Proiectoare ceata pentru versiunile Ambiance si Preference

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

salut. proiector logan valeo.. bec osram. pret 90 lei. contact zoom8ic@yahoo.com sau 0726 211 249.

Comment

In Bacau proiectoarele de logan costa 40ron bucata) (nu la toate magazinele) + manopera care o face un electrician care lucreaza la dedeman 100ron + cablurile + maneta care le adece el
      Imi mai trebuie vreo ceva pentru a le monta ?

Originally posted by Tudor View Post
      Daca folosesti proiectoarele in alte situatii decat ceaza/vizibilitate redusa,iti iei 3 pcte penalizare...Romania..Ce sa mai vorbim..
      Tudor in Ungaria daca mergi cu proiectoarele pe autostrada (prin orase nu stiu) iti iei amenda 300 EURO
      Last edited by ROLion; 22 September 2009, 19:33. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Originally posted by MariusTm29 View Post
        pai daca ai servo e preference , din cate stiu eu ambiance e chel .
        exista si ambiance cu servo

Comment

de unde iau semnal pentru lamna ceata spate logan ,nu este pras de la maneta la UCH

LAMPA SPATE NU FUNCTIONEAZA .NU AM FIR DE LA MANETA LA UCH,MARTORUL LA BORD SE APRINDE DAR LAMPA NU SE APRINDE,LA UCH AM LIPSA LOCASUL DE comanda lampa ceata NU STIU UNDE SA L LEG LA MANETA.MULTUMESC
          Last edited by greciiiiii; 6 November 2009, 10:40. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Am montat proiectoare la preference-ul meu,sunt Valeo si am vazut acum cand am inceput sa le folosesc (a aparut ceata) ca se aburesc. Exista vreun remediu ? Din ce cauza se abureste sticla pe dinauntru ? Multumesc.

Comment

unde gasesc maneta pt proiectoare cu 80 de lei cum am avzut pe forum aici??

Comment

Vezi aici si aici

Comment

Deci sa inteleg din toata discutia de pe aici ca pentru varianta Preferance trebuie si cablaj si releu pe langa proiectoate suporti si maneta???...din cate stiu cand am cumparat masina dealerul mi-a zis ca are cablaj trebuie schimbat numai maneta si montate proiectoarele.

Comment

am o instalatie de proiectoare,20lei+proiectoare valeo,unu are carcasa putin sparta)50lei....cine vrea 0761192667
                    Am pierdut multe in viata,dar niciodata nu mi-am pierdut respectul fata de cei care-l merita!!

Comment

Salut! Inca sunt nou pe aici dar as avea si eu cateva intrebari:
                      1. La tabloul de bord, martorul de la proiectoare pe care pin se afla si pe care mufa dintre cele 2 (negru sau gri) ?
                      2. Firele de la maneta de proiectoare se leaga la UCH ? Daca da atunci pe care mufa? Firele cum le leg la releu? Ce siguranta am nevoie? ( ? Amperi)
                      3. Pe firele de la maneta plusul sau minusul trece?

Comment

Sa o luam pe rand:
                        1. la mufa din dreapta (cea cu mai multe fire) - pinul 5 = martor lumini ceata spate, pinul 6 = martor lumini ceata fata prin releu. comenzile sunt pe +12V
                        2. Firele de la maneta nu duc la UCH. UCH-ul nu are nici o legatura cu luminile de ceata.

3. cablajul e ceva de genul: de la maneta (pinul A1) pleaca +12V in releu -pinul A1 sau 85, adica alimentare bobina , tensiune de comanda. In releu mai intra +12V de la siguranta F31 (15A), +12V permanent, la pinul A3 sau 87. La releu se mai leaga si o masa permanenta la pinul A2 sau 86, tot alimentare bobina.
                        Din releu pleaca +12V spre proiectoare de la pinul A5 sau 30. De aici se duce si firul spre tabloul de bord. Firul de masa al proiectoarelor se leaga la caroserie, de preferat de la un surub de masa din compartimentul motor.

Notatiile de la releu sunt atat cele din schema originala cat si cele intalnite in mod uzual pe relee. Sugestia este sa folosesti un releu de calitate, cu dioda de protectie.

Am atasat si schema electrica originala a instalatiei de lumini ceata fata.
                        Attached Files
                        GL-22-TOF

Comment

Am mai pus proiectoare, dar fara a schimba maneta. Clientul a optat pentru un buton separat de actionare. Proiectoarele se aprind in acest caz DOAR cu pozitia aprinsa. Cand se opresc luminile de pozitie se sting si proiectoarele, chiar daca butonul ramane actionat. Schema nu e cu mult diferita, doar ca in locul manetei de actionare se pune un buton normal, iar plusul care intra in buton se ia de la luminile de pozitie.
                          GL-22-TOF

Comment

Deci, atunci trag un fir de la pinul 6 la maneta nu? Si in acel fir va trece plusul (+) nu? Si in acel moment se va aprinde si martorul din bord.

Comment

Da, se trage firul de la maneta la bord. Dar vezi ca s-ar putea sa nu ai montat pe placa de bord martorul . Deci mai pui si un led si o rezistenta pe placa d ebord, daca nu sunt.
                              GL-22-TOF

Comment

Am led dar asa nu imi trebuie rezistenta nu? ledu la martor ii pus din fabrica si trag fir de la pinul 6 cum ai zis la maneta dar fara rezistenta nu? Cum am inteles eu ledul de la martor primeste minus (-), cu ala nu am probleme si eu ii dau numa plusul(+) si ledul se aprinde nu?

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google