Biodisel

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Biodisel

"Petrom a modificat deja conţinutul de biodiesel, comercializând motorină cu 4% biodiesel în toate staţiile pe care le are în România, se arată într-un comunicat al companiei, citat de Mediafax."
    Pana aici nici o problema , numai ca... Am adresat o intrebare la Vocea Clientului
    (Ca urmare a noilor reglementari priviind introducerea a biodiselului in amestec cu motorina doresc sa stiu care este procentul maxim ce poate suporta motorul de 1.5 dci 85cp. Fara a afecta functionarea in timp ?)

si am primit urmatorul raspuns:

"Buna ziua,
    Stimate domnule Alexandru,

Va multumim pentru increderea pe care ne-ati acordat-o apeland la serviciile noastre.

1. Referitor la solicitarea dumneavoastra, va informam faptul ca prima revizie pentru Dacia Logan 1.5 dci 85 CP.
    se efectueaza la 10000 km sau la 1 an de la achizitionarea autoturismului (la primul dintre cei 2 parametri atinsi-conform Carnetului de Intretinere).

Dacia solicita sa realizati un schimb de ulei motor la fiecare 5000 km in caz de utilizare a autoturismului in anumite conditii particulare de utilizare:
    -din aproape in aproape permanent,
    -utilizare in majoritate urbana,
    -mici trasee repetate, motor rece la temperatura joasa,
    -activitate de taxi, etc.

2. Cu privire la combustibilul tip biodiesel, va comunicam faptul ca se poate utiliza pentru gama Dacia Logan diesel motorina cu 2% component bio.

Ramanem deschisi in continuare pentru orice solicitari si sugestii in legatura cu produsele si serviciile oferite de firma noastra. Ne puteti contacta la adresa de e-mail vocea.Clientului@daciagroup.Com sau folosind formularul de contact de pe site-ul www.Dacia.Ro, ori la numarul de telefon 0248 500 000, fax 0248 500 076, de luni pana vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-16 . Ne puteti scrie si prin posta, la adresa: Automobile Dacia SA - Vocea Clientului Dacia, str. Uzinei nr. 1, Mioveni, jud. Arges, cod 115400

Cu stima,
    Agent Servicii Client,
    Florinela Stanisteanu"

Intrebarea mea catre voi este daca Petrom va avea disponibil la vanzare si motorina fara biodisel?

Eu totusi cred ca respectiva doamna/domnisoara care a raspuns intrebari mele este pe din afara.
    Kiss Fm Gris Platine DC

N-are nimic daca pui motorina cu 4% biodiesel. Se pot pune pana in 10-15% din cate stiu eu, pe orice motor diesel.
    Cel mai nou proiect auto din România!
    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Andrei tin sa te contrazic. Nu toate motoarele disel suporta biodisel, cica provoaca anumite probleme la pompa de injectie ,este adevarat pe motoarele de generatie mai veche.Tocmai asta a fost motivul pt care am intrebat la Vocea Clientului.
      Imi cer scuze dar aici am gasit http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=216597#
      Kiss Fm Gris Platine DC

Comment

Acolo e vorba de masini de generatie, veche, de 10-15 ani, la care s-a stricat pompa de injectie. La Logan, nu e o problema un procent de pana in 10-15% pentru ca nu prea are componente de cauciuc in sistemul de injectie, sa se deterioreze.
        Cel mai nou proiect auto din România!
        Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Baga 100% orce ulei de floare,de alune,etc si iti mere brici.Baga ulei ars(folosit si FILTRAT)si iti mere mai bine.Practic asta nu ii biodiesel,ca sa faci biodiesel ii mai complicat ceva si IARNA daca nu ai biodesel nu merge motorul pt ca nu are cu ce doarece uleiu se ingroasa FF TARE .Ma rog daca vrea cineva sa stie cum sa faca bio sa dea un pm si pt cei care o sa scrie:
          BLA BLA BLA.....Motorina ii singuru combustibil bla bla sa nu mai scrie si sa se uite pt ce o fost inventat initial motorul diesel..................Aha............Initial o fost inventat sa funcioneze pe ulei de alune sau nah orce alt tip de ulei dar o trecut pe motorina(fara nici o modificare)pt ca la timpul respectiv era mai abundenta.

Si pt pompe de injectie si alte chestii stai linistit ca is plin de septare si cinciare si sa nu mai zic de C si S clasuri care merg NEMODIFICATE pe ulei ars sau normal fara strop de Alc Ethilic.La diesel i simplu sa treci pe combustibil alternativ in schimb la benz ii cam greu dar nah.
          www.Vand Schimb Logan.tk **Fara spatii**
          si
          www.PS3OnlineStore.tk

Comment

Ghost Driver** Nu prea inteleg ce ai scris mai sus ,tu ai benzinar,dar daca aveai DCI tu ai baga ulei ars? Eu personal nu am auzit de nici un septar, cinciar, S sau C sa bage ulei ars sau de floare...
            niciodata sa nu contrazici o femeie......o va face ea singura dupa 5 minute...

Comment

Si da as baga pt ca nu are absolut nimic + ca merge mai bine si sa distrugi pome si garnituri nu prea numa la benz pt ca acolo se merge pe Alc Etilic fara benz adica 100 Alc da in timp distruge.De aia la benz exista E85 si parca E95 iuresh!!! ii de fapt foarte simplu:

Motor facut sa merga pe ulei---- trecut pe motorina fara nici o modificare(pt ca era mai abundenta motorina)-------trecut din nou pe ulei care NU ESTE COROSIV LA ABSOLUT NIMIC + ca este GRATIS sau aproape gratis daca ii BIODIESEL pt ca acolo se mai baga ceva sa mearga si iarna..............
              Last edited by Ghost Driver; 11 July 2008, 14:41.
              www.Vand Schimb Logan.tk **Fara spatii**
              si
              www.PS3OnlineStore.tk

Comment

Working...
              X
              Anulare DPF
              Politica de Securitate Google