logan, Sandero, Duster
Comment
-
@ Soran
Ceea ce nu inteleg eu, este de unde apare namolul ala in instalatia de racire (vizibil ca depunere in vasul de expansiune) la masinile ceva mai vechi (8 - 10 ani)
As intelege sa vad lichid ruginiu sau cu particule de rugina... dar namolul ala este ciudat - parca ar fi pamant. Poate sa fie eventual un compus din reactiile antigelului si respectiv decantarea unor compusi care apar in antigel.
Dincolo de temperatura de inghet a lichidului de racire, este esential sa nu apara depuneri in instalatia de racire (bloc motor, chiulasa, conducte, radiator, calorifer) - fiindca pot sa apara reduceri de sectiune sau chiar obturari ale unor canale de racire, ceea ce duce la o inrautatire a racirii motorului. La schimbarea lichidului de racire - la fiecare 3 - 4 ani, este recomandabil sa se faca si o clatire a instalatiei de racire, care sa elimine din depunerile respective.
Comment
-
Ca sa nu apara acel "namol" schimbati antigelul macar la 4 ani.Piese premium Dacia Logan, Sandero, Duster
Comment
-
Buna ziua. Am fost astazi sa verific temperatura de inghet a antigelului si se pare ca valoarea este de -50 de grade. Mi se pare destul de mare, influenteaza cumva in mod negativ concentratia prea ridicata a antigelului, pompa de apa sau circuitul de racire in vreun fel? Testul s-a facut la un service autorizat.
Comment
-
Pompa de apa nu; antigelul are slabe proprietati de transfer termic, in comparatie cu apa, de aceea e bine sa se respecte proportia de 50%antigel, 50%apa. Poti incerca, daca tii neaparat sa ai o concentratie mai aproape de cea recomandata, sa scoti cca 1l de amestec si sa completezi doar cu apa distilata; dupa ce s-a omogenizat amestecul e bine sa refaci masuratorile.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
Comment