Spalare Si Ceruire

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Spalare Si Ceruire

Am un logan 2007 rosu metalizat, luata acum sh

Sunt incepator cu masina, si probabil o sa intreb tot felul de prostii

Am fost cu ea la spalatorie si baiatul de acolo m-a intrebat daca vreau
    si ceara... nestiind am zis nu...

Vreau sa va intreb trebuie ceruita, cand sau la cat timp,
    si ce alceva mai trebuie sa stiu despre asta

uite aici ce inseamna ceruire,la ce ajuta: Prima persoana care a aplicat un strat de grasimi sau de ceara pentru protectia vopselei a fost un constructor de trasuri european. Aceasta traditie a durat peste 100 de ani si este inca cea mai buna cale de a proteja vopseaua "trasurilor" moderne fara cai, care sunt masinile de astazi. In zilele noastre, vopseaua multi strat de pe masina dumneavoastra, de la primul si pana la ultimul strat de vopsea (lac), este de numai un milimetru. Neglijenta in ceea ce priveste finetea stratului de vopsea, va conduce la deteriorarea, matuirea si pierderea stralucirii acesteia. Radiatiile si energia ultravioleta, ploile acide, sarea, poluarea atmosfeica, fluidele insectelor si excrementele pasarilor poarta un razboi consecvent si de durata cu finisajele automobilului dumneavoastra. In aceste conditii, ceruirea realizeaza o bariera transparenta si usor de aplicat intre suprafata finisajului si actiunea mediului ostil. Deci,are rol protector,un look grozav,si impiedica imbatranirea prematura a vopselei.
    Last edited by bogdandochita; 3 August 2012, 10:22.
    MY RYDE http://www.loganclub.ro/forum/zuzus_72_bmc-t44764.html

Logan din Bicaz (Neamt)

Comment

asa am inteles la ce e buna,

si cand trebuie aplicata?

sau la fiecare spalare trebuie si ceruire

Comment

se poate folosi la fiecare spalare...Nu afecteaza vopseaua...
        MY CLA

Comment

Ceara lichida tine de la spalare la spalare. Ceara solida protejeaza masina macar o luna.

Comment

Asa numita "ceara" pe care ti-o dau unii dupa spalare, este mai mult pentru dispersarea apei de pe caroserie si stergerea ei mai usor.......Adevarata ceara, se da manual (ceara solida la cutie) si cum spunea mr.K chiar protejeaza vopseaua.

Daca platesti 20 lei si in banii aia intra si aceea numita "ceara" ,fi sigur ca nu o sa iti protejeze vopseaua.

Comment

e 5 lei spalarea si inca 5 daca vreau si ceara

Comment

Poate la spalatoriile unde dai singur cu jetul de apa pe masina.

Comment

sunt spalatorii care au pretul 5 lei exterior , 5 lei exterior ;) si nu trebuie sa o speli tu.
                  sigpic

Comment

Si cumperi un voucher de pe net, si te programeaza la spalare peste 3 saptamani, in timpul orelor de munca, am auzit.

Comment

parerea ta
                      nu iti trebuie sa cumperi nimic , nici programare
                      sigpic

Comment

Ziceti mi si mie unde gasesc spalatorii cu 5 lei exterior - 5 lei interior.
                        Despre ceara: exista in Carrefour Real etc ceara solida 27 lei- iti ajunge sa dai pe masina cam de 7 ori.

Dupa ce spal masina la spalatorie si ajung acasa- eu aplic pe toata masina cam odata pe luna aceasta ceara (parca am Turtle Wax nu stiu sigur).
                        Efecte benefice:tabla straluceste, masina nu se mai murdareste vizibil cam 3 saptamani- bine daca nu te bagi prin noroi cu ea
                        Chiar cred ca ajuta- plus ca iarna nu prea mai sta gheta pe ea.

Merita- iti ia juma de ora sa aplici ceara respectiva: iti trebuie 2 carpe moi- cu una aplici si freci; cu cealalta stergi bine.

Aia lichida de la spalatorii e cam frectie
                        Saab 9-5 Aero

Comment

Prin Rahova am vazut spalatorii cu 5 lei interior/exterior. Nu stie K, d-astea...
                          If it ain't broke, don't fix it!

Comment

Prin Rahova am vazut spalatorii cu 5 lei interior/exterior. Nu stie K, d-astea..
                            .
                            Sa nu zici ca pentru inca 2 lei ii da si un polish.

In nord lumea o duce bine, da mai mult la spalatorie.

Cu 5 lei sunt niste statii Petrom, bagi fisa si dai cu jetul de apa pe masina. Mai pui 5 si dai si cu ceara.

Comment

ca e 10 lei, ca e 20 un int+exterior prea putin conteaza la cat de des spal masina.

eu vreau sa stiu unde pot sa spal si eu portierele in zonele balamalelor. adica acolo unde nu se vede cand is inchise usile, in schimb e foarte uleioasa zona aia.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google