Cu Ce Ma Ajuta Daca Umflu Cauciucurile Cu Heliu?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Cu Ce Ma Ajuta Daca Umflu Cauciucurile Cu Heliu?

Cu ce ma ajuta daca umflu cauciucurile cu heliu?

Mi-au zis unii ca vara nu se incalzesc asa tare pe asfalt si iarna ca nu se prinde zapada de ele...Oare e adevarat?Va rog sa imi explicati si mie daca e bine si daca folositi si voi heliu.
    Dacia Logan 1.4 MPI Dacia Logan MCV 1.6 MP Dacia Logan Pick-up 1.6 MPI

Pneurile nu se umfla cu Heliu, ci cu Azot (N). Eu pana acum nu am folosit azot in pneuri, dar am vb cu un tip de la vulcanizare, cand am pus cauciucurile de iarna, si mi-a explicat:
    1. Presiunea in pneuri ramane constanta, pt o perioada mult mai indelungata.
    2. Azotul nu interactioneaza cu cauciucul, intarziind imbatranirea acestuia.
    3. Nu determina ruginirea jantei.
    4. Nu formeaza amestecuri inflamabile in interiorul jantei, minimalizandu-se riscul exploziei.
    Parca mai erau cateva avantaje, dar avand in vedere ca aceasta discutie era prin ianuarie....M-a lasat nitel memoria. Daca o sa-mi aduc aminte, o sa postez....Dar poate intre timp ne lamuresc alti colegi coforumisti!!

Last edited by gionik; 24 June 2008, 14:33.
    sigpic

Comment

El vrea heliu sa se ridice la cer sa fie la inaltime

sigpic

Comment

Hai mai Sony, nu fi rautacios....Mai stii emotiile primelor posturi ???... + ca poate cineva l-a indus in eroare pe colegul nostru....Si uite asa, greseala a fost transmisa mai departe....Evident...Pana cand privirea mea vigilenta a sesizat neregula.

sigpic

Comment

Ar fi o solutie pentru a evita traficul!Bagiu heliu in roti si faci legatura cu Turnul de Control!
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Ce rai sunteti .Azot se baga.Si pe mine ma tenteaza sa bag azot.Hmmm.Cica e foarte bun.
            sigpic

Comment

Nu stiu...N-am gustat
              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

...Mersi pentru explicatii ati fost foarte clari)
                faza e ca aici in Brasov la unele vulcanizarii te intreaba daca vrei sa-ti bage heliu...

Comment

Originally posted by Pacco View Post
                  Ce rai sunteti .Azot se baga.Si pe mine ma tenteaza sa bag azot.Hmmm.Cica e foarte bun.
                  ...Daaa si iti pune si capacele verde fluorescent

Comment

Aa ,da am uitat de capace :P

Comment

Cum discutia deviaza si deja azotul in cauciucuri s-a discutat si pe alte topicuri, aici se inchide
                      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Working...
                      X
                      Anulare DPF
                      Politica de Securitate Google