Ajutor In Alegerea Unei Noi Masini

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Cand vine vorba de Kia ceed intreaba expertul- adica Io
    E f posibil ca km sa fie reali- sunt f multi care au putini km cu Kia Ceed.
    Din ce vad-e o Kia Base pe care a pus optionale. Asta e bine- dc era Best nu prea merita 6,500 (masina a costat de noua 11,300).
    Din pacate nu mai ai garantie la ea decat la cutie si motor pana in 2014. Dar oricum cutia si motorul la kia ceed sunt printre punctele forte- eu 1 nu am auzit pe cineva sa aiba probleme cu cutia sau motor. Ce e drept au fost cateva distributii sarite- dar foarte putine si in general s-a intamplat ptr ca respectivii au bagat ulei cu alt indice sau au bagat ulei de la Gik SRL (la ulei trebuie sa fii f atent sa bagi ulei bun, distributia e pe lant si e destul de sensibila).

Ce pica in draci la Kia Ceed- este coalana de directie si coloana de volan. Pe la 60,000 km sa te astepti- cred ca in jur de 80% au problema asta.
    Eu am schimbat pe garantie, dar asta nefiind in garantie- te costa undeva pe la 2,000 lei dc se strica.Oricum sa intrebi dc a inlocuit caseta de directie.
    Ce mai pica mai ales la primele modele din 2007: bieletele. Bine...astea sunt cam 70 lei bucata deci nu e mare pericol. Cum poti sa verifici dc totul e ok: misca pe loc volanul stg dreapta brusc si vezi dc se aude vreun cloncanit.
    Poti sa verifici la reprezentanta kilometrii- baietii din service sunt f ok. De obicei dc a fost in garantie si are reviziile (ca sa ramana in garantie) nu sunt probleme. Ma gandesc ca e chiar sadic un om sa dea km inapoi inainte de fiecare revizie .
    La ce sa mai fii atent: la unele Ceed uri apare rugina la haion si la chedere mai ales la usile din spate. Stiu ca a fost si o campanie de inlocuire stop haion la masinile din 2007- se freca nu stiu ce pe tabla si de aia aparea rugina.

Avantaje la Kia Ceed: motoare f fiabile, intretinerea fooarte ieftina (reviziile la reprezentanta sunt mai ieftine decat la Logan- eu unu nu am dat mai mult de 500 lei pe o revizie), distributia pe lant deci nu ai treaba la 80,000, service uri foarte ok in Bucuresti.
    Pretul cerut pe masina asta mi se pare fair dc are nr ala de km si a fost ingrijita.
    Dc mai vrei sa stii ceva zi mi.
    Saab 9-5 Aero

Comment

Originally posted by Costi-bc View Post
      care-s diferentele intre un focus si o mazda 3 ? in afara de design ? mult prea scumpa ...
      Motoarele spre exemplu. Cele pe benzina sunt total diferite iar la diesel stiu ca 1.6 e in parteneriat cu PSA si de celelalte nu stiu. Mazda are istoric service on-line si nu se pot falsifica. Masina cu tenta sportiva (suspensie, cutie de viteze, directie), atentia la detalii (cand mi-am cumparat-o am comparat sunetul pe care il facea fiecare masina la inchiderea unei usi) si mai e si faza ca nu prea vezi multe pe strada. Dar la noi in Romania nu prea sunt apreciate japonezele si din pacate se pierde cam mult la revanzare.
      @kissfm Eu te sfatuiesc sa iti iei o masina noua si cu multi ani garantie. Nu o sa iti para rau de alegerea facuta. Asta am zis si eu ca imi puteam lua cu banii altceva sh mult mai bun, dar am garantie 5 ani, service-ul schimba orice(chiar are garantie bara-n bara), asistenta gratuita oriunde in europa cat timp faci reviziile la ei. Cu toate ca am pierdut cam 10 000 euro la ea in 4 ani nu regret alegerea facuta si as face la fel si acum.
      Last edited by laur_cos; 21 March 2013, 12:03.
      zoom-zoom

Comment

laur_cos

Te-ai intrebat daca dispun de banii respectivi, sau - daca dispun - daca sunt dispus sa ii dau pe o masina? Mai sunt si alte prioritati in viata

Comment

Eu m-am uitat la inceputul topicului unde ai zis de masini noi la buget 9300 euro. Ce ti-am trimis cu o pagina in urma are pretul de 9900 si e negociabil. Probabil poti ajunge la 9500 euro, masina din 2009, careia, daca proprietarul a avut bunavointa, i-a putut prelungi garantia normala a masinii de 3 ani cu inca 3 ani.
          La masina noua nu m-am referit la mazda ca stiu ca depasesti bugetul. Uite si modelul anterior si la asta scrie ca are istoric BDT si un pret bun zic eu.
          zoom-zoom

Comment

Si eu m-as orienta catre o masina mai sportiva dupa un logan, dar totusi care nu consuma prea mult.
            Faza e ca dupa ce am vazut pe la televizor ca multi umbla cu masini sh si spun ca nu au fost lovita si cand colo toate is pline de kit si au avut cateva accidente e cam riscant... de aceea eu as spune ca e mai bine sa mai astepti si sa iti iei ceva nou.. parerea mea.

Comment

Toata lumea bate campii! Mai ales astia cu strugurii acri! Omul are un buget (pe care din cate imi dau seama nici nu e bazat). Presupun ca a inteles ce are de facut. E simplu, in banii aia iei o compacta, vrei km putini gasesti cu dotari putine, vrei dotari gasesti alergata. Restul, ca SH nu e ok, ca are kit, ca are mai stiu eu ce bazaconii trec prin cap vulpilor sunt doar balarii. Gasesti masini SH extrem de bune, trebuie sa stii ce vrei si sa stii sa cauti. Nebun sa fii sa cumperi o masina noua in ziua de azi, masina pe care sa dai 15-16 mii de euro ca mai apoi sa o vinzi in 3-4 ani cu 7 mii. Dupa aia 3-4 ani cu siguranta este in stare foarte buna..sau iei o dacie cu 9-10 mii de euro si dupa 1 an curge rugina din ea.

Ce poti cumpara cu 7-9 mii de euro?! La o prima vedere (toate dupa 2007):

-Golf
              -Focus
              -Astra
              -Megane 3
              -Jetta
              -Octavia

Salut!
              Last edited by PCH; 22 March 2013, 15:59.

Comment

As mai adauga
                - Mazda 3
                - Kia Ceed

Ambele au preturi mai bune fata de ce e mai sus daca ne referim la dotari/nr kilometri/ carte service si posibilitatea verificarii nr km
                Saab 9-5 Aero

Comment

si parerea mea, e ca mai bine cumperi una noua....cu 9300 gasesti masini f. bune!

Comment

Zi tu una noua si sa coste 9300 de euro. Excluzand Logan 2, ca omul a precizat ca nu doreste sa mai cumpere asa ceva. Plus ca ai precizat si "foarte buna".

Comment

• matiz , albeea ... )
                      o/____\o
                      (i)
                      .........

Comment

• Renault Symbol 1.6 16v Collection ... Geamuri electrice fata/spate, climatronic, volan piele si alte cele... 9200euro
                        Pe luneta mea sta semnu de la ''naic'' bine lipit

Comment

• Pune si configuratorul, sa nu le blocam serverul alora de la reno.

Omul a mai zis si "foarte buna", deci Clio sare din schema.

Comment

• pai foarte buna ce inseamna pentru el ? Seria 7 ? A8 ? ... Oricum asta e mult mai buna decat un Logan Laureate cu motor... nici nu stiu cum sa ii zic, zero.9 ... si mai ieftina. Daca motoarele de 1.6 16v de pe logan nu au picat inca nu vad de ce ar pica alea de pe symbol... E buna oferta asta...
                            Pe luneta mea sta semnu de la ''naic'' bine lipit

Comment

• ca-i facuta la turci pentru europa de est. nu motorul cade , dar in rest nu o poti compara cu alte masini ...
                              o/____\o
                              (i)
                              .........

Comment

• Plus de asta e motorul 1.6 16v constipat, euro 5 cu pedala electronică. Nu mai e 1.6 16v de pe vremuri, cel euro 4, nu e diferenţă notabilă la performanţe motor între Renault Symbol 1.6 16v Collection şi loganul 0.9. Plus de asta e urât cu spume. Arată ca o doradă.
                                http://www.youtube.com/watch?v=pvSt-c_YkTQ

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google