Cum Se Construieste O Incinta Pentru Subwoofer

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Cum Se Construieste O Incinta Pentru Subwoofer

De curand mi-am achizitionat un subwoofer Alpine SWS-1243D.

Specificatii gasiti aici http://www.sonicelectronix.com/item_...SWS-1243D.html .

As vrea sa stiu care sunt materialele de care am nevoie. Si dimensiunile cutiei.

Nimeni nimic?
    Last edited by maestrupiersic; 11 July 2012, 22:55. Reason: Automerged Doublepost

Normal la o firma care se respecta iti da si volunul incintei in care diful lucreaza la parametri optimi.

intri si iti dau ei toate dimensiunile in functie de ce incinta vrei sa faci, trebuie doar sa le transformi din inci in mm.
    Daca te tine buzunarul o faci din mdf, daca nu din pal.
    Last edited by Miky 48; 12 July 2012, 00:46.

Comment

Din pal o fac, dar problema este ca eu pe acolo nu prea inteleg nimic ca-s blana la franceza...aaa e si in engleza... scuze acum am vazut .

OK... am dimensiunile, dar ce componente imi mai trebuie? Parca am vazut ca se mai baga ceva in cutie.
      Last edited by maestrupiersic; 12 July 2012, 01:38. Reason: Automerged Doublepost

Comment

De obicei se captuseste interiorul cu burete tip cofraj de oua daca gasesti, daca nu si burete normal merge.

Comment

nu o face din pal ! cel mai bun material ete mdf-ul de 18 mm cu negrese de 3,5 si gauri in prealabil cu un spiral de 3 mm diametru ca altfel se parge , lipit si cu adeziv pt lemn ( ceva de la moment sau aracet ) etansezi si cu mastic sau silicon toate laturile sa nu scape aer si vad ca producatorul recomanda pt o incinta vented minim 35 litri - maxim 56 litri...si merge si antifonat sau fara ; fara se va auzi un pic mai brut , mai spart iar antifonata mai rotund si 'pacalesti' difu ca are o incinta mai mare
          mai poti face o incinta sealed (inchisa) intre 24 si 42 litri dar acolo e nevoie de mai multa putere sa miste subu ... dar eu recomand vented ( cu portul in forma de L (fanta ) e mult mai ok ; si ca sa afli dimensiunile cutiei gaseti pe net programe unde bagi datele difului si iti da dimensiunile ca a iti faci o idee intra pe treatul meu la ultima pagina sa vezi cativa pasi ...
          p.s. : iti trebuie ca materiale : - freza pt decupat gaura pt dif , burghiu de lemn de 3 mm si de 8 mm pt negrese , negrese de 3,5 , adeziv pt lemn , silicon , cablu pt dif cam 0,5 m ,o mufa cu conectori , un spray negru , cateva cutii de bere pt chef de munca si spor la treaba !
          Last edited by preda_arycy; 12 July 2012, 11:41.
          my ride - still under construction

Comment

Eu am vazu la cineva ca a folosit si filtru.... momentan il fac din pal, In viitor o sa-l fac din mdf. Am o statie de 600w pe care azi am luat-o de la posta deci e perfect.
            Last edited by maestrupiersic; 12 July 2012, 13:38.

Comment

s-a uitat vreunul din voi dupa rezonatoarele helmholtz? daca dati un search pe goagal, o sa dati de site-uri care explica destul de detaliat principiile acustice ale filtrelor/reznatoarelor helmholtz. daca vreti o parere (neavizata, dar de om care a citit cate ceva), cautati-l pe mosul helmholtz, aia-i calea de urmat
              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Originally posted by maestrupiersic View Post
                ...................... Am o statie de 600w pe care azi am luat-o de la posta deci e perfect.
                Ce statie de 600W ai?
                Cum adica ai luat-o de la posta?

Comment

http://www.okazii.ro/recomandate/sis...70x-a113646537 aceasta este statia si astazi mi-a venit. Stare perfecta de functionare.

Comment

pe statia aia vrei sa pui subul alpine?o sa ti se auda ca naiba si o sa iti incalzeasca statia la maxim..iti recomand sa iti pui un coler ceva pe ea..mai ales daca nu are protectie pentru supraincalzire
                    Mobila la Comanda(Pal melaminat de 18mm)
                    Cine este interesat ma poate contacta pe privat
                    sigpic

Comment

Mi-am luat doar cat m-a tinut buzunarul. Cui ii convine sa asculte muzica din masina mea, cui nu sa nu asculte . Eu am pus o intrebare, s-au uitat 1223203598 de mesteri mari si experti in ale muzicii din care nu m-a ajutat decat unu. Hai sa nu ne mai dam cu parerea. Eu unu m-am saturat de meseriasi. Se poate inchide thread-ul. Multumesc.

Comment

din pacate meseriasii aia care pierd ani de zile sa scoata o rezonanta cu 1-2dB mai mare intr-o incinta si o dinamica a sunetului cat mai plata in banda subwoofer-ului, astia fac scule calumea. fara ei, am avea toti difuzoare de hartie in cutii de pantofi. nu-i vina nici a mea si nici a lui faraonw (care poate are dreptate, intr-un final), ca tu prima data ti-ai cumparat si apoi te-ai gandit daca e bine sau nu. dar na, banii tai, faci ce vrei si ce poti cu ei.
                        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Working...
                        X
                        Anulare DPF
                        Politica de Securitate Google