Un Pic De Ajutor Cu Niste LED-uri

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Un Pic De Ajutor Cu Niste LED-uri

Sunt posesorul unor faruri MD cele cu lupe si Angel Eyes si am o problema de ceva timp s-au ars 4 leduri si vreau sa le schimb pe toate .. am cautat pe forum si am gasit un tutorial care ma va ajuta foarte mult dar sa revenim la problema mea .. am cumparat 8 LED-uri de la Zextar cu urmatoarele Date Tehninice : -Specificatiile urmatoare pt curent de : 30 mA
    Tensiune : 3.4 V
    Eficienta luminoasa : 107 lm/W
    Vreau sa le leg in serie de cate 4 ca in poza si nu stiu ce rezistenta sa pun si unde sa o pun pe alimentare ?
    Attached Files
    http://www.loganclub.ro/forum/ct_03_fie-t42314.html ..My Ride

smd-uri sau superflux-uri?
    MY CLA

Comment

uncearca lu legea lui ohm U=I X R rezulra R=U/R dar ai grija ca unitatile de masura sa fie in sistemul international:
      I= amperi
      U= volti
      Multa bafra! si app in cazul in care le inseriezi tensiunea se aduna..... Si am uitat sa specific rezistenta se leaga in serie pe borda +
      Eu unul as pune rezistenta pe fiecare bec in parte nu as inseria cele 4 becuri
      Last edited by Alyn97; 4 March 2013, 21:24.

Comment

Originally posted by Alyn97 View Post
        uncearca lu legea lui ohm U=I X R rezulra R=U/R dar ai grija ca unitatile de masura sa fie in sistemul international:
        I= amperi
        U= volti
        Multa bafra! si app in cazul in care le inseriezi tensiunea se aduna..... Si am uitat sa specific rezistenta se leaga in serie pe borda +
        Eu unul as pune rezistenta pe fiecare bec in parte nu as inseria cele 4 becuri
        Multumesc frumos de raspuns Alyn .. din cate am citit, cel care a postat poza a pus doar o rezistenta pe alimentare pentru toate 8

Originally posted by PRESTIGE View Post
        smd-uri sau superflux-uri?
        suprflux cred .. ma cam bat notiunile astea oricum SMD nu sunt .. la forma sunt ca cele din brichete

Comment

atunci nu sunt superfluxuri.
          Incearca cu rezistenta de 1/2w 1k pt fiecare led in parte. Sau 1/2w 470r pt 3 leduri
          MY CLA

Comment

da dar inseriate toate ma indoiesc ca ar mai trebuii rezistente + ca mai ai un dezavantaj ca in cazul in care se arde un bec ni mai merge niciunul asa ca mai bn pui rezistenta inseriate pe fiecare bec si le legi in paralel. Dar faci cum doresti. Multa bafta!

Comment

Mai bine pe 3... Decat sa pui pt fiecare in parte. Cine a lucrat cu asa ceva stie de ce ) Mai ales daca esti singur.
              Pai da pentru 8 leduri pune 2 de 470 si 2 de 1k. Sau 2 de 470 si una de 280, daca nu ma insel...
              MY CLA

Comment

Salut.Daca as fi in locul tau nu m-as complicat. Sau nu prea am inteles ce doresti. Eu zic sa schimbi ledurile stoc, nu sa mai adaugi, daca asa am inteles.
                Ca sa le schimbi, le pozitionezi fix la fel, adica legate in serie si nu-ti trebuie rezistenta.
                In serie va fi: primul fir pe primul led la plus, apoi din -'ul primului led legi fir la + de la ledul 2, si tot asa pana cand -'ul final va fi cel de la ultimul led si le legi la 12v.
                Last edited by VlaD2803; 4 March 2013, 21:52. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Originally posted by VlaD2803 View Post
                  Salut.Daca as fi in locul tau nu m-as complicat. Sau nu prea am inteles ce doresti. Eu zic sa schimbi ledurile stoc, nu sa mai adaugi, daca asa am inteles.
                  Ca sa le schimbi, le pozitionezi fix la fel, adica legate in serie si nu-ti trebuie rezistenta.
                  In serie va fi: primul fir pe primul led la plus, apoi din -'ul primului led legi fir la + de la ledul 2, si tot asa pana cand -'ul final va fi cel de la ultimul led si le legi la 12v.
                  Vlad instalatia originala a angel eyes'urilor este in paralel, dar m-am gandit ca este mai simplu in serie ..

Si o idee buna culeasa din acest post http://www.loganclub.ro/forum/showpo...20&postcount=3 legata de pozitia led-urilor

Comment

Eu vad ca instalatia e cat se poate de "in serie"
                    In fiecare angel ai inseriate 4 leduri. Daca le schimbi cu ledurile care le-ai luat, iti trebuie exact ledurile fara nici o rezistenta, pentru ca vei avea voltajul aprox. necesar.

Comment

Originally posted by Razvy View Post
                      Eu vad ca instalatia e cat se poate de "in serie"
                      In fiecare angel ai inseriate 4 leduri. Daca le schimbi cu ledurile care le-ai luat, iti trebuie exact ledurile fara nici o rezistenta, pentru ca vei avea voltajul aprox. necesar.
                      Razvy instalatia originala este in paralel, dar eu vreau sa le fac exact cum le-a facut si cel din poza adica sa le pun in serie. Am sa incerc sa le fac fara sa mai pun rezistenta sa vad daca merge .

Comment

O sa iti mearga daca le legi cate 4

Comment

Deci tu daca pui 4leduri in serie, o sa mearga fara rezistenta la 12v. Un led necesita cca. 3,3V.

Comment

Originally posted by Alyn97 View Post
                            Si am uitat sa specific rezistenta se leaga in serie pe borda +
                            Poti sa-l pui si pe borna - ca nu conteaza.
                            I HAVE A !sigpic
                            fara linkuri externe in semnatura

Comment

Multumesc pentru raspunsuri , zilele astea ma voi apuca de treaba si daca intampin vre-o problema am sa va intreb

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google