If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Pai n-auzi ce zice colegul nostru? Ca cica trebuie sa detin permisul din categoria respeciva ca sa pot conduce. Daca eu nu-l mai detin, din diferite motive, mai am sau nu mai am dreptul sa conduc?
RsA si Daniel 67: eu n-am intrebat daca iau sau nu amenda, ci daca, din punct de vedere legal, am dreptul sa conduc.
sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Iti iei amenda ca n-ai actele la tine si atat, adica e doar contraventie. Infractiune e daca conduci cu permisul suspendat sau anulat, chiar si daca il ai asupra ta.
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Ca raspuns clar la intrebarea colegului...in ziua in care esti declarat admis la traseu nu poti conduce. Politistul examinator trebuie sa ajunga la "baza" si sa predea lista cu admisii. In mod normal, a doua zi trebuie sa apari in baza de date a politiei cum ca ai permis, deci poti merge sa ceri o dovada in baza careia poti circula pana ACTUL ala iti este eliberat.
Pe cuvant de nu e penibila situatia, stai nene pana iti ridici permisul si ulterior poti dormi in masina, pentru ce atata graba? Sfarsitul lumii n-a venit deci mai poti astepta linistit cateva zile pana vine permisul, ca nu mori.
Am un prieten care nu si-a mai ridicat permisul de la Politie, de vreo 7 ani (l-a avut luat pentru o luna, pe vremea aia). Cica, decat sa-l piarda si sa umble prin institutii, prefera sa-l tina la ei, ca e asigurat
Iti iei amenda. Aia te verifica direct pe computer. Problema e ca daca nu platesti amenda, te trezesti cu Politia la usa in maxim doua luni. La sectie te ridica doar daca te opui, injuri, etc.
Ma rog... Ideea era alta.
Nu permisul de conducere iti da dreptul sa conduci, ci faptul ca ai facut o scoala de soferi si ai promovat un examen. Plasticul ala doar face dovada acestui lucru. Un drept nu dispare in lipsa plasticului.
E ca si cu cartea de identitate (buletinul) care doar dovedeste ca esti cetatean roman cu drepturi si obligatii. Daca pierzi buletinul sau nu-l ai la tine, nu inseamna ca ti-ai pierdut si drepturile si obligatiile de cetatean roman.
In conculzie: ai dreptul sa conduci din ziua in care ai promovat examenul de sofer, nu de cand se elibereaza plasticul.
Daca te opreste politia inainte ca tu sa-ti ridici plasticul de la politie, risti doar o amenda pentu ca nu ai actele la tine, dar dreptul sa conduci autovehicule pe dumumurile publice, este un drept absolut.
Sfat pentru initiatorul topicului: ca sa nu existe complicatii cu amenzi, mai asteapta cateva zile si aia e.
sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
) Asa ziceam si eu ca il paste amendaaa in principiu daca nu are ceva sa demonstreze dreptul sau de a conduce pe drumurile publice . Mai mult nu ma bag sa comentez ca nu stiu ) decat sa zic o perla mai bine ma abtin
In concluzia mea, eu cred ca e mai bine ca acei conducatori ce abea au absolvit examenul de oras, sa mai aiba rabdare 3-4zile pana cand permisul(cardul) va veni acasa prin diferite mijloace de transport, sau in cel mai rau caz sa circule cu dovada data dupa 2ore de la absolvirea examenului de oras.
Iar in general, odata ce te-ai urcat in masina, permisul si celelalte acte sa nu lipseasca!
In conculzie: ai dreptul sa conduci din ziua in care ai promovat examenul de sofer, nu de cand se elibereaza plasticul.
Daca te opreste politia inainte ca tu sa-ti ridici plasticul de la politie, risti doar o amenda pentu ca nu ai actele la tine, dar dreptul sa conduci autovehicule pe dumumurile publice, este un drept absolut.
Sfat pentru initiatorul topicului: ca sa nu existe complicatii cu amenzi, mai asteapta cateva zile si aia e.
Desigur, si ei au dreptul sa-ti faca dosar penal, o sa-ti dea NUP, dar o sa petreci ore bune pe la sectie. In ziua in care ai promovat examenul practic nu o sa apari in nicio baza de date, pentru ca nu se actualizeaza asa de repede. Ei cand te opresc o sa caute in acea baza de date pentru ca tu n-ai permisul la tine. In baza gasind nimic, ghici care-i urmatorul pas.
Nu permisul de conducere iti da dreptul sa conduci, ci faptul ca ai facut o scoala de soferi si ai promovat un examen. Plasticul ala doar face dovada acestui lucru. Un drept nu dispare in lipsa plasticului.
Caz concret: o doamna a facut scoala de soferi, a condus doar de cateva ori in 10 ani, de vreo luna permisul ei nu mai e valabil, trecand 10 ani de la emiterea lui.
Plasticul ala ce nu mai e valabil face diferenta. Eu nu m-as urca la volan in locul ei.
Ca ea nu o face, e altceva, de aia a si zis ca n-are chef sa-l reinnoiasca.
In ziua in care abia ai sustinut examenul, nu ai permis VALABIL. Pe permis nu e trecuta nici ziua obtinerii lui si doar luna si anul.
Initiatorul topicului o fi primit permisul de atunci, dar spoate au si altii ideea ca au doar drepturi.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment