Vreau sa fac 2 baghete cu 6 leduri de 5mm albastre si nu gasesc nici o schema cum sa fac bagheta si din ce ! Este cineva care ma poate ajuta ?? Bagheta vreau sa fie de maxim 25 cm pentru a pune sub bord sa lumineze in interior ! Cineva careva are vreo schema ? sau stie cum se face o bagheta si unde se alimenteaza dar nu la bricheta ?
Cum Fac O Bagheta Cu Leduri ???
Collapse
X
-
Pai mai simplu decat sa stai sa iti faci u bageta poti sa o cumperi gata facuta(au la Zextar) si o poti taia din 3 in 3 leduri (bagheta are 30leduri si merge direct la 12v) si din bagheta aia eu imi pun asa 12leduri in plafoniera,cate 6 sub bord in fiecare parte si imi pun si in spatele scaunului cate 3 leduri la fiecare sunt super multumit de ea......Eu le cuplez pe plafoniera ca are+ permanent
Asa daca vrei sa iti faci (eu am facut la bicicleta dintr-un capac de tuburi din acelea albe de se pun pe perete sa mascheze firele de curent, si am dat gauta de 5mm am mai taiat din picioruse si leam indoit in stanga si in dreapta si dupaia cu o sarmulita leam legat in (serie sau paralel le incurc adica +cu+ si -cu-))
Am incercat ceva in paint dar nu prea a iesit sper ca intelegi ce am vrut sa zic.....Si in legatura cu bagehta gata facuta dami un PM.....Last edited by Seba; 13 June 2008, 01:57.sigpic
-
-
Nu contest, paulic, dar s-ar putea sa fie led-uri cu rezistenta incorporata, ce se alimenteaza direct la 12v. De aia ai si posibilitatea s-o tai cum vrei, ca toate led-urile sunt la 12v.Daca tot ati pomenit de zexstar, intrebati-l pe d-sign, el e omul nostru la zexstar si omul lor printre loganistiDemocratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Confectionarea unei baghete cu led-uri:
- pat cablu 10x10mm
- led-uri dupa "gust"..
- rezistente de 680 ohmi la un sfert de watt
se gaureste pat cablul dupa diametrul led-urilor
se infig led-urile la distantele dorite
se uneste + si - la cate trei led-uri intre ele
pe + se monteaza si cate o rezistenta la fiecare pereche de 3 led-uri
iar la - se lipesc pur si simplu unul de celalat toate.
sper sa fi inteles.....Poze nu am ca sunt la munca acum.....
Nu sunt eu prea alentat dar am reusit sa fac un desen cum ar trebui sa faci o bagheta cu led-uri...
in desen sunt doar 6 led-uri....daca faci cu 9 semai continua in acelasi fel.....iti promit ca toate vor lumina cu aceeasi intensitate....Attached FilesLast edited by Seba; 13 June 2008, 14:43.ANVELOPE NOI SI SECOND HAND ( IMPORT GERMANIA )
Comment
-
Pey da si la leduri de 5 mm ce rezistente tre sa iau ? Si cum ajung apoi cu firul pana la plafoniera ?? Si daca aprind plafoniera banuiesc ca se aprinde si bagheta nu ? Bagheta nu prea ma intereseaza sa fie estetica pentru ca oricum o pun sub bord si nu se vede vreau doar sa lumineze cum trebuie si sa lumineze la fel !
Comment
-
De exemplu "Flexi SMD cu 3 LEDuri albastre, autoadeziva" asta merge ?? Link: http://www.ledshop.ro/index.php?page...pshop&Itemid=1
Comment
-
-
Rezistenta aia depinde de curentul consumat de led-uri. Nu luati ca litera de lege valoarea de 680ohm. Tensiunea pe fiecare led tre sa fie cam 1.7-2V. Un led superflux consuma mai mult de cat unul normal, chiar daca ambele sunt de 5mm.
dar in principiu alexdachim are dreptate cu bagheta, cu conditia sa folositi multiplu de 3 led-uri.
exemplu de calcul: se ia led-ul, se ia aparatul de masura, se verifica tensiunea pe led (cand les-ul e aprins). Apoi cu doua baterii de 1,5v se alimenteaza led-ul si cu aparatul de masura se masoara curentul consumat de led-uri. Scadeti cam 10% din acea valoare. Apoi calculati valoarea rezistentei ca fiind (12v-tensiunea led-ului)/valoarea curentului consumat (exprimat in A). Rezultatul va fi in ohmi. Daca pe aceeeasi rezistenta vreti sa alimentati mai multe led-uri, valoarea acelei rezistente pt un led se imparte la nr de led-uri. (Asta e valabil pt legarea in paralel a led-urilor, cum a explicat alexdachim).
se pot pune led-urile si-n serie, in general cate 6 led-uri si-o rezistenta de 47-100ohmi inseriata e o formula generala de a aprinde led-urile si de a nu le arde.
am uittat sa mentionez. puterea rezistentei se calculeaza ca fiind patratul curentului prin rezistenta si valoarea ei. adaugati 25% la valoarea din calcule ca sa stiti ce rezistente va cumparati.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
) e mai misto sa o fac eu stiu ca se poate cumpara dar ......... O sa incerc sa fac eu
Comment
Comment