Lumini Obligatorii

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Lumini Obligatorii

Salut, ma confrunt cu o problema: am o remorca cumparata de la cineva si nu stiu daca sant in regula cu semnalele luminoase, am doi catadioptri triunghilari rosii ( stanga -dreapta), semnalizari galbene stanga dreapta, pozitii si stop frana,; nu am lumina alba pt dat inapoi si lumini de ceata. banuiesc ca lumina alba de dat inapoi e obligatorie dar luminile de ceata?aveti idee ce sant luminile de gabarit ?sau ce altceva mai trebuie pt remorci usoare (tractez cu loganu si are 500 kg )
    multumesc!

pentru siguranta ta poti sa-i montezi cred o lampa de ceata si una de mers inapoi. la o astfel de remorca nu ai nevoie de lumini de gabarit. doar daca transporti ceva agabaritic,ceea ce nu cred ca-i cazul trebuie sa pui semnale agabaritice adica lumini si steag rosu

Comment

parca lumina de ceata e obligatorie

Comment

toate luminile sunt obligatorii (excluzand cea de gabarit care intra
        in alta discutie)
        daca te va opri arr-ul sau rar-rul la control te va controla la toate luminile
        pana si lumina de la numar este obligatorie
        sigpic
        http://www.loganclub.ro/forum/nt_16_mic-t38412.html

Comment

Extras din Normativ RNTR 2

5.10. Remorcile automobilelor si tractoarelor trebuie dotate în fata cu:
          - doua lampi de pozitie, cu lumina alba, montate la o înaltime care nu depaseste 1,50 m (sau 2,10 m, daca forma caroseriei nu permite acest lucru), obligatorii pentru remorcile cu o latime de peste 1,60 m si facultative pentru remorcile mai înguste;
          - doua lampi de gabarit, cu lumina alba, pentru remorcile cu o latime mai mare de 2,10 m; acestea sunt valabile pentru vehiculele a caror latime este între 1,8-2 m;
          - doi catadioptri netriunghiulari de culoare alba.
          5.11. Remorcile automobilelor si tractoarelor trebuie dotate în spate cu:
          - doua lampi de pozitie cu lumina rosie;

- facultativ, unul sau doua faruri de mers înapoi, cu lumina alba, care pot fi combinate sau înlocuite cu un semnal intermitent al lampilor de directie sau sonor (la autotrenuri, semnalul sonor poate fi emis de pe autovehiculul tractor);
          - doua lampi de frânare (stop) cu lumina rosie, S1 sau S2;
          - una sau doua lampi de ceata, cu lumina rosie.
          - una sau mai multe lampi cu lumina alba, pentru placa de înmatriculare;

- doua lampi de gabarit, cu lumina rosie, pentru remorci cu latimea mai mare de 2,10 m, care sunt însa facultative pentru remorcile având latimea cuprinsa între 1,80 - 2,10 m;
          - doua lampi indicatoare de directie, cu lumina galben-auto intermitenta, care semnalizeaza intentia conducatorului de a schimba directia de mers;
          - doi catadioptri triunghiulari de culoare rosie.

5.12. Remorcile trebuie dotate cu catadioptri laterali de culoare galben-auto, numarul acestora depinzând de lungimea vehiculului.
          sigpic
          Ambition 1.5 dc

Comment

Working...
          X
          Anulare DPF
          Politica de Securitate Google