Ce sa cumpar? 1.5 dci 70 cp sau 1.6 16v?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ce sa cumpar? 1.5 dci 70 cp sau 1.6 16v?

Salutare, o mica impresie si o intrebare.
    Am avut un lgn ambition 1.6MPI, din 2005 pana in 20 aprilie 2007. Super incantat de masina (33.000 km), FARA probleme, consum redus (afara-6.3 maxim la 120 km/h - oras-8.3 !). Am vandut-o pt ca vreau alta noua.
    Acum vine intrebarea... oscilez intre ambition 1.5dci si prestige 1.6 16V.
    Daca aveti cunostinte, sau ati testat, lasati o impresie.

MS
    Last edited by 1.5 DCI; 26 April 2007, 09:49.

1.5 dci... face toti banii, si mai consuma si putin

Comment

daca nu iti plac demarajele in forta si sa consume mult eu zic sa mergi linistit pe un diesel dci 1.5,care are un consum pe care si-l doreste orice benzinar
      Last edited by 1.5 DCI; 26 April 2007, 09:49.

Comment

Originally posted by khosty
        Sal'tare, o mica impresie si o intrebare.
        Am avut un lgn ambition 1.6MPI, din 2005 pana in 20aprilie2007. Super incantat de masina (33.000 km), FARA probleme, consum redus (afara-6.3 maxim la 120 km/h - oras-8.3 !). Am vandut-o pt ca vreau alta noua.
        Acum vine intrebarea... oscilez intre ambition 1.5dci si prestige 1.6 16V.
        Daca aveti cunostinte, sau ati testat, lasati o impresie.

MS
        "Off topic" la ce pret l-ai vandut ?
        "On topic" eu as alege prestigeul 105 cp..sunt mai ok decat 70
        Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

il putem ajuta pe khosty aici.

eu am mers si cu 1.6 16v si am diesel de 65 cp. parerea mea e ca intrebarea ta se duce catre diesel vs benzina. iar aici e de discutat la nesfarsit si vei ajunge la concluzia ca cel mai bine e sa faci drive test cu ambele si sa vezi care iti place mai mult.
          ce pot sa iti spun eu e ca mi-am luat diesel pentru consum si pentru ca eu am un stil de mers linistit. nu ma pasioneaza sa fac liniute sau sa plec primul de la semafor. in schimb apreciez cuplul bun al dieselului care te ajuta mult in depasiri.
          Dacia Logan Ambition 2006 1.5 dci 65cp
          10.000 km - 22.01.2007

Comment

Eu zic sa iei 1,6 16v daca vrei putere, daca vrei consum mic atunci iei 1,5 dci.
            Cel mai nou proiect auto din România!
            Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Legat de "off topic". L-am vandut cu 6000E la o ruda. Am incercat vreo 5 luni sa-l vand dar nimic. Doar intrebari si atat. Credeam ca nu-l mai vand. Si trebuie sa spun ca masina a fost intretinuta, dar asta este ... lumea este obisnuita cu "Dacia" ca trebuie sa fie ieftina (apropo ceream pe ea 6600E negociabil in conditiile in care dealerul local second hand le vinde cu 7500-7700 !!!).
              Imi este foarte greu sa aleg intre MPI si DCI. Dar balanta inclina catre DCI pt consum. Am familie si nu-mi trebuie demaraje si figuri in cap !!! Ca si dotari, intre Prestige si Ambition nu este mare diferenta (doar motorizarea si ceva nimicuri). Atat deocamdata.

O zi buna !

Comment

aceeasi intrebare mi-am puso si eu cand am vrut sa iau masina...benzina sau diesel si dupa o gandire mai lunga asa,mi-am dat seama ca tot mai bun e un dci in primul rand pentru consum si chiar pentru un condus mai sportiv,am preferat sa am un diesel si sa ma plimb toata ziua cu el decat o benzinara care sa o tin in fata blocului pentru simplu fapt ca la oras sa imi ea vreo 10L de benzina in loc sa parcurg aceleasi distante cu un consum de 6L,iar la un drum in afara orasului sa imi permit sa merg cu o viteza mai mare la acelasi consum ca si un benzinar.

Comment

da,dar ai facut calculul in cati ani iti scoti diferenta dintre benzina si diesel?revizii...motorina are acelasi pret...
                  Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Nu am facut calculul da eu zic ca pentru cineva care are o familie un diesel este masina ideala,economica,are cuplu mare,in depasiri se descurca onorabil chiar si cu masina incarcata.

Comment

eu am ales diesel aceeasi problema am avut-o si eu ... sa aleg dintre un prestige si un dCI majoritatea prietenilor m-au sfatuit sa-mi iau dCI eu eram cam 60% dCI 40% prestige asa ca m-am ales cu diesel si nu-mi pare rau sunt multumit dar o sa vad cum se comporta dupa 10.000 km ???
                      :popa:

Comment

khosty, daca inca nu ti-ai cumparat masina,te sfatuiesc sa cumperi 1,5 dci. Din punct de vedere al consumului se merita, banuiesc ca nu-ti mai arde de liniute.Este mai scump diesel-ul dar mai economic si motorul trage foarte bine ptr. un diesel.
                        Last edited by geeman; 4 May 2007, 23:13.
                        Logan 1,5 dCi Laureate

Comment

Plus ca petrolul in lume vad ca are o asa tendinta de crestere(mai apare cate o tornada si mai distruge cate o rafinarie doua asa mai mari prin sua sau la arabi,sau cate un mic razboi asa,imediat creste si pretul la pompa),asa ca in ziua de azi e bina sa iti iei o masina cat mai economica.

Comment

diesel ..benzinar e cam acelasi lucru.Doar ca la diesel te bucuri ca iti consuma putin,dar diferenta asta de consum tu o platesti dinainte in pret .Eu sunt fan benzina...mi-as cumpara 1.6 16v

Comment

daca doar criteriul economicitatii conteaza atunci ecuatia e asa:
                              diesel - pret mai mare de achizitie, revizii mai scumpe si mai dese dar consum mic, motorina un pic mai ieftina, pret la revanzare mai bun decat la un benzinar.
                              benzinar - pret mai mic de achizitie (la aceeasi echipare in cazul loganului), revizii mai ieftine si mai rare dar consum mai mare, benzina mai scumpa decat motorina, pret la revanzare mai slab.
                              raspunsul, daca doar asta conteaza, il afli tinand cont de cati km faci pe an si de cat de mult vrei sa pastrezi masina.
                              Dacia Logan Ambition 2006 1.5 dci 65cp
                              10.000 km - 22.01.2007

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google