Incalzire In Stergatoare

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Alcoolul etilic "dezgheata" instalatia cel mai bine... dar nu a masinii. Alcoolul sanitar este metilic si se poate pune 500 ml la 3000 ml de lichid de parbriz din rezervor.

Comment

Alcoolul sanitar NU ESTE metilic, deoarece metanolul se absoarbe cutanat, este foarte toxic și poate duce - în doze mari - la orbire și apoi moarte.
      Alcoolul sanitar are ALBASTRU DE METILEN, pentru a evita tentația de a-l bea, însă de când s-a inventat miezul de pâine, nu mai e o problemă.
      The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

Fiti atenti : Pentru cei ce vroiau instalatie cu apa calda . MAI IEFTINEALA DE ATAT NU GASITI ! KIT complet cu tot cu furtune . etc .

SPOR LA MONTAT .
        sigpic

Comment

Decat sa va vedeti instalatia masinii scursa, a se intelege arsa/prajita mai bine mergeti pe traditional. Nu avem ierni ca in Canada sau Laponia ca sa incazim stergatoarele.
          O alta solute este sa le luati in casa si le puneti pe masina dupa ce se topeste gheata.
          Asta cu incalzitul stergatoarelor ma face sa gandesc in viitor ca o sa vad la stiri un Logan care a luat foc si nu se stie cauza.
          real power..... diesel power by

Comment

Nenea Vasile.....alcoolul etilic sau spirtul

Acu depinde si ce fel de soluti de parbriz se utilizeaza cel mai frecvent.....de -20 sau cel de -30?. Pana acum, puneam de cel de -20...dar dupa vreo 6 ore, in plina zi, gaseam stergatoarele gheata......
            Last edited by cristi3775; 6 February 2012, 20:41.
            Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

Eu zic ca la Mona se refera. De la celalat orbesti daca bei

Comment

E buna si solutia, dar daca se poate ceva mai bun si mai comod de ce sa nu faca cineva? La un drum de 1500 km iarna nu iti arde sa te dai jos de cateva ori doar pt solutie,mai ales daca esti contra-timp.

Comment

Idee.

Stegatoarele au 2 foite de otel in lamela de cauciuc.Scateti o lamela de otel si o inlocuiti cu un fir de nichelina pe care il alimentati la capete.

Stiu ca nichelina se incalzeste foarte repede si nu consuma mult .Exemplu cand intrati in Auchan si va sigileaza gentile paza.Aparatul acela taie folia cu o rezistenta de nichelina.

Comment

-partea aceea de caucuic n-o sa mai stea cum trebuie in suport daca scoti lamela aia;
                    -sigur afecteaza lamela de cauciuc nichelina aplicata direct pe el;

Comment

O bagi in tub de teflon, sau trebuie sa existe un plastic subtirel prin care sa treaca nichelina.Si daca nu merge in locul la lamela aceea o atasezi de stergator si tot o sa fie mai finuta lucrarea.

O pui in izolatie siliconica....na . Rezista si la temperaturi extreme si este si maleabila la frig.
                      O atasezi de cracii aceia metalici care prind lamela de plastic.

Tuburi flexibile SCSI electroizolante cu rasina siliconica.
                      Tuburile flexibile SCSI sunt tuburi electroizolante foarte flexibile, cu proprietati dielectrice, mecanice si chimice excelente in clasa termica de izolatie H (180 °C). Suprafata este lacuita, neteda, lucioasa si neadeziv
                      Last edited by cosmindan; 6 February 2012, 21:09.

Comment

unul din produsele enumerate trebuie sa disipe lejer caldura degajata de nichelina

Comment

Pentru cei ce nu au rabdare sa citeasca un topic de la inceput, sau le este prea greu, si vin cu tot felul de sfaturi si solutii (ma refer la solutii chimice, nu la solutii practice), tin sa reamintesc categoria in care ne aflam: "Tutoriale : Cum sa iti faci singur", si expun dinnou problema: pe lamela stergatorului ingheata in timpul mersului apa stearsa, apa provenita de la fulgii ce se topesc pe parbriz sau de la zapada (gheata) ce se dezgheata pe plafon.

Si revenind la "solutii", incercarea va fi in felul urmator:

nichelina 0.75mm (asta am la indemana) trasa printr-un tub siflex (tesatura de fibra de sticla impregnata in silicon) ce rezista la 180 grade. Tubul voi incerca sa il lipesc pe partea superioara a lamelei probabil cu loctite 401, adeziv pentru cauciuc. Daca montez 2 randuri paralele pe fiecare lamela ajung la o lungime aproximativa de 2.1m. La o rezistivitate de 3.024ohm/m obtinem o rezistenta totala de 6.05. Alimentata direct la 14V (~in timpul functionarii motorului) obtinem ~30W. Ramane sa vad maine la un test la ce temperatura ajunge lasata in aer pe frig. Daca nu e suficient alimentez fiecare stergator in parte sau schimb sarma. Revin maine cu alte date si poate ceva poze.

Comment

Sa inteleg ca te-am inspirat eu?

Comment

fa un test in casa cu ceva cauciuc sa vezi cum rezista si dupa aia faci un test afara la frig
                              Last edited by romeo-alex; 6 February 2012, 21:38.

Comment

Originally posted by codo View Post
                                De astazi a inceput sa ninga si in Timisoara, circuland toata ziua prin oras m-am lovit iar de vechea problema, stergatoarele ingheata in timpul utilizarii si nu se mai pliaza pe curbura parbrizului (afara -8 grade).
                                Am vazut cum unii si-au tras furtunul de spalat pe bratul stergatoarei, deci, cel putin teoretic se poate trage in acelasi mod un cablu care sa alimenteze incalzirea. Incalzirea se poate face cu fir din incalzirea in scaune care sa mearga de-a lungul lamelei, sau chiar montat sub banda de otel din lamela de cauciuc, sau ma gandeam ca se poate folosi cablu pentru incalzirea in pardoseala, trebuie doar refacute calculele pentru alimentare (probabil fiind lungime mica va trebuii alimentat la tensiune redusa pentru a nu obtine o temperatura prea mare. S-ar putea folosi si nuchelina clasica insa trebuie izolata.
                                Daca cineva a mai incercat asa ceva poate sa vina cu alte solutii, eu insa mai trebuie sa astept un an pana termin garantia, insa pana atunci experimentez pe masinile altora.
                                Termenul folosit de tine si anume ''nuchelina'' nici Google nu il gaseste, dapoi cetateanul care abea stie sa schimbe un beec ...cine stie ce face de aceea am spus mai sus ca o sa vedem un Logan parlit maine la stiri..
                                Last edited by cosmindan; 6 February 2012, 21:45.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google