Problema Jante Strambe.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Problema Jante Strambe.

Salut,

Am fost si eu acum sa verific provizoriu jantele de "tabla" care sunt echipate de iarna la Autosoft si acolo un baietas de 20 si ceva de ani adica de seama cu mine) mi-a dat uimitoarea veste toate cele 4 jante sunt strambe in conditiile in care eu venisem doar sa verific echilibrarea lor.

Jantele au 3 ani jumate pana acum nu au fost niciodata indreptate.

Tipul mi-a zis ca daca sunt strambe nu mai are nicio treaba echilibrarea.

Am intrebat da chiar asa toate patru zic una , doua , trei ) da chiar toate 4?
    Cauze:"da ce domne nu a-ti dat in gropi, le-ati ocolit pe toate?" )

Ideea este ca mai am doi trei prieteni care au fost tot la Autosoft acolo la Dristor si tot aceeasi veste au primit) toate 4 sunt strambe.

Chiar asa o fi sau isi fac ei clienti si incaseaza bani?

Pret roata cica 75 lei : demontat , indreptat , echilibrat , presiune si pus la loc. Nu e cam mult? ca eu nu le.am mai indreptat pana acum)

Aveti idee cat de corecti sunt astia de la Autosoft?

Si daca aveti alte service-uri cu un pret mai scazut in sectorul 4 eu ma gandeam la Premio.

Trebuie sa le mai verific odata oricum ca vorba aia ma cam macina. Si cred ca si geometria pentru ca imi sta volanul umpic inclinat spre dreapta nu mai sta perfect drept.

Nu am altceva de facut decat sa iau sacul cu bani si sa ma duc) ideea ca sper sa mai ma ajutati sa scap putin din costuri
    Last edited by RsA; 26 November 2012, 11:12.

Nu zic de autosoft, insa aceasta este o practica a vulcanizarilor, chiar si cu nume.. eu am mers cu jantele de aliaj la o vulcanizare si mi-a zis ca-s strambe toate 4 si trebuie indreptate, iar a doua zi am fost la alta vulcanizare unde una singura a gasit-o un pic mai cu mot insa doar a echilibrat-o si au mers fara bataie pana pe la o suta si ceva....
    "Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guţă
    Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@

Comment

Am mers cu ele putin cu viteze peste 100 km la ora ideea este ca nu am sesizat nicio trepidatie . Inafara de pozitia volanului care cum am zis este putin inclinat spre dreapta nu am observat vreo diferenta. Acum nu stiu daca asa era si inainte ca de acum mi.a sarit in ochii. Fiind mai perfectionist ma macina orice "neregula" a masinii si dasta vreau sa verific si sa fie cat de cat in ordine.

Comment

Pai si eu am volanul tras putin inspre stanga dar nu trage si nici nu trepideaza... am ajuns la concluzia ca astia (vulcanizari, service-uri, etc) vor sa manance cat mai multi bani si nu stiu cum sa scoata mai multi bani..

Ca o paranteza, nu o sa il uit pe un "lucrator" de la o vulcanizare cum imi recomanda el o guma de iarna (nu mai stiu marca, nici nu conteaza) cu DOT din 2005 parca si uzata mult peste martorul de uzura al anvelopei la super micul pret de 100 lei....

Revenind, eu zic ca daca in mers nu iti bat sau trepideaza rotile, sa mergi asa, ca nu are rost sa le indrepti daca ele n-au nimic...

Comment

Nici la mine nu mi se pare ca trage in vreo directie numai ca atunci cand masina merge drept el este putin inclinat spre dreapta volanul e pus bine ca l.am schimbat pe garantie ca se exfoliase si are doar o singura pozitie in care poate sta.

Din ce am inteles poate fi cauza geometriei aceasta diferenta mica.

Sau s-a suparat ca i-am zis ca trebuiesc decat verificate? Ma gandesc daca trebuiau schimbate cauciucuri vara cu iarna si echilibrate si nota era mai mare oare mai imi zicea ca sunt strambe???
          Last edited by RsA; 26 November 2012, 11:51. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Sunt niste tepari nenorociti. La fel am patit si eu la Autosoft fundeni desi jantele fusesera indreptate in primavara si chiar am mers destul de cuminte. Eu am zis ca nu mai pun piciorul la ei. Toti astia de au masini de indreptat jante fac asa. Daca fraierul pune botul bine, daca nu asta e.

Comment

Eu am fost cu rotile de vara (jante din aliaj) la echilibrat si mi-au zis ca toate anvelopele sunt strambe. Astea in conditiile in care si jantele si anveopele aveau 2 ani si 20k. Cand l-am intrebat de ce nu simt nicio trepidatie la 160km/h, mi-a zis ca nu stie sa-mi zica dar el vede ca sunt strambe. Exact aia cu "cate gropi am luat" mi-a bagat-o si mie.

Daca tu simti ca masina merge bine asa, nu pleca urechea la ce spun doreii aia care si-au luat doctoratul in jante si anvelope.
              sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Ala mie mi-a demonstrat cas strambe la masina de echilibrat ca nu se invarteau rotile liniar aveam asa un pic de bataie si gata sunt strambe. Ideea e ca anu trecut cand le.am pus jantele de aliaj Megadrive care erau noi noute faceau cam la fel dar atunci am avut alt tovaras si el mia zis ca nui bai asa sunt turnate sau ca asa face aparatu numai stiu da ca sunt in regula. le.a echilibrat a doua oara ca dorei de la vitan mi le echilibrasera in asa hal de la 100 km/H zici ca aveam virbomasaj la maini).

Sa nu mai zic ca anu trecut mi.au facut praf astia de la autosoft buza unui cauciuc. domne ca sa rupt da nu are nimic. merge... mi-a trecut repede ca erau oarecum destul de praf da totusi.

Volanul stramb putin cred ca este de la geometrie nu?
                Last edited by RsA; 26 November 2012, 14:51. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Da, dar daca geometria e facuta si reglajul e ok, volanul putin stramb n-ar trebui sa te deranjeze..

Comment

daca nu ai gasit inca vulcanizare in sectorul 4 vezi la autodrift pe giugiului, soimus, sau drumul gazarului. la toate 3 are si cule pentru indreptat. pe mine m-au costat 40 lei/bucata indreptatul la jante de aliaj. la jante de tabla este 25 lei/bucata. pretul include indreptat si echilibrat.
                    sigpic
                    Ambition 1.5 dc

Comment

Ce jepcari. Ar trebui sa ii intrebi daca au ceas comparator cu rola sa verifice bataia, respectiv in ce toleranta sunt OK. ... Bine, ca astia ar fi in stare sa iti faca verificarea si sa iti ia banii pe verificare. Foame mare...

Comment

poi mi-a luat bani) pe montat si demontat roata)

dani030669 si sunt de treaba baietii si corecti sau baga de la ei defecte ca astia ?)
                        Last edited by RsA; 28 November 2012, 11:10. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Sunt de treabă, îţi iau janta, merg cu ea prin spate pe acolo, POC PAC! Îi dă două ciocane, vine la tine "Domne janta asta e strâmbă ca la balamuc, trebuie îndreptată neapărat!"
                          Glumesc.
                          http://www.youtube.com/watch?v=pvSt-c_YkTQ

Comment

Poi eu daca nu pot sa vad exact ce se face la orice tine de masina nu ma duc )).

Comment

Eu am indreptat doua jante de tabla la o vulcanizare aflata pe Virtutii....zona Orsova! Intre McDonalds si Lujerului pe partea dreapta....e destul de mare. Ca punct de reper, chiar langa vulcanizare se afla cladirea de birouri care a ars in vara! Am fost foarte multumit de ei.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google