Intrebare Folii Auto

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Intrebare Folii Auto

Salut! Ieri mi-am pus folii la logan, lateral spate + luneta si am ceva dubii in legatura cu aceste folii...mai exact cu omologarea deoarece cred ca nu sunt legale si mi-e teama sa nu am probleme cu politia.
    Toate bune si frumoase, cand mi-au montat folia au pus acea eticheta de identificare intre geam si folie doar pe geamurile din spate, pe luneta nu au mai lipit absolut nimic...apoi mi-au eliberat o foaie pe care scrie "certificat de garantie" si "declaratie de conformitate" insa nu mi s-a dat nici un fel de certificat precum ca folia a fost montata intr-un service autorizat RAR.

Astept pareri si sfaturi de la voi. Multumesc !
    Attached Files

Pai daca ai declaratia de conformitate si folia are certificare RAR, restul mai putin conteaza; puteai sa ti-o montezi si tu.
    Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

Teoretic puteam monta foliile, practic greu ) Stiam ca daca esti oprit, politia iti va cere, pe langa aceasta declaratie de conformitate si acel certificat de montare intr-un service autorizat RAR. Analizand mai bine aceasta foaie, se intelege ca eu am montat foliile la firma lor, la alfa rom trans - pitesti, desi eu le-am pus in Constanta )

Comment

nu se pune timbru si pe luneta... doar pe laterale fata/spate... (Daca este cazul pe fata) Daca ai declaratia de confirmitate esti in regula...Nu-ti mai fa atatea probleme...Singura grija este Alfa Rom Trans...
        MY CLA

Comment

Legea spune clar ca fiecare geam trebuie sa fie inscriptionat cu gradul de vizibilitate. In legatura cu autorizatia unii mai inchid ochii alti nu. Folie cu autorizatie AlfaRomTrans se gaseste pe la piese auto intre 90-110 lei.

- autovehicule trebuie echipate cu geamuri ce sunt omologate conform Regulamentului nr.43 CEE-ONU sau in conformitate cu Directiva 92/22 CEE cu modificarile ulterioare, avand transparenta de min.75% pentru parbriz si min.70% pentru luneta si geamurile laterale;

- marca de omologare conform acestor reglementari, marca care trebuie sa existe pe geamuri, atesta faptul ca initial acestea au avut transparenta de min. 75% pentru parbriz si min. 70% pentru luneta si geamurile laterale.

- foliile de protectie aplicate pe geamuri trebuie sa fie certificate si marcate corespunzator, iar aplicarea acestora este permisa numai in atelierele autorizate;

- geamurile laterale din spate si luneta nu sunt esentiale pentru vizibilitatea din interior, cand autoturismul este echipat cu oglinzi retrovizoare exterioare pe ambele parti, insa in cazul in care acestea au o transparenta modificata fata de cea stabilita prin marcajul de omologare se urmareste ca stratul aplicat ulterior sa fie uniform si sa nu creeze distorsiuni;

- modificarea transparentei geamurilor nu se inregistreaza in cartea de identitate a autovehiculului, insa atelierele autorizate sa efectueze operatiunea de aplicare a foliei colorate, trebuie sa elibereze un document privind certificatul de conformitate si licenta emisa de Organismul de Certificare Produse al Registrului Auto Roman, iar la inspectia tehnica periodica se verifica eticheta ce contine marca de omologare a geamului precum si gradul de transparenta.
          Link: http://www.rarom.ro/RO/article--Foli...muri--203.html
          Last edited by FlorianYFL; 9 September 2012, 01:32.
          Nu-i bai...

Comment

ti-au lipit stramb eticheta sau mi se pare mie din poza ?
            sigpic

Comment

Etichetele se pun pe toate geamurile pe care se aplica folia obligatoriu, iar din pacate serviceul la care ai pus tu foliile nu este autorizat de R.A.R.. daca te opreste politia in trafic ai sanse foarte mari sa te puna sa iti dai foliile jos (cea de pe luneta ) sau mai rau iti opreste talonul, iar la ITP sigur vor avea obiectii.
              Last edited by Roco; 9 September 2012, 08:24.

Comment

bGy: Da, au lipit etichetele stramb...zici ca isi iau zborul

Asa stiam si eu, etichetele se pun pe fiecare geam care are folie....acum vad ca parerile sunt impartite, unii spun ca trebuie, altii ca nu...referitor la Alfa Rom Trans m-am lamurit, am citit atatea pe net incat nu vreau sa mai aud altceva. In situatia asta chiar nu stiu ce sa fac si cum sa procedez...

Comment

Nu se pune timbru pe luneta...doar pe laterale fata / spate
                  Nu o sa ai probleme cu politia din cauza folilor sau la itp, deci poti sta linistit.
                  sigpic

Comment

Pentru a fi legal din orice punct de verede folie trebuie montata intr un service autorizat RAR + timbrele pe toate geamurile .
                    sigpic

Comment

De unde le scoateti frate?! Timbru pe luneta nu se pune! Esti ok, stai linistit...

Comment

Nush de unde le scot ))
                        sigpic

Comment

Originally posted by PCH View Post
                          De unde le scoateti frate?! Timbru pe luneta nu se pune! Esti ok, stai linistit...
                          Da are dreptate PCH nu se pune timbru pe luneta .. si nu e obligatoriu sa fie pusa intr un service autorizat rar .. esti ok .. bafta cu politia !
                          sigpic

Comment

Eu am timbru pe luneta si pe geamurile laterale... :-?? Asta inseamna ca nu e ok? Cand a fost sa faca verificarea i-a zis ala de acolo ca e cam inchisa... atat.

Comment

Sunt total in ceata )) cred ca o sa invat perfect legile privind foliile auto
                              M-am mai documentat si acelasi argument il sustin si altii, ca nu este nevoie de nici un timbru pe luneta spate si doar pe laterale spate/fata...

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google