Kilometraj

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Kilometraj

Salutari, am si eu o nelamurire, dk cineva a avut pana acum curiozitatea sa vada dk cpu inregistreaza corect kilometrii, am facut asta pe autostrada soarelui si am observat ca 100km facuti,dupa borne, aratau 102km pe bord. Sa fie o problema la CPU-ul masinii? ca in felul asta si consumul este eronat...Sau sa fie bornele montate pe distante mai scurte?

Salutare.
    Acest lucru e un mister
    Dar hai sa incerc si eu o explicatie
    Banuiesc ca cei 2 kilometri in plus i-ai facut cand tot schimbai benzile, sau depinde cum au masurat si ei cei 100 din borne, manual sau cu GPS-ul sau cine stie cu ce alt ceva.
    Cei 2 kilometri mai pot iesi poate si din uzura cauciucurilor asta in caz ca mai ai rotile de dimensiunile specificate de producator.

Comment

Originally posted by GLDexTer View Post
      Salutare.
      Acest lucru e un mister
      Dar hai sa incerc si eu o explicatie
      Banuiesc ca cei 2 kilometri in plus i-ai facut cand tot schimbai benzile, sau depinde cum au masurat si ei cei 100 din borne, manual sau cu GPS-ul sau cine stie cu ce alt ceva.
      Cei 2 kilometri mai pot iesi poate si din uzura cauciucurilor asta in caz ca mai ai rotile de dimensiunile specificate de producator.
      cu schimbatul benzilor este posibil, desi 2 km in plus mi se pare cam mult doar pt asta, incercarea a fost ieri, spre mare, deci aglomerat. Despre uzura nu poate fi vorba pt ca am loganul de o saptamana proaspat din fabrica. O sa fiu atent si la alte drumuri-borne-nationale...

Comment

Bornele is puse gresit:p

Si la intrare in cluj este o borna care arata ca mai sunt vreo 15km (daca nu ma insel) pana in oras, cand defapt mai sun vreo 2km...Faceau astea de la radio misto intr-o dimineata de borna buclucasa))
        ...de doi lei :p

Comment

Misu...Distanta se calculeaza pana in centrul orasului...Adica la km zero al fiecarui oras...
          floradi2001 vitezometrul masinii are o eroare(la toate masinile)...Deci viteza aratata e mai mare decat cea reala...Eu cred ca de aici e diferenta...
          sigpic

Comment

Originally posted by valeriuciprian View Post
            Misu...Distanta se calculeaza pana in centrul orasului...Adica la km zero al fiecarui oras...
            floradi2001 vitezometrul masinii are o eroare(la toate masinile)...Deci viteza aratata e mai mare decat cea reala...Eu cred ca de aici e diferenta...
            eu ma refeream la kilometraj, nu la viteza. Afisajul electronic al bordului ni-au afisat cu 2 km mai mult la 100 km decat ce era pe borne la aceiasi distanta.
            mie mi-e sa nu fie vreo problema cu CB-ul

Comment

Pai daca afisajul (nr de kilometrii parcursi ) are legatura cu acul de kilometraj...De aici e diferenta...
              sigpic

Comment

Eu cred ca e o eroare la pozitionarea bornelor. Trebuie facut un test cu GPS-ul.
                Cel mai nou proiect auto din România!
                Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Corect, daca ne luam dupa bornele kilometrice si tragem concluzia ca CB-ul ar putea avea ceva...e nasoala treaba ))

Comment

Originally posted by valeriuciprian View Post
                    Pai daca faci aia 15km ajungi prin Someseni (celalalt capat al clujului)... Borna aia chiar e amplasata prost
                    ...de doi lei :p

Comment

S-a gandit cineva ca ar fi posibil sa fi avut rotile putin desumflate? In felul acesta diametrul rotii este mai mic, iar la o rotatie roata parcurge o distanta mai mica decat una corect unflata. De asemenea si schimbarea benzilor poate fi un factor, dar care influenteaza mai putin.

Bafta!
                      "Be the change you want to see in the world"

Comment

Bucuresti -Agnita 301 km conform indicatorului de la bordul masinii.
                        Bucuresti-Agnita 288 km conform GPS-ului...
                        Am verificat asta de cel putin 3 ori...

Comment

Hehehehe!

Cred ca s-o defectat satelitu'!
                          Cum sa dea eroare compu' de bord made Renault? Mai ales valoarea asta...13 KM (la 300 de KM)

Acum...Serios vrb, mi se pare mare valoarea (a se citi proportia).
                          Nu o contrazic pe B.
                          Mai sa fie,,, cate variabile sunt in sitemul asta de calcul! Si cum pot ele influenta valoarea transmisa de CB.
                          Si...Ne mai miram de valoarea unor consumuri, pe alte topicuri!
                          Last edited by 77sky; 10 July 2008, 19:59. Reason: Haleala de,,,litere =P
                          Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

Nici mie nu mi-e venit sa cred...Tocmai de aceea am verificat de 3 ori...SI o sa verific in continuare......

Comment

Originally posted by mishu_wrc View Post
                              Bornele is puse gresit:p

Si la intrare in cluj este o borna care arata ca mai sunt vreo 15km (daca nu ma insel) pana in oras, cand defapt mai sun vreo 2km...Faceau astea de la radio misto intr-o dimineata de borna buclucasa))
                              Asta este o nimica toata . Sunt 2 drumuri in tara , nu mai stiu exact unde pe care vei gasi bornele dublate . Dar cum : iti arata pe borna 100 km pana la destinatie . Mergi , scade la 90 . Mai mergi , apare 91 ( creste ) mai mergi apare 89 ( dupa 90 logic ) . Iarasi mergi si apare 90 ( dupa borna cu km 91 ). Si in continuare 88 dupa putin 89 , 87 dupa putin 88 pana ajungi la 0 .
                              Sau mergi si iti arata pana la destinatie 50 . Dupa 1 km pe borna iti apare 52 sau 53 . Chestia asta se intalnestemai mult in Bulgaria .
                              B -X X - DDF x 2

:sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google