Cum Fac O Bagheta Cu Leduri ???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Nu va chinuiti cu grupuri de 3 leduri k daca se arde unul de duce tot grupul in......

eu am facut asa si e reletiv simplu:
    pentru o dioda ( Light Emiting Diode adica LED) ca sa lumineze bine are nevoie de aprox 20mA daca legi 6 buc 6*20=120mA=0.12A
    pierderea de tensiune pe diode albe galbene sau rosii e de aprox 2 volti iar pe cele albastre si verzi aprox 3 v
    pt exemplu daca pui rosii o sa ai 12V-2V=10V deci tensiunea pe rezistenta estw de 10V iar curentul 0.12A rezistenta se calculeaza R=tensiune / curent adica in cazul asta o rezistenta de 83.33333 bineinteles ca nu exista rezistente de valoarea calculata pui ceva apropiat.......

diodele sunt legate paralel si chiar daca una crapa restul lumineaza

un fel de schita
    Attached Files
    Last edited by wildserb; 14 June 2008, 10:21.
    ...am fost maine voi fi ieri cine sunt eu ?...
    YO2MKL
    sigpic

Comment

Vad ca incep sa fie diverse pareri si eu nu stiu dupa cine sa ma iau ca sa fac cred ca mai bine ajung la vorba lui Tweety si ma duc sa imi cumpar bagheta din magazin
      http://www.signaturebar.com/uploads/images/1864.jpg

Comment

Sarbule, daca citeai cu atentie ce s-a scris mai sus, ajungeai si tu la concluzia ca noi tot de legarea in paralel vorbeam dar numai cate trei...Asta e singura diferenta. Iar modelul de calcul al rezistentei e tot ala dat de tine. Mersi pe aceasta cale pt confirmarea teoriei lui Ohm si-a lui Kirkhoff
        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Daca va apucati si construiti baghetele veti avea surpriza ca vor ceda relativ repede ledurile sau lipiturile. O bagheta facuta de fabrica este lipita in anumite conditii (fara deteriorarea led-urilor), este gandita sa suporte tensiuni de pana la 14 V cum apar frecvent in instalatia auto si arata si mai bine decat o bagheta custom made. Daca totusi doriti sa le construiti voi aveti disponibile date de catalog pentru LED-urile respective, nu trebuie sa va chinuiti cu aparate de masura si baterii.
          Attached Files
          Last edited by Soran; 27 July 2008, 18:43.
          Piese premium Dacia Logan, Sandero, Duster
          Consumabile tinichigerie/vopsitorie IXELL,piese schimb

Comment

Si de unde ai tras tu concluzia ca una "custom made" nu duce de la 9 la 16V ?
            iti tirmit o poza cu un led rosu de 5mm. poti sa-mi spui din 30 de modele, care anume e ala din poza, ca sa stiu la ce datasheet sa ma uit? ce-i sigur e sigur...bateria si aparatul de masura...
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Tot mai estetice sunt alea din comert si pentru 6 lei/20 buc chiar merita. Si eu am facut pionierat in electronica, dar in vremurile astea chiar nu se merita sa iti mai bati capul cu constructiile de amator. Gasesti tot ce vrei si estetice, si la preturi bune.

Comment

Asta-i cu totul alt punct de vedere total de acord...

Comment

Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google