Zgomot La Interior 2013

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Zgomot La Interior 2013

Salut,

Sigur a mai fost discutat aces subiect dar vreau sa fac un scurt rezumat cu privire la zgomotul produs de usi/geamuri/fetele de usi pt toata lumea.

In weekend-ul ce urmeaza vreau sa desfac tapiteria de pe usi sa curat pe acolo si sa ung ce se poate unge. La mine am zgomot din manerele interioare/exterioare , un scartait suparator cand le utilizez si in mers cand trec peste denivelari apar alte scartaituri specifice loganului care mi-au lasat impresia ca provin de la fele usilor.

Ce stiu este ca trebuie sa ung rolele geamurilor , pe chedere trebuie sa aplic un strat de silicon ( dar nu stiu de care ) si marea problema ce sa pun intre fetele din plastic si tabla ? Mastic? Silicon ?

Cred ca ati inteles la ce ma refer. Acum pareri sfaturi etc . Multumesc

intre fetele de usi si tabla este pus deja mastic, pe care sugerez sa-l schimbi daca le dai jos.
    legat de "scart-uri", pot proveni si de la bord, nu doar de la fetele de usi.

Comment

Originally posted by monsterXcat View Post
      Salut,

Sigur a mai fost discutat aces subiect...
      Ce stiu este ca trebuie sa ung rolele geamurilor , pe chedere trebuie sa aplic un strat de silicon ( dar nu stiu de care ) si marea problema ce sa pun intre fetele din plastic si tabla ? Mastic? Silicon ?
      SIGUR..AICI..

Acolo gasesti tot ce vrei tu sa faci.
      Eu am plecat de la a da fetele de usa jos pt a pune garnitura aia de termopan in locul masticului si am ajuns sa dau si sa ung cu vaselina usile,macaralele si mai apoi altele mai grave

Comment

@monsterXcat, pune mastic daca nu planuiesti sa mai desfaci portierele ulterior.
        Last edited by vitriol; 24 May 2013, 17:15.
        Celor care nu stiu sa mearga cu diesel cautati pe google: "Exploatare diesel ! MAK"

Comment

Originally posted by me_catalin View Post
          @monsterXcat, pune mastic daca nu planuiesti sa mai desfaci portierele ulterior.
          Pai si din fabrica are mastic si se desfac relativ usor. Nu intentionez sa le mai desfac decat in cazul in care mai apare ceva Doamne fereste.

Care este surpriza? Sa nu fie surpriza prea mare, sa merg la sigur daca trebuie sa schimb ceva.

Comment

cataline, eu am pus mastic d'ala care se foloseste la acoperisurile de tabla de la hale si apoi am dat fetele de usi jos. Ce-i drept mai greu, dar le-am dat. Probabil cu silicon nu le mai dai jos

Comment

Daca e logan ph1 cele mai multe scartaieli provin de la bucsele de la incuietori, pinul acela care ramane pe masina ca sa zic asa cand deschizi usa. E insurubat, are un surub cu cap torx. La logan ph2 au pus de fier direct, fara bucsi, si nu mai sunt probleme, la ph1 se toceste bucsa si face ca toti dr@cii. Ia vezi la tine nu cumva e tocit?
              http://www.youtube.com/watch?v=pvSt-c_YkTQ

Comment

Originally posted by ionescu liviu View Post
                Daca e logan ph1 cele mai multe scartaieli provin de la bucsele de la incuietori, pinul acela care ramane pe masina ca sa zic asa cand deschizi usa. E insurubat, are un surub cu cap torx. La logan ph2 au pus de fier direct, fara bucsi, si nu mai sunt probleme, la ph1 se toceste bucsa si face ca toti dr@cii. Ia vezi la tine nu cumva e tocit?
                Am sa mai uit. Merci pt sfat.

Comment

Scuzatima ca ma bag si eu in seama dar poate stiti ce sa fac sa nu am problema doamne fereste la un accident, detin un ph1 si la airbag'ul pasager fata troncane ceva in el sau pe langa el ca daca inping cu palma in el nu se mai aude stiti cam ce ar putea fii ??
                  sigpic

Comment

Nu cred ca airbag-ul face acel zgomot ci mai degraba bordul sau poate nu mai este fix in locasul lui, poate sunt slabite suruburile/clemele. Verifica si vezi ce si cum ca nu este in regula asa , dupa ce ca ele mai sar si asa din senin acum este si mai periculos.

Comment

Pentru a scapa de zgomotul din usi, partial, eu am reusit facand urmatoarele:
                      -am cumparat 4 bucse de poliamida, si le-am inlocuit pe cele originale. Se monteaza pe cuiul ce inchide fiecare usa. [de pe forum]
                      -am dat fetele de pe usi jos, iar la fiecare clema am pus cate o bucata de burete sa stea fixe, fara sa se mai miste, provocand zgomote.
                      -am strans suruburile de la macarale si altele de prin usa.
                      -am pus burete/banda izolatoare pe tabla, in zona unde vin clemele de la boxe(provoaca si acestea zgomote).
                      -am pus burete intre TIJE si tabla (tijele de la deschidere si de la incuietoare). Buretele l-am lipit cu "picatura" de tabla.
                      -intre masca si tabla usii am pus pe alocuri burete.

Ceea ce am facut eu, am facut ca e extra low-cost.
                      Spor la lucru.

Comment

Te obisnuiesti cu ele la un moment dat!
                        Eu am renuntat la ideea de a eradica zgomotele din loganul meu.

Comment

Nu am avut timp sa ma ocup de felete usilor in acest weekend dar totusi am descoperit de unde provin zgomotele la mine. O data de la cuiele de inchidere cele de pe caroserie, doar le-am uns putin si scartaitul a disparut . Iar a doua problema provine de la usa spate care are un joc mai mare decat restul usilor si scartaie daca te apesi pe ea cand este inchisa complet. Oricum am sa demontez toate fetele usilor pt ca vreau sa le izolez fonic si atunci am sa inlocuiesc masticul de fabrica si am sa cumpar o solutie pt chedere care am gasit-o pe net. Oricum soriceii au disparut in proportie de 80 % doar prin ungerea cuielor ( merci ionescu liviu) . Daca se potrivesc cele de la ph2 am sa cumpar modelul acela.

Comment

Originally posted by tm-65-mir View Post
                            Scuzatima ca ma bag si eu in seama dar poate stiti ce sa fac sa nu am problema doamne fereste la un accident, detin un ph1 si la airbag'ul pasager fata troncane ceva in el sau pe langa el ca daca inping cu palma in el nu se mai aude stiti cam ce ar putea fii ??
                            Si la mine scartaie airbagul, insa doar 50% din timp. Daca dau drumul la AC, am pus-o. Scartaie tot bordul. . Airbagul e de vina la scartait, deoarece daca pun doar putin mana si presez pe el, zgomotul dispare. Mai rog sotia sa apese pe airbag si zgomotul dispare, deci clar in dreptunghiul acela al airbagului e ceva in neregula.
                            Chestia e ca scartaitul bordului si a fetelor de usi este scazut si nu il aud daca am cdplayerul la un volum mediu. Nu avem incotro si trebuie sa le acceptam deoarece plasticele Loganului sunt foarte rigide. Sa nu mai vorbim de scaune care scartaie ca naiba cand e rece afara.

Comment

am si eu o problema in mers se aude in portbagaj zgomot cred ca de la acele arcuri ma puteti ajuta cum scap de acel zgomot va multumesc

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google