Incalzire In Stergatoare

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Incalzire In Stergatoare

De astazi a inceput sa ninga si in Timisoara, circuland toata ziua prin oras m-am lovit iar de vechea problema, stergatoarele ingheata in timpul utilizarii si nu se mai pliaza pe curbura parbrizului (afara -8 grade).
    Am vazut cum unii si-au tras furtunul de spalat pe bratul stergatoarei, deci, cel putin teoretic se poate trage in acelasi mod un cablu care sa alimenteze incalzirea. Incalzirea se poate face cu fir din incalzirea in scaune care sa mearga de-a lungul lamelei, sau chiar montat sub banda de otel din lamela de cauciuc, sau ma gandeam ca se poate folosi cablu pentru incalzirea in pardoseala, trebuie doar refacute calculele pentru alimentare (probabil fiind lungime mica va trebuii alimentat la tensiune redusa pentru a nu obtine o temperatura prea mare. S-ar putea folosi si nuchelina clasica insa trebuie izolata.
    Daca cineva a mai incercat asa ceva poate sa vina cu alte solutii, eu insa mai trebuie sa astept un an pana termin garantia, insa pana atunci experimentez pe masinile altora.

Stergator incalzit?
    Ce rost ar avea, parbrizul inghetat si stergatorul dezghetat = nu se impaca!
    Si ce facem cu volanul,schimbatorul care e bocna cand intri in masina....???? cred ca deja se exagereaza.....

Comment

parbriz incalzit am vazut pe focus dar stergatoare ma indoiesc sa faca cineva asa ceva

Comment

Problema apare in timpul mersului, cand parbrizul e dezghetat, zapada se topeste si ingheata pe stergator si te trezesti ca ingheata articulatiile si incepe sa nu mai stearga pe toata suprafata. Exagerate mi se par si oglinzile electrice cu 3 pozitii memorabile (eu le-am reglat de 2 ori de cand am masina), dar sunt masini scumpe care au functia aceasta pe bani buni, dar asta e doar parerea mea si nu tin sa o impartasesc fiecarui utilizator care e incantat de memoriile de la oglinda.

Comment

In this video, you'll see having warm water in your washer bottle can make a world of difference in the winter time. Don't have a washer fluid heater? Order ...

Bucură-te de videoclipurile preferate È™i de muzica preferată, încarcă conÈ›inut original È™i arată videoclipurile tale prietenilor, membrilor familiei È™i lumii întregi pe YouTube.

Bucură-te de videoclipurile preferate È™i de muzica preferată, încarcă conÈ›inut original È™i arată videoclipurile tale prietenilor, membrilor familiei È™i lumii întregi pe YouTube.

Uite aici cam ce ai vrea tu.

Comment

interesanta idee...si solutie.....greu de procurat..
            Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

Alin0007 stergatoarele au exact principiul la care ma gandeam (eram convins ca cineva a facut asa ceva), dar ma gandeam la un sistem pe care sa il pot muta, eu am obiceiul sa schimb stergatoarele odata pe an. Variantele cu apa calda pot fi periculoase pentru un parbriz usor fisurat, se poate duce fisura mai mult.

Comment

Originally posted by codo View Post
                Problema apare in timpul mersului, cand parbrizul e dezghetat, zapada se topeste si ingheata pe stergator si te trezesti ca ingheata articulatiile si incepe sa nu mai stearga pe toata suprafata. Exagerate mi se par si oglinzile electrice cu 3 pozitii memorabile (eu le-am reglat de 2 ori de cand am masina), dar sunt masini scumpe care au functia aceasta pe bani buni, dar asta e doar parerea mea si nu tin sa o impartasesc fiecarui utilizator care e incantat de memoriile de la oglinda.
                Referitor la oglinzile cu memorie, ma gandesc ca " injinerii " de acolo, sau gandit ca masina poate e condusa de toti membrii familiei....tata,mama copil...binenteles, ca pe rand. si ca sa nu seteze de fiecare data, "baietii" sau gandit sa bage obtiunea asta, pe langa memoria scaunelor si a volanului....pare logic si de aia e masina asa scumpa...
                Sa revenim....chiar nu mi sa intamplat sa-mi inghete stergatoarele in asa hal sa nu pot conduce linistit.....poate e mai ok ca rezervorul de apa pt. parbriz sa fie incalzit....

Comment

Evident ca stiu logica memoriilor, dar ai prins ideea.
                  La fenomenul pe care il patesc eu nu ajuta (cred) apa calda, nu stiu daca ajunge sa incalzeasca suficient lamela stergatorului si sa inpiedice blocarea articulatiilor, eventual ar fi ok la stergatoarele cu lamela elastica in interior si fara articulatii exteroare.

Comment

Pana la urma puneti si sobe la motor si centrala in masina pe gaze )))

Comment

lichid de parbriz de -30 si folosit mai mult. nu mai ingheata nimic.
                      internal combustionizer

Comment

Stergatoare incalzite foloseste Subaru pe Forester - cred ca modelele pentru Rusia.

Comment

Aseara mi-am adus aminte de ceva...la mercedes aveam o rezistenta care incalzea lichidul pt parbriz tot timpul, de la punerea contactului..cu senzor de golire rezervor.

ar merge ceva adaptat la logan, tot cu orezistenta in rezervor, dar legat la degrivrarea masinii, ca sa incalzeasca doar atunci cand folosesti degivrarea, si nu tot timpul. Na, e o idee.

Comment

degeaba iti incalzeste tie lichidul in rezervor daca iti ingheata apa pana la sprituitoare...doar sa izolezi bine...ca daca tu fortezi motorasu sa-ti bage apa calda pe cabluri s-ar putea sa se arda...

Comment

A naibii treaba....uite ca nu am avut problema asta deloc pe timp de iarna. Cei drept, nu foloseam tot timpul si lichidul atunci cand stergeam parbrizul, dar cand era gheata..mai tot timpul...

PS: era masina funerara, si mergeam peste toate coclaurile dupa "clienti"

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google