Ce sa cumpar? 1.5 dci 70 cp sau 1.6 16v?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Am aberat in postul anterior!!!
    reiau calculele:
    benzina 33mii/l motorina 31mii/l
    consum mediu 8% consum mediu 5%
    264 mii lei/100km 150mii lei/100 km
    Motorina castiga 114 mii/100km
    1500 euro ...is vreo 50 milioane
    regula de 3 simpla...rezulta ca numarul de km dupa care iti scoti diferenta este = (50 mil X100km)/114.000 si da...44 mii km
    Care stie preturile mai exacte..sa refaca calculele.In jur de 3-4 ani daca mergi normal..scoti banii !
    Last edited by Cristi_Xp; 5 May 2007, 18:07.
    Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Si daca motorina ar costa 18 mii/L in cat timp iti recuperezi investitia de 1500 euro pentru motorizarea dci?

Comment

eu nu vb de motorina aia care o luati voi de la CFR si o bagati in masini ;)
        Motorina de la statie...
        Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

am inteles sefu,da nu toata lumea e fraiera sa bage de la peco decat asa in caz de stricta dar stricta necesitate

Comment

) eu dadeam un exemplu legal! ca din cate stiu si benzina o poti lua mai ieftin dar n`am gasit de la cine.Oricum nu stiu cat de buna e motorina aceea....asa ca take care!

Comment

Originally posted by SUPERCAR
              am inteles sefu,da nu toata lumea e fraiera sa bage de la peco decat asa in caz de stricta dar stricta necesitate
              Legat de cele afirmate mai sus,colegul meu de munca a trebuit sa desfunde 2 injectoare dupa ce a folosit motorina alta decat cea de la peco,ca doar nici el nu era fraier sa plateasca mai mult cand poate avea acelasi lucru dar mai ieftin. Acuma prefera sa fie si el fraier si sa cumpere de la peco.
              Last edited by 1.5 DCI; 6 May 2007, 13:28.

Comment

Originally posted by Cristi_Xp
                diesel ..benzinar e cam acelasi lucru.Doar ca la diesel te bucuri ca iti consuma putin,dar diferenta asta de consum tu o platesti dinainte in pret .Eu sunt fan benzina...mi-as cumpara 1.6 16v
                -----------
                daca mai bag si 500 euroi in dCI alea 16 valve o sa simnta mirosul de fum de la diesel ..... astea 1.4 si 1.6 au gustat deja din fumul lasat de dCI fara sa bag bani in motor ...!!!
                :popa:

Comment

sa ramanem la subiect ....1.5 dci 70 cp sau 1.6 16v

daca vreti sa dicutati de motorine deschideti topic separat la Logan Diesel
                  Dacia Logan Ambition 2006 1.5 dci 65cp
                  10.000 km - 22.01.2007

Comment

Receptionat

Ideea ar fi ca daca vrei sa folosesti combustibil ecologic de genul ulei de rapita sau de floarea soarelui, la dci nu trebuie sa-i mai adaugi nici un dispozitiv, pe cand la benzinar trebuie sa platesti suplimentar pentru o instalatie de gaz, daca vrei sa iesi mai ieftin cu consumul.Pe dealta parte motorul pe compresie se uzeaza mai repede si are costuri de intretinere mai ridicate;merita sa-l iei daca faci drumuri lungi,multi kilometri pe an...altfel poate doar pentru placerea de a-i simti cuplul.

Eu as merge pe 1.616v, e altceva.
                    Last edited by Cristi_Xp; 6 May 2007, 14:56.

Comment

@bagheera sa iti stapanesti sanatos dciu` ....ziceai intr`un post anterior ca astepti sa vezi cum o sa se comporte dupa 10.000 km ...si eu am tot dci si am aproape 28000 km facuti intr`un an si cateva luni si se comporta la fel de bine ...nu am avut nici un fel de probleme cu masina. Numai bine !

Comment

Originally posted by bagheera
                        -----------
                        daca mai bag si 500 euroi in dCI alea 16 valve o sa simnta mirosul de fum de la diesel ..... astea 1.4 si 1.6 au gustat deja din fumul lasat de dCI fara sa bag bani in motor ...!!!
                        Sunt dispus sa iti arat practic ca nu ai dreptate. e imposibil si teoretic.
                        Oricum orice motorizare ar avea, Logan nu e masina de curse

PS:am 1,6 8V

Comment

Originally posted by khosty
                          Salutare, o mica impresie si o intrebare.
                          Am avut un lgn ambition 1.6MPI, din 2005 pana in 20 aprilie 2007. Super incantat de masina (33.000 km), FARA probleme, consum redus (afara-6.3 maxim la 120 km/h - oras-8.3 !). Am vandut-o pt ca vreau alta noua.
                          Acum vine intrebarea... oscilez intre ambition 1.5dci si prestige 1.6 16V.
                          Daca aveti cunostinte, sau ati testat, lasati o impresie.

MS
                          Originally posted by khosty
                          ...
                          Am familie si nu-mi trebuie demaraje si figuri in cap !!! Ca si dotari, intre Prestige si Ambition nu este mare diferenta (doar motorizarea si ceva nimicuri). Atat deocamdata.

eu am dci...am si familie si sunt foarte multumit de masina....DAR...
                          eu iti recomand sa iei 1,6 16 V pt ca:
                          1. diselul baraie...tremura....si e zgomotos comparativ cu o benzinara buna(nu stiu prea bine cum se comporta 1,6 16V) ...si aici intervine raul de masina al copiiilor...al sotiei...etc si orice drum lung se lasa cu ...
                          2. reviziile le faci la 15000 km (aici e vorba de bataia de cap ...nu de costul lor)
                          3. sotia mi-a zis ca nu si-ar mai luat alt disel...vezi a ta ce zice de disel...fa un drive test...sau cheama un taxi pe disel si plimba-te cu el

am facut un calcul si la acelasi nivel de echipare intre 1,6 8V si 1,5 dci costurile se egalizeaza la 60 000 km (asta include si pretul mediu la revizii) ...

Comment

Adevarul e ca la relanti e putin zgomotos dci-ul,cand intru in loganul 1.4 al parintilor ma uimesc de linistea care e cand sta la cate un semafor.
                            Oricum eu m-am obisnuit cu dci-ul meu,si e o placere sa il conduc mai ales cand stiu cat consuma dar mai ales cat ma costa motorina

Comment

Originally posted by dadosh

am facut un calcul si la acelasi nivel de echipare intre 1,6 8V si 1,5 dci costurile se egalizeaza la 60 000 km (asta include si pretul mediu la revizii) ...
                              eu am 2 ani si cu masina...am facut 35 mii km.Diferenta de pret se amortizeaza in timp,asta daca esti dispus sa tii masina,ca sa nu mai vorbim de eventualele probleme care o sa apara dupa ce masina a iesit din garantie...bani cheltuiti nervi...ramas cu ea pe marginea drumului

Comment

Cumpara dci-ul. Loganul nu e masina de viteza. Foloseste avantajul care ti-l ofera consumul redus de la diesel. Are putine parti bune loganul si asta e una din ele.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google