O Mica/mare Curiozitate Legalizare Acte

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• O Mica/mare Curiozitate Legalizare Acte

Buna seara ! Numele meu este Parvu Alexandru si sunt un posesor de Logan (cumparat de 2 saptamani) si am intampinat ceva probleme. Am cumparat masina, am realizat actul de vanzare cumparare, am fiscal de la vechiul proprietar, intr-un cuvant tot ce tinea de vechiul proprietar este la mine. Si mi s-a spus de la birul de facut acte ca am 30 zile sa o trec pe numele meu dar nu am inteles ce anume trebuie sa fac . Odata ce am trecut masina pe numele meu la Primaria comunei unde locuiesc, am de ce sa imi fac griji ? Pot face RAR la vara ? Deoarece la cum arata masina in acest moment nu sunt primit la RAR pentru verificare autenticitatii.

Aceasta este masina : http://www.loganclub.ro/forum/un_nou..._ydl-t487.html

Am nevoie urgenta de un raspuns . Pot circula cu masina fara probleme pe drum daca am trecut-o la impozit pe numele meu ?
    fara linkuri externe

Daca nu a fost radiata nu vad de ce nu ai putea circula
    sigpic

Comment

Pe spatele certificatului de inmatriculare este o rubrica...Instrainat catre......La data de....E scris ceva acolo?
      sigpic

Comment

Daca nu e scris,poti trece tu numele tau si data instrainarii sau il poti cauta pe vechiul proprietar,sa scrie el aceleasi lucruri.Politia se multumeste doar sa fie scris.Alegerea variantei o alegi tu.

Comment

Originally posted by alexandru1993 View Post
          Si mi s-a spus de la birul de facut acte ca am 30 zile sa o trec pe numele meu dar nu am inteles ce anume trebuie sa fac . Odata ce am trecut masina pe numele meu la Primaria comunei unde locuiesc, am de ce sa imi fac griji ? Pot face RAR la vara ? Deoarece la cum arata masina in acest moment nu sunt primit la RAR pentru verificare autenticitatii.
          Am nevoie urgenta de un raspuns . Pot circula cu masina fara probleme pe drum daca am trecut-o la impozit pe numele meu ?

In acest moment tu circuli cu talonul vechiului proprietar. Daca intamplator vei fi oprit de politie si vei spune aceasta poveste, iti va ridica talonul, obligandu-te sa intri in legalitate; mai bine spui ca ai imprumutat masina, dar si aici e o mica problema.
          Actul de vanzare e valabil 30 zile, timp in care ai obligatia sa inscrii masina pe numele tau; daca vrei sa faci acest lucru la vara, trebuie sa faceti alt act de vanzare-cumparare.
          Faptul ca vei plati impozit pentru bunul dobandit, e un act civic, ce face bine bugetului.
          Am senzatia ca si vechiul proprietar, pana nu primeste certificat de radiere, dupa reinscrierea masinii pe numele tau, va figura la Administratia Financiara ca si posesor al acestui bun.
          Last edited by IancuMIC; 1 April 2012, 21:41.
          Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

Originally posted by KELBURTOS View Post
            Daca nu e scris,poti trece tu numele tau si data instrainarii sau il poti cauta pe vechiul proprietar,sa scrie el aceleasi lucruri.Politia se multumeste doar sa fie scris.Alegerea variantei o alegi tu.

Acea rubrica are o cu totul alta semnificatie- există riscul ca noul proprietar să folosească vehiculul înmatriculat pe numele fostului proprietar, cu toate consecinţele ce decurg din acest fapt, inclusiv plata în continuare a obligaţiilor fiscale(nu e cazul aici dar ca si idee). Politia nu inmatriculeaza masina daca nu este completata aceasta rubrica.

alexandru1993, nu poti sa faci identificarea RAR la vara pentru ca esti obligat sa inmatriculezi masina in 30 de zile de la dobandirea dreptului de proprietate.

Potrivit art. 11 -(4) din OUG nr. 195/2002 actualizată privind circulaţia pe drumurile publice, "În cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se înscriu în evidenţele autorităţilor competente simultan cu menţionarea încetării calităţii de titular al înmatriculării a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operaţiuni şi emiterea unui nou certificat de înmatriculare, noul proprietar este obligat să solicite autorităţii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, în termen de 30 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului."
            Last edited by Cromatic; 1 April 2012, 22:09.

Comment

Sincer sa fiu nu am inteles mai nimic ;). Odata ce am trecut masina la primarie pe numele meu pot circula cu ea fara probleme ? Si cel care a avut-o inaintea mea a folosit-o aproape un an fara sa treaca pe la RAR sau politie pentru numere noi, deoarece primul proprietar nu mai foloseste numerele B-11-YDL (eu sunt al 3-lea proprietar). Ca decat sa dezmembrez jumate de masina ca sa trec RAR, mai bine fac cum a facut cel dinaintea mea, si nu a avut probleme cu ploitia. Vreau saca se poate un raspuns scurt si la obiect.
              fara linkuri externe

Comment

Fara sa raspunzi si tu la intrebarile puse de noi nu cred ca vrei primi raspunsul corect...deci
                Originally posted by valeriuciprian View Post
                Pe spatele certificatului de inmatriculare este o rubrica...Instrainat catre......La data de....E scris ceva acolo?
                sigpic

Comment

E si greu tare de inteles; nici ce ti-a bolduit Cromatic, din O.G.195 nu intelegi?
                  Daca altii au mers asa , asta nu inseamna ce e si permis acest lucru.
                  Cu proprietarul trebuie sa faci actele, cel care ti-a vandut-o nu cred ca a fost vr-odata proprietar.
                  Apropo; stii ceva despre el; mai traieste?
                  Last edited by IancuMIC; 1 April 2012, 22:58.
                  Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

@alexandru1993, pe aratura si drumuri de tara nu se ia nimeni de tine, stai linistit.

Comment

poti sa faci RARul cand ai tu chef, sunt care isi trec masinile pe numele lor dupa cativa ani,tu oricum ai inregistrat-o pe numele tau fiscal,deci platesti impozit pentru ea,doar ca nu te-ai trecut in talon.Normal legal, ai 30 zile ca sa o treci pe numele tau,daca nu o treci in 30 zile, risti sa iei cativa zeci de lei amenda, la fel si fiscalul,scrie ca e valabil luna calendaristica respectiva.Deci daca te prinde,risti vreo amenda.E posibil sa treci si de RAR daca masina are ITP valabil, pentru ca acolo se face doar identificarea ,poze la serii,etc, nu se leaga de alte chestii,deci poti sa incerci,sau macar sa mergi sa intrebi inainte.
                      Daca completezi data si numele tau pe talon,de atunci ai 30 zile , si daca te prinde politia cu siguranta ti-l ia,daca nu scrie nimic pe talon atunci mai ai scapare
                      Last edited by Cristi_Xp; 1 April 2012, 23:30.
                      Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Working...
                      X
                      Anulare DPF
                      Politica de Securitate Google